BLOGG
 / 53 dager borte fra den faste kontorplassen min

53 dager borte fra den faste kontorplassen min

Refleksjoner fra meg, Isabell Sund, digital markedsfører i Braathe Gruppen. Skrevet 25.03.20.
Hjemmekontor kan være hvor som helst. I skrivende stund sitter jeg på bussen mellom Bodø og Harstad. Bussturen er lang, men heldigvis har Braathe Gruppen utstyrt meg med gode arbeidsverktøy for å kunne jobbe fra hvor som helst. Hjemmekontor må ikke nødvendigvis være på en stasjonær pult du har inne på gjesterommet, som brukes til kontor noen ganger i året. 

Verden opplever en krise, med navn COVID-19. Norge tar dette på alvor og ber folk holde seg hjemme. Skolene og barnehagene er stengte, kontorlokaler står tomme og gatene er stille. Store deler av de norske arbeidstakerne sitter på hjemmekontor sammen med resten av familien sin.

Å gå fra å sitte på det samme, trygge skrivebordet hver dag til skiftende miljøer kan for mange være en stor omveltning. En stor andel har en pult hjemme som de endelig får avkastning for nå, men det er ikke nødvendigvis sånn at du må ha den pulten for å jobbe bra. Det er noen gjengangere av kontorstil vi kan finne i de norske hjem nå.

Balkongkontor er for livsnyteren som ikke vil gå glipp av noe sollys. Ulempen med denne type kontor er at det kan være vanskelig å tyde dataskjermen i alt sollyset.  Så har du de som har “gjemmekontor”. Dette er foreldrene som er lei barna og har gjemt seg i klesskapet, med laptopen i fanget og alle lyder fra laptopen skrudd av.

Flere benytter seg av hyttekontor, og reiser noen dager før helg opp på hytta for å få mest mulig ut av oppholdet. Dette er dog noe vi, som statsminister Erna Solberg, fraråder nå.
For treningentusiasten kan kontoret være en del av den daglige gåturen. Hvorfor ikke kjøre et telefonmøte samtidig som du går?

Hadde vi tatt turen inn i de norske hjem hadde vi trolig funnet mange på sofaen. Det kan betegnes som det komfortable kontor. Godt lent tilbake i sofaputene, med laptopen i fanget.
En annen velkjent kontortype er familiekontoret. Her har begge ungene, mor og far i huset satt opp skjermer, laptoper, tastaturer, bøker og dokumenter utover hele spisebordet. Foreldrene jobber og underviser barna nesten samtidig.

Til sist er det kontorstilen jeg har i dag: på farta. Du har nok sett kontorstilen når du har vært ute og reist, enten om bord i flyet, på toget, på bussen, trikken eller i passasjersetet i bilen. Med laptopen i fanget eller på det lille reisebordet foran seg og med lyddempende headset på ørene.

Poenget er, mange jobber kan gjøres utenfor kontoret og uten en fast plass. Så lenge en har gode arbeidsverktøy som gjør din arbeidshverdag enkel og effektiv, så kan en jobbe fra hvor som helst.

Lurer du på hvilket arbeidsverktøy jeg har for å gjennomføre arbeidsdagen min fra bussen? Eller lurer du kanskje på om vi kan sette opp en løsning som gjør at du kan jobbe fra hvor som helst? Kontakt oss i skjemaet under, så ser vi på det sammen.

Uansett hvor du jobber fra. Stå på i denne annerledes tiden vi er i.

– Isabell

Vil du vite mer? Fyll ut skjemaet.