BLOGG
 / Teams: Dette er nytt i september og oktober

Teams: Dette er nytt i september og oktober

Ikke nok med at Teams har fått en oppgradering av utseende, applikasjonen har også fått en del nye funksjoner de siste to månedene. Under har vi listet opp noen av de nye funksjonene.

Kilde: Microsoft

Stavekontroll
Denne funksjonen gir deg muligheten til å bruke en stavekontroll for ulike språk. Når du skriver en melding vil det poppe opp stavekontroll over chatboksen som er relevant for språket du skriver på. Vi har ventet på denne funksjonen og er glad vi enkelt kan rette opp i skrivefeil før vi sender en chatmelding.

Endre meldingsvarslinger
For å kunne gi deg enda bedre personvern sørger Teams for at du kan slå av forhåndsvisning av meldinger i skrivebordsvarsler. Forhåndsvisning av meldinger er på som standard. Hvis du ønsker å skru av varslingene kan du trykke på profilbildet ditt, Innstillinger > Varsler > Vis forhåndsvisning av melding. Herfra kan du sette veksleknappen til av.

Oppdaterte SharePoint-lister
Opprette lister for å administrere arbeid, spore beholdninger og mer med teamet. Legg til en liste i en kanal ved å velge Legg til en fane, og velg deretter lister. Opprette en ny liste eller velg blant eksisterende maler og gruppe lister.

Nye bransjebaserte teammaler
Bruk teammaler som er laget spesielt for din bransje, for å hjelpe deg å opprette team som er optimalisert for måten du arbeider på. Det finnes også noen nye maler for prosjektstyring, introduksjon til nye ansatte og mer.

5 nye funksjoner i Teams-møter

1. Bedre tilgang til møtenotater
Nå kan opptil 100 møtedeltakere se møtenotater. Når møte er slutt vil de som har tilgang til møtenotater, fremdeles ha tilgang. Hvis noen blir med i møtet etter at det er planlagt og de ikke har tilgang til notater, kan de nå be om tilgang fra møteadministrator.

2. Ta en titt på møtene
Du kan nå se møtedetaljer fra kalenderen uten å måtte åpne møtet. Hold markøren over hendelsen i kalenderen, slik at du kan lese et kort sammendrag av detaljene som dukker opp.

3. Nytt lydalternativ for deltaker på møter
Møtearrangører kan nå deaktivere mikrofonen til deltakere for å hindre at de opphever demping under et møte. Gå til Møtealternativer, gå til Tillat at deltakere opphever demping, og flytt veksleknappen til Ja.

4. Overføre møter mellom enheter
Bytt sømløst mellom enheter når du er i et Teams-møte. Hvis du blir med i et møte fra telefonen mens du lager morgenkaffen, kan du overføre til datamaskinen når du ankommer pulten din, og være like oppdatert som de andre.

5. Mer elektronisk samarbeid med Microsoft-tavle
Tidligere lanserte Microsoft-tavle nye funksjoner som gjør det enklere enn noen gang å holde den kreative prosessen mens du er i et møte på Teams. Klistre lapper, tekst objekter og annet gir deg bedre organisering av tavlen. Microsoft har nå også gjort det mulig å bruke Freehand by Invision-appen til å samarbeide under møter. Skisser nye ideer og gjennomfør idédugnader trygt og enkelt i et Teams-møte.

Vil du vite mer? Fyll ut skjemaet.