BLOGG
 / Windows 2008 Server: Snart er det slutt. Vi gir deg noen tips til hva du kan gjøre.

Windows 2008 Server: Snart er det slutt. Vi gir deg noen tips til hva du kan gjøre.

Windows Server 2008 EOL

Den 14. januar 2020 opphører støtte for Windows Server 2008 og 2008 R2. Det betyr blant annet at det ikke kommer flere sikkerhetsoppdateringer. De fleste programvareleverandører vil eller har allerede avsluttet sin støtte for Windows Server 2008 innen dette tidspunktet. Unngå ubehagelige overraskelser, ikke la infrastrukturen og programmene dine være ubeskyttet.

Den raske veksten av skybaserte tjenester gir deg flere alternativer – og flere spørsmål – om hva som best vil ivareta dine forretningskritiske tjenester og applikasjoner.

Les også artikkelen om Windows 7: 10 år har gått – det er på tide å oppgradere

Utvidet support for både Windows Server 2008 / R2, Windows 7 og Exchange Server 2010 vil slutte å virke på samme dag. Dette vil påvirke både virksomheter og brukere. Selv om du kan fortsette med en 2008-server, så er det ikke anbefalt å gjøre det.

Dersom du velger å fortsette med en Windows 2008-server etter 14. januar 2020 må du være klar over følgende:

  • Det kommer ingen flere sikkerhetsoppdateringer
  • Kundestøtte avvikles og du får ikke lenger tilgang på support
  • Det kommer ingen flere oppdateringer
  • Infrastrukturen og dine apper vil være uten beskyttelse

Dette fører igjen til:

  • Økt eksponering for sikkerhetsangrep på dine systemer, databaser og applikasjoner
  • Applikasjoner som ikke lenger er kompatible og som mangler support
  • Bugs vil ikke fikses og sikkerhetsoppdateringer distribueres ikke lenger

Uten kundestøtte, programvare- og sikkerhetsoppdateringer så vil det ikke gå lang tid før maskinen blir et yndet og utsatt mål for dataangrep av ymse slag. For å være i forkant av de potensielle utfordringene, har vi tre tips til hva du kan gjøre:

1 Oppgrader dine Windows 2008-servere til Windows 2019-servere i vår private nettsky. Fra våre toppmoderne datasentre tilbyr vi smidige og sikre virtuelle servere, der alle data befinner seg på norsk jord. Vi hjelper deg med migreringen hele veien, fra prosjektering til leveranse.

2 Kjøp en lisens som gir deg rett til å oppgradere din on-prem server. Og oppgrader fra 2008 til 2019. Vi hjelper deg med å finne riktig lisens – og har du behov for bistand til oppgraderingen, kan våre systemkonsulenter hjelpe deg.

3 Med Azure i Microsoft sin offentlige nettsky vil du få muligheten til å fortsette med Windows 2008 Server i en begrenset periode. Vi hjelper deg med risikovurdering, migrering av serveren, drift og support. Fra 19.11.19 er det også mulighet til å få dataene lagret på norsk jord i Microsoft sine datasentre.

Braathe Gruppen er forberedt og klare til å hjelpe deg i denne prosessen. Våre kunderådgivere hjelper deg med kartlegging av hva dette betyr for deg og din bedrift, og hvordan vi kan finne den beste overgangsløsningen.

Fyll ut skjema nedenfor om du ønsker at vi skal ta kontakt med deg.

Vil du vite mer? Fyll ut skjemaet.