BLOGG
 / Microsoft Ignite 2019

Microsoft Ignite 2019

Microsoft Ignite 2020 Expert Panel

Microsoft Ignite er Microsofts største årlige konferanse, og trekker til seg rundt 30 000 IT-fagfolk fra hele verden. Konferansen er fullpakket med teknologinyheter og gir innsikt i hvilke muligheter moderne digital teknologi kan gi. Med sitt enorme deltakerantall utgjør konferansen en vesentlig arena for nettverksbygging og eksponering for alle i IT-verdenen.

Vi tar en prat med Braathe Gruppens direktør for teknologi og tjenesteutvikling, Håkon Svendsen, som deltok på årets konferanse.

– Første gang jeg deltok på Microsoft Ignite, var i 2015. Dette var første gang konferansen ble avholdt. Den ble da slått sammen av flere tidligere Microsoft-konferanser. Det første som slo meg var den enorme skalaen på arrangementet. Dette var stort. Veldig stort. Skal man beskrive hvordan det er å være på konferansen med tre ord, vil jeg si at det er motiverende, morsomt og lærerikt.

Konferansen har vokst for hvert eneste år, og på årets konferanse var det over 2000 ulike sesjoner. Blant annet sesjoner om salg og teknikk, foredrag og ekspertpaneler.

I et av ekspertpanelene satt nettopp Håkon Svendsen, fra Braathe Gruppen. Sammen med Microsoft og Lenovo var det fokus på hvordan softwaredefinert infrastruktur kan være med på å løse IT-utfordringer.

– Våren 2016 begynte jeg å lete etter ny teknologi for virtualiseringsplattformen i Braathe Gruppen. Målet var forenkling av infrastruktur og å bedre kunne dekke ytelsesbehovene vi så hos våre kunder. Lenovo var villige til å hjelpe oss med dette, og vi kjørte i gang et pilotprosjekt basert på Microsoft sin teknologi for hyperkonvergert infrastruktur. Dette ga oss løsningene vi jaktet på, og siden vi alltid har hatt fokus på Microsoft-produkter falt valget litt av seg selv. Resten er historie, og samarbeidet med Lenovo har bare utviklet seg videre.

Under årets Ignite var jeg så heldig å bli spurt om jeg kunne være med å fortelle om nettopp denne reisen og hvorfor vi valgte denne teknologien. Det var både morsomt og litt skummelt på samme tid. Braathe Gruppen fra lille Norge, side om side med de to gigantene Lenovo og Microsoft. Alt i alt, en veldig positiv opplevelse, og kult at Microsoft nå har døpt teknologien «Azure Stack HCI».

Om noen ønsker å se hele paneldebatten, ligger den tilgjengelig her.

Hvert år på Ignite annonseres det flere nyheter og forbedringer. I forkant av konferansen la Microsoft ut et 87-siders dokument med en liste over alle nyheter, totalt 175 nyheter. Da sier det seg selv at det er vanskelig å få med seg alt av nyheter, vi har derfor spurt Håkon om hva han syntes var det mest spennende.

– På årets konferanse var det stort fokus på hybridisering av skyen.  Microsoft CEO Satya Nadellas fokus på hybrid computing med lanseringen av Azure Arc var vel kanskje av det aller mest spennende. Når det gjelder hva vi kan se mest frem til fra Microsoft i 2020, vil jeg si sammenslåing og forenkling av verktøy for teknikere. For eksempel Windows Admin Center som vil ta over for et titalls gamle verktøy og Intune og Configuration Manager som nå samles i Microsoft Endpointmanager. Dette vil løfte oss inn i fremtiden, med dynamiske og fleksible verktøy som gir oss som administrerer et stort antall brukere bedre oversikt og kontroll. Noe som igjen gjør at vi er best mulig utstyrt til å gi den enkelte bruker enda mer bekymringsfri IT.

Vil du vite mer? Fyll ut skjemaet.