BLOGG
 / Hva har vi lært så langt av hjemmekontor?

Hva har vi lært så langt av hjemmekontor?

For to uker siden ble nesten alle de ansatte i Braathe Gruppen bedt om å benytte seg av hjemmekontor. Vi, som flere andre i arbeidstakere i verden, følger helsemyndighetenes råd om å holde oss hjemme og på avstand fra andre folk. I løpet av disse to ukene er bekjempelsen av COVID-19 blitt mer intens. Skoler, barnehager, kontorer og butikker er stengt, og vi har virkelig fått lære hvordan det er å være hjemme med familien hele tiden, samtidig som vi skal holde oss produktive i jobben.

Braathe Gruppen har lokasjoner over hele landet og er godt vant til å møtes over Teams. Situasjonen vi står i nå krever uansett mer fra oss som bedrift. Vi har tatt en prat med divisjonsdirektør for salg, Tor Jahren, om hvordan det oppleves å ha et helt team som jobber hjemmefra. Han har kommet med noen tips som har vært til hjelp for han og hans team.


Tor Jahren, Divisjonsdirektør for salg

Fortsett å bygge kulturen i bedriften
Vi er vant til å møte kollegaene våre hver dag på kontoret. Da er vi flinke til å stoppe opp fem minutter ved kaffemaskinen og høre hvordan det går. Det er like viktig å gjøre dette nå som vi sitter hver for oss på hjemmekontor.

Ring opp på Teams, ta en løs prat om noe sosialt og bruk video. Med bruk av video blir man kjent på en ny måte, siden vi får se hvordan kollegaer har det hjemme. Praten en vanligvis tar ved kaffemaskinen kan tas over Teams. Jeg tror dette er viktig.

Sett opp en god arbeidsstasjon
Jeg har fra før av en pult som jeg har brukt som kontor hjemme når det har vært behov for det. Jeg tror det er like viktig å ha en god arbeidsstasjon nå som en sitter hjemme, som på kontoret. Med orden rundt seg vil det være lettere å konsentrere seg og ha ro i hodet. Det er også viktig å tenke over ergonomi, med å sørge for at en har en god stol så en sitter godt. Vi anbefaler de ansatte og ta med hjem det de trenger av utstyr, som store skjermer, tastatur og datamus.

Husk å ta pauser
Vi glemmer fort å ta pauser når vi sitter og jobber konsentrert. På kontoret tar en ofte små pauser uten å tenke over det. For eksempel går du mellom rom til møter, slår av en kort og uformell samtale når møte skal starte opp, reiser ut til kunder eller tar lunsj sammen med kollegaene dine. Det er like viktig nå med korte pauser. Sett opp en plan for dagen med pauser lagt inn i planen. Om du tror du vil glemme å ta pauser kan du sette opp en alarm som går av når du skal ta en pause, eller sett opp faste kaffemøter med en eller flere kollegaer i løpet av dagen. Gjerne gå deg en tur eller ta en kort treningsøkt midt på dagen.

Hold på rutiner
Det er lett å havne utenfor rutiner i disse tider, prøv å holde på de så godt det lar seg gjøre. Legg deg når du vanligvis legger deg, ha på vekkeklokken om morgenen, kle på deg som om du skal på kontoret, hold deg i aktivitet og spis sunt. Det er fort at en kler på seg joggebuksa før en starter dagen, sover litt lengre og koser seg litt ekstra med boller og annet snacks når en bare går hjemme.

Følg opp de ansatte
Jeg ser viktigheten av å følge opp de ansatte. Ta et videomøte, hør at de har noe å jobbe med, om de trenger noe mer utstyr for å få jobben sin gjort, spør hvordan det går å jobbe hjemmefra og om de opplever noen utfordringer.

I våre løsninger 365 Arbeidsplass og Desktop i Skyen ligger det mange muligheter for effektiv samhandling og mulighetene for å jobbe like godt hjemme som på kontoret. Hvis du trenger råd og innspill til hvilke løsninger som kan gjøre det mer effektivt å jobbe hjemmefra, kan du ta kontakt med oss – vi hjelper deg i gang.

 

Vil du vite mer? Fyll ut skjemaet.