BRAATHE SIKKERHETSHUB

Sikkerhet

Stå i frontlinjen. Beskytt dine data. Skaff deg innsikt. Sikkerhet er viktigere enn noensinne.

Datasikring skulle stått på agendaen allerede i går

Uten en overordnet plan, brukere med sunn sikkerhetskultur og systemer på din side risikerer du hele tiden og hver dag at dine data kommer på avveie.

Naivitet er kanskje en av de største utfordringene vi møter på i møtet med våre kunder når det gjelder sikkerhet innenfor IT. «Mine data er jo ikke av interesse for noen andre enn meg?» Har du tenkt over hvordan du skal kunne drive videre i hverdagen dersom for eksempel store deler av dine data kun er tilgjengelige i en kryptert variant som gjør dem helt ubrukelige for deg? Hvor mange dager vil det gå for virksomheten din virkelig begynner å lide i en slik driftssituasjon?

Eller, hva om noen bruker din virksomhets data til å utgi seg for å være nettopp deg? Og dermed får innpass i systemer hos andre virksomheter? Sensitive data? Ja, du ser poenget? Data kan dessverre ofte misbrukes i hendene på uvedkommende, og det kan få svært uheldige konsekvenser både for deg personlig, for din virksomhet, dine ansatte og de du gjør forretning med. Så, hva kan gjøres og hvordan kan vi bistå deg med dette?

Gjelder NIS-direktivene deg?

Har du hørt om NIS-direktivene? Hvem gjelder de egentlig for? Hva skal du gjøre hvis de gjelder deg? EUs direktiver om digital sikkerhet skaper mange spørsmål på tvers av alle bransjer i Norge. Derfor har vi samlet sammen alle svar vi har på et og samme sted. Bli klokere på NIS-direktivene sammen med oss!

Skjerpet beredskap i en skjerpet situasjon

Nasjonal sikkerhetsmyndighet: Cyberangrep har blitt hverdagskost

Flere store norske virksomheter har det siste halvåret blitt ekstra utsatte for cyberangrep. Det har, spesielt siden krigen mellom Russland og Ukraina brøt ut, vært utført angrep også i andre land – men ingen har meldt om varige konsekvenser. Angrep skaper allikevel raskt usikkerhet i befolkningen og kan dermed også bidra uheldig gjennom påvirkning og ved å trekke oss inn som en aktør og brikke i pågående politiske situasjoner.

Virksomheter bør skjerpe beredskapen og den generelle årvåkenheten. NSM har utarbeidet sjekkliste for dette som ligger på deres nettsider

Anbefalte tiltak fra NSM

  • Ha oversikt over systemene
  • Ha god og sikret backup (kryptosikker backup)
  • Ha kontroll på sårbarhetsflatene
  • Kontroller brukere og brukertilganger
  • Forsterk overvåkning og logging
  • Bedre sikkerhetskulturen hos ansatte
  • Vær forberedt på hendelser og ha en beredskapsplan
  • Ha kontroll på leverandører og avhengigheter
  • Beskytt også skytjenester

DDoS, CEO-fraud, botter, MFA, SSL? Hva betyr alle disse tingene?

Lurer du innimellom på hva ulike ord og begreper som blir brukt i forbindelse med cybersikkerhet egentlig betyr? Vår ordbok er her for å hjelpe deg med nettopp dette.

Sikkerhetsordbok

Bli en av mange bevisste kunder

Molteberg Nilsen

Braathe har bidratt godt med tips til hvordan vår digitale sikkerhet kan bli enda bedre. Vi er jo eksperter på juss, og vi vet hvor viktig det er å hente inn eksperter på andre felt når vi ser det nødvendig.
Hedda Molteberg Nilsen, Daglig leder
Advokatfirmaet Molteberg Nilsen

Vil din virksomhet overleve et cyberangrep?

Spørsmålet er et av de første du bør stille deg når du vurderer hvilken sikkerhetsløsning du bør gå for. Ikke skal/skal ikke, men hvilke faktiske tiltak som må på plass. Dette er valget du ikke har råd til å utsette.

  • Beredskapsplan for IT

    Når noe går galt kommer, bør du helst ha en beredskapsplan for IT klar.
  • Er du redd for å bli hacket?

    Frykten vår for ting bunner ofte i at vi ikke helt vet hva det går i eller hvordan ting fungerer.
  • Slik holder du mobilen din sikker året rundt

    Mobilen din gjør mye mer enn bare å ringe og sende SMS.

Ser alt bare mørkt ut?

Skap bevissthet, bygg din egen trygghet.

Bildet vi tegner virker kanskje mørkt, men realiteten er at forsøk på datainnbrudd, datamisbruk og uredelig vinning på andres verdifulle data er en svært aktiv del av hele verdens digitale hverdag.

Tusenvis av angrepsforsøk forekommer hver eneste dag, millioner av e-poster med det som betegnes som farlig innhold distribueres hvert år. Et stort flertall av disse stoppes i effektive spam-filtere og antivirussystemer.

 

Men, i en verden i endring, der data har blitt valuta og data er livsgrunnlaget for alt fra produksjonslinjer til finanstransaksjoner, helt fra hjemme i din private sfære og opp på globalt nivå, blir det stadig viktigere å fokusere på sikring av nettopp de data som er vesentlige for deg.

Proaktivitet og fingeren i jorda er helt vesentlig i denne kampen. Vi ønsker her å bidra med innsikt og kunnskap om sikkerhet for dine data, for dine brukere og hva om det utenkelige faktisk skulle skje. Besøk vår sikkerhetshub med jevne mellomrom. Så kan du stolt stå i frontlinjen. Og beskytte dine data.

Les mer om vårt samarbeid med Pistachio her – tjenesten for sikkerhetsopplæring av dine brukere!

Når tall og statistikk viser at menneskelige feil står på topp som årsak til suksessfulle angrep, må vi åpenbart jobbe med den menneskelige faktoren. Det er flott at Braathe, sammen med Pistachio, kan bidra til å skape tryggere brukere og øke bevisstheten rundt egen rolle som del av virksomhetens forsvarsverk.

Bård Eirik Lyche
Sikkerhetssjef, Braathe