BLOGG
 / Hvorfor skal bedrifter investere i ergonomi?

Hvorfor skal bedrifter investere i ergonomi?

Store deler av arbeidstakere har arbeid som foregår foran en dataskjerm. Dette gjelder ikke bare kontoryrker, men også helsepersonell, butikkansatte, transportarbeidere osv. Dataarbeid er ofte statisk arbeid som kan gi muskel- og skjelettplager. Derfor er det viktig at arbeidsgiver gjør de tilpasningene som må til for en god ergonomisk arbeidsstilling.

Å ha en medarbeider borte på grunn av sykdom i en uke, er omtrent 15.000 kroner i ren tap for bedriften. Det viser seg at sykefraværet koster norske bedrifter rundt 20-30 milliarder kroner i året. I Norge er det 130.000 arbeidstakere som går sykemeldt daglig, og rundt 70 % av disse er sykemeldt på grunn av muskel- og leddsmerter. Dette er plager som det kan være mulig å gjøre noe med.

En tilpassing av arbeidsmiljø, teknikk og menneske er det ergonomi handler om. Skjelett- og muskelplager oppstår over tid når arbeidet fører til påkjenninger eller belastninger som er større enn det kroppen tillater.
Dersom du opplever plager, og ofte føler deg stiv og støl etter en arbeidsdag, kan det være nødvendig å tenke gjennom hvilke plager du opplever hyppigst og arbeidet du gjennomfører. Bruker du tastaturet mye, kan det være lurt å ha en integrert datamus i tastaturet.

Invester i de ansatte
For at en bedrift skal gå rundt er bedriftsledere avhengig av å ha de ansatte på jobb og i arbeid. De bedriftene som kan vise til fornøyde ansatte, kan som regel vise til et lavt sykefravær. Ansatte som går med mye smerter i muskler og ledd vil prestere dårligere i arbeidshverdagen. Bedriftsledere kan investere i velferden til de ansatte og dermed spare seg for mye sykefravær innad i bedriften. Ved å investere i godt ergonomisk utstyr vil du også investere i de ansatte, som er din viktigste ressurs. Vær ute før skaden skjer.

99% opplever reduksjon av smerte og ubehag ved bytte til ergonomisk mus
I tillegg til å redusere smerter og belastningsskader, har en ergonomisk mus en forebyggende effekt, slik at du vil være mindre utsatt for å pådra deg alvorlige skader som karpaltunnelsyndrom, springfinger, tennisalbue og andre lidelser som skyldes gjentatte museklikk og repeterende, ensidig arbeid. Dermed kan du unngå sykefravær og høye utgifter til massasje og fysioterapi.

Hva er en sentrert mus?
RollerMouse endrer hvordan vi vanligvis jobber med en datamaskin. Denne innovative musen plasseres foran tastaturet og minimerer dermed arbeidsområdet samtidig som den letter arbeidsflyten mellom tastatur og mus. Med RollerMouse plassert foran tastaturet kan du enkelt skape variasjon ved å bruke begge hender. Du har hele tiden hendene foran kroppen, og jobber med små, lette bevegelser som skåner nakke, skuldre, albuer og håndledd. Dette bidrar til at du konsentrerer deg bedre og jobber mer presist.

En billig investering
Mona Öman jobber til daglig med inside sales for PC-produsenten Lenovo. Hun bruker RollerMouse fra Contour i sitt daglige arbeid, og forteller at hun ikke hadde klart å jobbe uten RollerMouse. Hun opplevde at hun langsomt pådro seg betennelse i nakke og skuldre. Etter noen uker i sykemelding, med opptrening og massasje, foreslo noen for henne å teste RollerMouse. Den første uken gikk til å lære seg å bruke den nye musen, men etter dette ble hun helt avhengig av det nye verktøyet i arbeidshverdagen og smertene hun tidligere opplevde, har ikke oppstått i ettertid.

“Det er bare fantastisk. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke flere bruker den. Det er en billig investering. Det er snakk om en eller to dagers sykefraværskostnader for arbeidsgiver.”

Finn rett verktøy for deg og din arbeidshverdag her. Vil du ha hjelp til å se på et oppsett for deg eller dine ansatte, kontakt oss i skjemaet under.

Vil du vite mer? Fyll ut skjemaet.