En fyr som bare ville prøve noe nytt

Christian hører det kanskje ikke selv, men ved flere anledninger sier han “jeg ville bare prøve noe nytt” mens vi snakker med han. Vi mistenker at det er en åpen og eventyrlysten fyr vi har foran oss. 

Derfor gikk vi til verks og undersøkte litt mer rundt hvordan han kom inn i IT-bransjen. Lite visste vi at å komme fra et lite sted har sine finurlige fordeler, også på det faglige.

Den unge mannen kommer nemlig fra Ramfjorden. Det er en bygd like utenfor Tromsø. Et raskt Google-søk viser at tettstedet Ramfjord har litt over 1000 innbyggere. Altså er det ikke flust med aktiviteter å finne på etter skolen. Det stoppet ikke Christian: 

– Som ungdom ble det fort at jeg drev med gaming, feilsøking på PC-en og leting etter Youtube-klipp for å fikse ting. Jeg har sittet mye og googlet for å rette opp feil i spill for eksempel. Derfra ble bare datainteressen større og større, tror jeg. 

Fra feilsøking på gutterommet til elektrolinja

Da retningen på videregående skulle velges var Christian raskt ute med å peke seg inn på elektrolinja. Derfra kunne han lære mer om data og elektro på 2. året. Men hva gjør du når pensumet er 15 år gammelt?

– En gjennomgående utfordring på videregående var jo at både pensum og oppgavene vi fikk var foreldet. Stakkars læreren var jo straks pensjonist også, og det er krevende å henge med i IT-verdenen fra dag til dag. Den beveger seg så fort!

Utplassering underveis ble svaret på utfordringen. Hos en vassekte IT-bedrift i Tromsø fikk Christian oppleve hva det vil si å jobbe med IT hver dag. Han fikk smake på livet over 8 uker før utplasseringen var over. Da kjente han ekstra mye på at videregående skolen hang litt igjen i “gamle dager”. 

Den største fordelen ved å jobbe på et mindre kontor i IT-selskapet var at jeg kom veldig tett på problemstillinger som større selskaper ofte ikke lar deg jobbe med før du har flere år med erfaring.
Christian Pedersen
Systemkonsulent, Braathe AS

Den nysgjerrige Ramfjordingen forteller at mange mister nok piffen på IT når både utstyret, kompetansen og kunnskapen er fra flere år tilbake. Når vi vet at mulighetene i dag er så store, så må også skolen kunne vise det frem på en god måte. 

Christian gikk fra utplassering til lærlingplass i samme IT-bedrift. Nå fikk han bryne seg på alt mulig. Han ble raskt en het potet i gangene, og fikk jobbe med mye av det samme som sine kollegaer. Det var det flere fordeler med: 

– Den største fordelen ved å jobbe på et mindre kontor i IT-selskapet var at jeg kom veldig tett på problemstillinger som større selskaper ofte ikke lar deg jobbe med før du har flere år med erfaring.

Selskapet Christian jobbet i het den gangen iTet. I 2019 kjøpte Braathe AS iTet, så siden 2019 har Christian vært under samme logo som resten av oss. Det har ført ham til flere nye opplevelser!

Fra det kjente i nord til det spennende i sør

Braathe består i dag av hele 10 lokasjoner. Du finner oss fra Rygge i sør til Tromsø i nord. Det har sine fordeler. Folka våre kan nemlig sitte hvor som helst. Christian er et godt bevis på at å reise innad i Braathe ikke er noe problem. Han har nemlig reist fra Tromsø til Oslo den siste tiden. Nå jobber han med å etablere seg i hovedstaden. 

Vi er skikkelig glade for at vi kan tilby fleksibilitet samtidig som du får et kontor å gå til i Braathe. Fritid skal ha like mye plass som jobben. Å bruke fritiden på det du liker er både viktig og riktig. 

Derfor… Er du litt værsyk i Bodø, og vil smake på innlandet, bondelivet og stabilt vær? Da er du hjertelig velkommen til kontoret vårt i Gran. Har du alltid drømt om å utforske fjellene i Lofoten, Vesterålen og Senja? Da er Harstad-kontoret stedet for deg. Vi har et hav av muligheter!

Er du eller noen du kjenner på jakt etter noe nytt? 

Vi har alltid en åpen søknad liggende ute for deg som er nysgjerrig på IT, bransjen vår og alt vi har å tilby. På karrieresiden vår kan du bli bedre kjent med hva vi gjør, hvem vi er og hva du kan drive med i arbeidstiden. Ta en titt!