BLOGG
 / Benytter du deg av åpne WiFi-nettverk?

Benytter du deg av åpne WiFi-nettverk?

Surfing på kafe

 

Åpne WiFi-nettverk er en trussel mot informasjonssikkerheten. Er man utenfor bedriften sitt trådløse nettverk kan man ikke forvente at det en gjør på pcen er hemmelig. 

Smarttelefoner og laptoper som har vært koblet opp til et trådløs nettverk vil prøve å søke etter dette nettverket på nytt. Hackere lager gjerne kopier av trådløse nettverk som du finner på offentlige plasser. Smarttelefonen eller laptopen din vil kjenne igjen kopien av nettverket og koble deg til. Når du er koblet til kopien av nettverket, har hackeren full tilgang til dine data. Det er lett å bli lurt inn i en slik situasjon.

Med applikasjonen Wireshark eller liknende overvåkningsprogrammer kan hvem som helst ha full tilgang til å se hva som foregår i det åpne nettverket. Du burde derfor kunne stole på eieren av nettverket du er koblet opp i. Bruk heller noen kroner ekstra på mobildata enn å koble deg opp på et lugubert, åpent WiFi-nettverk.

Vi samarbeider med telefonselskaper som leverer store mobildatapakker. 

Her er noen enkle tips for en sikrere tankegang:

  • Bruk forskjellige passord på ulike nettsider.
  • Bruk tofaktorautentisering der det er mulig.
  • Del kun sensitiv informasjon på de nettstedene som krypterer informasjon (se etter en hengelås eller at nettadressen starter med “https” i adressefeltet).
  • Bruk mobildata når du er på farta, det er mye tryggere enn å bruke et åpent nettverk.
  • Sett opp en VPN-forbindelse til jobb- eller hjemmenettverket ditt, da vil informasjonen du sender ut kypteres før den går videre ut på nett.

Har dere ikke en sikker løsning på bedriftens nettverk i dag? Fyll inn skjemaet nederst på denne siden, kontakter vi deg for å finne en passende løsning for deres arbeidshverdag.

Vil du vite mer? Fyll ut skjemaet.