BLOGG
 / Et år med covid-19: hvordan har det endret vårt blikk på IT?

Et år med covid-19: hvordan har det endret vårt blikk på IT?

Da den første lockdownen traff oss i mars 2020 skapte det furore i hele Norges land. Det kom sjokkbølger av endringer som ingen bedrift hadde klart å forberede seg på. Hvordan endret det vårt blikk på IT og hvilken rolle har IT nå?

SJOKK-DIGITALISERING

Vi passerte nylig et år med viruset Covid-19 i vårt lille land. For mange ble inngangen til virus, smittevern og lockdown sjokkerende. Noe annet som også kom som et lyn fra klar himmel ble: hjemmekontor. Et ord vi ikke har brukt så veldig mye i arbeidslivet tidligere, men som nå er det et av de mest brukte ordene i løpet av 2020.

Med hjemmekontor har vi også blitt sjokk-digitalisert. Hva mener vi med det? Jo, de tekniske duppedingsene som bare “funka” på kontoret tidligere måtte du plutselig selv ta ansvar for. Som hvordan få opp kamera, sikre god lyd og fikse stabilt nett. Mange nye problemstillinger har dukket opp, og som befolkning har vi måtte lære oss å bli mer fleksible enn noen gang før. Det har vi klart.

Kom på nett med Braathe Gruppen: Bredbånd for deg og din arbeidsplass. 

Èn fordel med hjemmekontoret: Kleskoder er kanskje litt halverte?

DET VIKTIGSTE FOR ARBEIDSPLASSEN

Bekymringsfri IT har vist seg å være noe av det viktigste for norske bedrifter i 2020. Dette for å sikre optimal arbeidsflyt uansett når, og spesielt når smittetallene har økt ut av intet og anbefalinger om hjemmekontor har blitt formidlet. Arbeidsplassen har gått fra å være noe du forholdt deg til fysisk. Som nå har tatt steget til å nesten bli heldigitalt. Dialog, samarbeid, produksjon og distribusjon, alt skal nå skje på hjemmekontoret hvis mulig.

Vi i Braathe Gruppen har fått æren av å sikre en digital arbeidshverdag for mange, blant annet for Bits og Collicare Logistics. Kanskje vi kan hjelpe deg også? Les mer om digital arbeidsplass. 

Synet vårt på IT har mest sannsynlig gått fra noe man passivt og sporadisk tenkte på, men som nå har lagt seg ganske langt fremme i hjernebarken. Tidligere har tekniske problemer blitt ordnet av IT-ansvarlig, tull med nettet har blitt tatt med leverandør direkte og det har på generelt grunnlag ikke vært noe den vanlige arbeidstakeren har måttet vært “hands on” på. Det tror vi har vært den viktigste endringen det siste året. IT sin rolle, og da helst bekymringsfri IT, har blitt mye større og viktigere for bedrifter enn før. Spesielt siden hver enkelt må være sin egen IT-ansvarlig der hjemme.

Sjokk-digitalisering: Vi har gått fra fysiske møter til å treffes digitalt.

Vi har også endret bruksvaner hjemme. Nordmenn og privathusholdninger har aldri brydd seg så mye om for eksempel hastigheten på internett. Det som før gjerne var forbeholdt tenårings gameren i huset har nå blitt hele husholdningens fokus. Resten av det tekniske er vi også opptatt av at skal være i orden. Slik at møtene flyter, dialogen er fri og arbeidsdagen går smertefritt. Nesten som på det vanlige kontoret.

UTEN INTERNETT OG KAFFE, BLIR HELTENE DAFFE

Vi som IT bedrift har merket oss mange endringer, sikkert fler enn det den vanlige mannen i gata er klar over. Blant annet ser vi kraftig økning i fokus på stabilt og sikkert bredbånd. Vi ser også at arbeidsgivere gjør det de kan for å sikre arbeidstakerne sine en flytende arbeidshverdag både i form av utstyr, wifi, sky-tjenester og mye mer. Det er fint å se at våre tjenester kan skape en bedre og mer effektiv arbeidshverdag uansett geografisk lokasjon på jobben. IT som funker har blitt en viktig del av arbeidshverdagen til folk, og den kommer til å forbli det så lenge vi bruker hjemmekontor.

Så får vi se om sjokk-digitaliseringen vil påvirke måten vi jobber på i fremtiden. Nå krysser vi fingrene for at Covid-19ikke får to års jubileum. Vi i Braathe Gruppen er uansett klare for å bistå deg med det du trenger, når du trenger det. Sammen kan vi skape en bekymringsfri IT-hverdag både på hjemmekontoret og kontoret-kontoret. Også må ingen glemme det viktigste: Uten internett og kaffe, blir heltene daffe. Vi heier på hjemmekontor-heltene der ute!

La oss sette i gang: En bekymringsfri IT-hverdag for deg med tjenester fra oss

Vil du vite mer? Fyll ut skjemaet.