Forretningsløsniger

Software Asset Management

Administrering og optimalisering av lisenser, distribusjon, vedlikehold, bruk og avhending av programvare.

Administrering og optimalisering

Software Asset Management er en praksis som innebærer administrering og optimalisering av kjøp, distribusjon, vedlikehold, bruk og avhending av programvare. Dette er en pågående prosess som vi hjelper deg med å holde kontroll på.

Som selskap har vi lang erfaring med programvareforvaltning for privat og offentlig sektor.Vi er godkjent storkundeforvalter for Microsoft, i dag kjent som LSP. Utover Microsoft LSP er vi Microsoft CSP tier 1-partner og har sterk kompetanse på programvare fra alle de store leverandørene som Adobe, VMware, Veeam, Citrix med fler.

Vårt lisensteam er lett tilgjengelig og har deg i fokus. De har verktøyene og prosessene som gir deg kontroll, tids-og kostnadsbesparelse, enkel administrasjon og trygghet for at du er korrekt lisensiert.

Vi er genuint interessert i at du skal ha det godt og rett, og ikke nødvendigvis ha en portefølje med mye lisenser. Vi er opptatt av at du har rett type og rett antall lisenser, slik at dere får løst de forretningsbehovene deres virksomhet har. Vi tar oss tid til å stille de riktige spørsmålene og finne de riktige løsningene. Vi er rådgivere med sterk kompetanse som ønsker det beste for våre kunder.

Oppfølgingsprosessen med Software Asset Management:

 • Avtaleinngåelse
  Vi tar dere gjennom en behovsanalyse og kostnadsanalyse.
 • Kontraktsanalyse
  Vi synliggjør vilkår og bestemmelser fra programvareleverandør.
 • Kostnadsanalyse
  Synliggjøring av kostnadselementene under de ulike kontrakts modellene.
 • Brukeranalyse
 • Produkt -og brukerrettigheter
 • Brukeradopsjon og opplæring
  Å ta i bruk tilgjengelig teknologi er noe av det viktigste for å oppnå gevinstrealisering.
 • ROS-analyse
 • Oversikt gjennom egen portal og verktøy
  Våre løsninger gir deg totaloversikt over din portefølje.
 • Rapportering
 • Avtalestatus

skysymbol  Se tjenestebeskrivelser og avtaleverk.

Er du usikker på Adobe? Vi hjelper deg!

Adobelisenser illustrasjon

Mange bedrifter har behov for lisensierte Adobeprodukter, men føler seg svært usikre på hva de skal bestille, hvordan og hvilke produkter de faktisk trenger.

Lisensieringen til Adobe kan være utfordrende til tider men det finnes råd, og vi kan hjelpe deg med å finne frem til lisensløsningene som dekker dine behov best.

Braathe er autorisert forhandler av Adobelisenser og kan hjelpe dere med å finne ut hvilken lisens og hvilke pakker hver enkelt ansatt skal ha. Sammen med vår distributør finner vi lisensene dere trenger og forvalter porteføljen slik at dere ved en revisjon får lavest mulig kostnader ved oppsettet.

Visste du for eksempel at du ikke har lov til å bruke Adobe privatkonto på jobb PC-en?

Ta kontakt med oss på lisensteam@braathe.no for videre bistand.

Jeg ser frem til vi går over til Braathe i september. Jeg er sikker på at det blir en sømløs overgang og har full tillit til dem.

Geir Heimdahl
Adm.dir, Re/Max