BLOGG
 / Nå er det slutt på Windows 7

Nå er det slutt på Windows 7

Svart tastatur windowsknapp

 

I går gikk Microsoft inn i en ny æra etter at de avviklet kundestøtte for Windows 7. Operativsystemet var lansert for over 10 år siden, og har vært en stor suksess for Microsoft. Siden den gang har Microsoft laget gode verktøy som skal hjelpe brukere å utnytte nye former av produktivitet. Med Windows 10 er du og din bedrift mye mer produktiv og sikker enn noen gang før. Vi vil med andre ord oppfordre til å oppgradere operativsystemet med en gang.

Fra og med 15.januar 2020 vil Microsoft sende ut et varsel, som skal være umulig å unngå, der de opplyser om at PC-ens operativsystem ikke lengre støttes. Varslingene er en del av arbeidet Microsoft gjør for å få brukerne til å flytte over til Windows 10. Windows 7 har i dag en markedsandel på 32,74 % og Windows 10 har 47,65 %, ifølge tall hentet fra NetMarketShare.

Dersom du velger å fortsette med en Windows 7 etter avviklingen må du være klar over følgende:

  • Det kommer ingen flere sikkerhetsoppdateringer
  • Kundestøtte avvikles og du får ikke lenger tilgang på support
  • Det kommer ingen flere oppdateringer
  • Infrastrukturen og dine apper vil være uten beskyttelse

Dette fører igjen til:

  • Økt eksponering for sikkerhetsangrep på dine systemer, databaser og applikasjoner
  • Applikasjoner som ikke lenger er kompatible og som mangler support
  • Feil vil ikke fikses og sikkerhetsoppdateringer distribueres ikke lenger

I stedet for å bruke tid på håndtering av PC-er, gå for tjenesten «Device as a Service» fra Braathe Gruppen. PC-ene vil alltid være oppdatert med nyeste programvare og har et støtteapparat i ryggen via oss til èn fast sum pr måned, helt uten bindingstid.

Dette gir forutsigbare kostnader, og fleksibilitet med tanke på skalering ved bemannings eller behovsendringer. Les mer om tjenesten her eller fyll ut skjema nedenfor – så vil en av våre kunderådgivere ta kontakt for en gjennomgang av tjenesten.

Vil du vite mer? Fyll ut skjemaet.