BLOGG
 / Teams – dette er nytt i april og mai

Teams – dette er nytt i april og mai

Microsoft Teams har spilt en stor rolle for bedrifter rundt i verden de siste månedene. Siden alt av møter, undervisning og samarbeid er flyttet over til virtuelle plattformer, har Microsoft fått en kritisk rolle for å hjelpe til med å holde folk sammenkoblet. De har også måtte oppdatere og utvikle Teams til et enda høyere og bedre nivå, for å kunne tilfredsstille nesten alle krav og behov bedrifter rundt i verden har. Vi har laget en oversikt over hva som er nytt i Teams fra april og mai.

Kilde: Microsoft

Utvider antall virtuelle fjes i møter
Den nye normalen er virtuelle fjes til fjes møter, og nå er det viktigere enn noen gang at du føler deg koblet til de du har møter med. Microsoft har derfor valgt å utvide antall fjes du kan se i et Teams-møte, fra 4 til 9. Denne nye opplevelsen optimaliserer for deltakere som har aktivert video og plasserer de gjenværende lyddeltakerne nederst på skjermen. For å gi en god lyd- og videokvalitetsopplevelse, vil oppsettet tilpasse seg, basert på brukerbåndbredden og endre antall videoer som vises for å gi den beste møteopplevelsen. Funksjonen har akkurat begynt å rulle ut, så hvis du ikke har fått funksjonen ennå, kommer den snart til deg. Det kan ta opptil et par uker før alle brukere av plattformen har funksjonen.

Rekk opp hånda
Flere har opplevd at det er vanskelig å ta ordet i et Teams-møte, at det fort er noen som snakker i munnen på hverandre. Dette har Microsoft gjort noe med og lanserer nå en “rekk opp hånda”-funksjon. Denne funksjonen gjør at deltakere i møte kan trykke på denne knappen om de ønsker å få ordet eller vil komme med et innspill til det møteholder snakker om. Det vil dukke opp et ikon av en hånd (se bilde over for illustrasjon) i ruten til personen som rekker opp hånden. Deltakerne vil også få opp en liste over hvilken rekkefølge møtedeltakerne rakk opp hånda i, slik at den som først trykte på knappen får ordet.

Les om hvordan holde effektive møter i Teams her. 

Bakgrunneffekter
La fokuset være på deg, og ikke det du måtte ha i bakgrunnen av deg. Microsoft har videreutviklet “uklar”-effekten og tilbyr nå bakgrunnsbilder under møter. Den nye funksjonen lar møtedeltakerne tilpasse videobakgrunnen sin fra en liste med forhånd utvalgte bilder eller fra bilder du selv har lastet opp.

7 tips til hvordan jobbe godt hjemmefra.

Avslutt møte for alle deltakere
Møtearrangører kan nå avslutte møtet med et trykk på en knapp. Innenfor møtekontrollfeltet vil bare møtearrangører se et element som sier “avslutt møte”. Alle deltakere forlater møtet når arrangøren velger denne knappen. Dersom møte blir ferdig litt tidligere enn det i utgangspunktet var satt opp til eller at dere har et møte med veldig mange deltakere, vil det nå være enklere for møteleder å avslutte møte for alle deltagende.

Opptak av 1:1 samtaler
Nå kan du enkelt ta opp 1:1-samtalene dine akkurat som du allerede kan for møter. Velg alternativet for å spille inn og deltakerne vil bli varslet på skjermen deres om at et opptak har begynt.

Har du enda ikke tatt i bruk Microsoft Teams eller er usikker på hvordan du kan bruke Teams effektivt? Fyll ut skjemaet under så vil vi hjelpe deg med det.

Vil du vite mer? Fyll ut skjemaet.