VI TILBYR
 / SOFTWARE AS A SERVICE

SOFTWARE AS A SERVICE

Optimalisert adapsjon til livet i nettskyen

Hva er egentlig SaaS?

Software as a Service, SaaS, eller programvare som tjeneste. Ja, hva er det egentlig? Det er rett og slett en måte å håndtere og levere programvare på, og et alternativ til den tradisjonelle metoden der programvaren kjører på bedriftens egne servere og hver enkelt bruker har klientprogramvare på PC-en.

Med Software as a Service er alt ferdig satt opp fra en tjenesteleverandør og kjører på eksterne servere, eller i Skyen. Dermed slipper bedriften å drifte en egen serverpark, og slipper kostnadene ved å vedlikeholde eller fornye den. Dessuten tar tjenesteleverandøren ansvaret for å holde programvare og mellomvare oppdatert og sikker.

For brukerne betyr Software as a Service gjerne også en større fleksibilitet til å jobbe hvor som helst – ikke bare på kontoret – da  internett-tilgang normalt er det eneste som trengs for å bruke tjenestene.

Hvorfor velge SaaS?

 • Fleksibel betalingsmodell tilrettelagt for deg
  • Gjentagende driftskostnader som er mer forutsigbare.
 • Du bestemmer bruken, og skalerer etter behov
  • Flere brukere? Færre brukere? Vi tilpasser ditt abonnement.
 • Økt tilgjengelighet
  • De fleste SaaS-applikasjoner kan kjøres fra nettleseren.
 • Vi tilpasser til din bedrift
  • Tilpasninger til og integrasjoner med dine fagapplikasjoner
 • Høyt sikkerhetsnivå
  • Redundans og automatisk backup.
 • Bekymringsfri IT
  • Vi patcher og oppdaterer, og passer på.

Digital Avstemning

Vi har laget en brukervennlig løsning både for deltagere i møtet og for deg som er møteadministrator. Løsningen gir deg som møteadministrator full kontroll over møtet, og lar deg blant annet styre taletid, replikker og voteringer.

Les mer

KursAdmin

Alt du trenger for effektiv organisering og for å sikre deg full oversikt over dine kurs, seminarer og arrangementer. Påmelding, gjennomføring, kommunikasjon, økonomi, dokumenter og mye mer integrert i en og samme løsning.

Les mer

PDS Bookingsystem

PDS er utviklet i samarbeid med erfarne reisearrangører og transportører som produserer/kjører turer for lag/foreninger/firma og enkeltpersoner. PDS kan benyttes uavhengig av transportmiddel. PDS gir deg full kontroll enten det gjelder ledige plasser på påmeldingsturer eller ledige kapasitet buss og sjåfør.

Les mer

WebTV

Engasjer og involver med WebTV. Med WebTV kan flere følge viktige møter. Når som helst, hvor som helst og på alle flater. Med WebTV kan flere delta i opplevelsen og få viktig informasjon fra saksbehandling, presentasjoner og møter i kommuner, fylkeskommuner, konferansesentre og bedrifter.

Les mer

Managed Web

Det blir mer og mer vanlig at valg av leverandør starter med et søk på nett. Ofte er valget av leverandør i stor grad tatt allerede før kunden faktisk tar kontakt eller oppsøker de bedriftene som kan være aktuelle. Dette betyr at det er viktig at din bedrifts nettsted både ser profesjonelt ut, er lett å finne frem på og inneholder helt relevant informasjon for din kundegruppe.

Les mer

For deg som vil vite mer

For bedrifter og virksomheter
Når man snakker om Skyen for bedriftsmarkedet, så er det vanlig å dele inn i tre kategorier: Software as a Service, Infrastructure as a Service og Platform as a Service. Den første, SaaS, omfatter blant annet fillagring, backup, web-basert e-post og applikasjoner. Infrastruktur, IaaS, er rammeverket for å styre og levere SaaS-tjenestene, mens PaaS gjør at man kan utvikle apper og programmer, der databasene og operativsystemene man bruker leveres gjennom skyen.

SaaS fungerer gjennom Skyen.
SaaS-modellen gir deg som bruker tilgang via internett. Leverandøren installerer programmene du ønsker, og sørger for distribusjon/tilgjengelighet. Utrulling og utgivelse av nye funksjoner og nye oppdateringen kan skje kollektivt takket være felles kildekode. Dine data kan lagres lokalt, i skyen eller både lokalt og i skyen.

SaaS leverer altså programmer og data over internett slik at du kan jobbe med dine data i dine applikasjoner, uten at du er bundet opp til en fast arbeidsstasjon. Skyen kan levere alle typer applikasjoner, fra HR-, ERP- og CRM-systemer til tunge fagapplikasjoner og annet. Skytjenester befinner seg altså ikke på din egen PC, og ikke på bedriftens egen server i kjelleren, men eksternt. Skyen tilbyr altså enkel tilgang til ressurser og applikasjoner uten at det er behov for inhouse infrastruktur. Med Skyen kan du sjekke epost, samhandle med dine kollegaer og få raske svar på de chattemeldingene. Så enkelt som bare det. SaaS kan også være tjenester for fillagring og backup.

I tillegg flommer forbrukermarkedet over av skytjenester som du ofte bruker uten at du en gang tenker over at det er skytjenester. Bildebiblioteket på mobiltelefonen din? Strømmetjenestene du kryper opp i sofaen for å se på? Fotballkampen du ikke kan gå glipp av?

Er det sikkert og trygt for mine data?
Er du bekymret for skillet mellom ulike abonnementer i Skyen? Ikke vær redd, selv om forskjellige abonnenter kjører på samme skyforekomst med felles infrastruktur og plattform, vil dataene alltid være adskilt. Du er trygg hos oss.

On demand
Prinsippet om «on demand» ligger som base for skytjenester i alle varianter, hele poenget er at dataene og applikasjonene ligger klare i skyen, og straks du foretar deg en handling som gjør at applikasjonen startes eller dataene dine tas i bruk, så får du tilgangen du trenger. Slik kan du jobbe med det du skal, akkurat når du trenger det, og fra hvor som helst.

Hvem bruker SaaS-tjenester?
Markedet er satt sammen av en rekke leverandører med en enda lengre rekke produkter og tjenester. Bransjeaktører inkluderer alt fra mindre enkeltapper og -programmer til giganter som Amazon og Google. SaaS-tjenester omfavner alt fra strømmetjenester i B2C-markedet, som Spotify eller Netflix, til basis forretningsapplikasjoner som e-post, CRM,HRM/HR, fakturering og samhandling. Med andre ord så benytter alle typer forbrukere og virksomheter ofte SaaS-tjenester. Du abonnerer på tjenesten, logger inn i deres plattform, og vipps får du levert det du eller din virksomhet betaler for.

La oss hjelpe deg opp i skyen