SKYTJENESTER & INFRASTRUKTUR

Azure Virtuelt Datasenter

Skybasert databehandling med Braathe Azure Virtuelt Datasenter (AVDC) – Løsningen for virksomheter som søker smidighet og sikkerhet. Med Azure Virtuelt Datasenter drifter vi din skybaserte IT-infrastruktur på best mulig måte

Smidigheten den moderne arbeidsplassen trenger

Azure Virtuelt Datasenter - en ny standard for ytelse, sikkerhet og skalerbarhet i skyen.

Med Braathe Azure Virtuelt Datasenter får du tilgang til førsteklasses metoder og verktøy for sikring og samsvar. Dine virksomhetsdata trygges på best mulig måte og med veletablerte prinsipper.

I tillegg til sikkerhet tilbyr AVDC skalering i samsvar med organisasjonens vedtatte policy. Dette gjør det enkelt å håndtere perioder med høy trafikk eller vekst, slik at du kan opprettholde optimal ytelse til enhver tid. AVCD gjør det enkelt å skalere opp eller ned etter virksomhetens varierende behov. Du kan raskt tilpasse ressurser basert på trafikk, belastning og forretningskrav.

AVDC er kostnadseffektivt; du betaler kun for de ressursene du bruker og får høy tilgjengelighet og pålitelighet – med tilleggsmuligheter som redundans og failover-mekanismer.

Dette får du blant annet med Azure Virtuelt Datasenter:

 • Azure Landing Zones-struktur:
  • Platform: Identity, management og Connectivity
  • Landing Zones: Corp og Online
 • Oppsett for Policies, Management Groups og tilpassede sikkerhetsroller
 • Oppsett av nettverkskonfigurasjon etter eget ønske
 • Utrulling levert som pakke eller som del av et prosjekt

Dette gir deg trygg og stabil tilstedeværelse i Azure som er basert på Microsoft Cloud Adoption Framework og bygger rammeverket for langsiktig vekst i din plattform.

 

Begynt å snuse på Azure?

Har du allerede begynt å bruke Azure, eller du i startgropen? Vi hjelper deg å gjennomføre Microsofts egen evaluering av oppsettet du har i dag, eller dine planer. Vurderingen analyserer IT-infrastruktur, applikasjoner og arbeidsbelastninger for å kartlegge nødvendige tilpasninger for migrasjon til Azure eller hybride oppsett. Dette gir din virksomhet innsikt i hva som kreves for en vellykket tilstedeværelse i skyen.

Azure Assessment - resultat

Gjennom evalueringen får vi avstemt hvordan du ligger an i forhold til best practice, og vi kan rådgi deg gjennom hele prosessen, fra løsningen du har i dag og frem til en ny tilværelse – med alt i Azure, eller i et hybrid oppsett der du også har noe data i vårt heleide, norske datasenter, på norsk jord. Se mer detaljert oppsett i vår konseptskisse i bunnen av denne siden.

Styring, samsvar og sikkerhet

Azure Virtuelt Datasenter drar veksler på læring fra erfaring og gir deg en løsning bygget for fremtiden. Braathe kan drifte din AVDC effektivt gjennom kartlagte prosessmønstre, best practice sikkerhetsmodellering og ved å være oppdatert på alle samsvarskrav.

Azure Virtuelt Datasenter passer for alle sektorer, for eksempel:

 • Private virksomheter
 • Enterprise
 • Offentlig

Styringssett, samsvar, DevOps og sikkerhet er helintegrert i AVDC , og frigjør dine ressurser til oppgaver i din kjernevirksomhet. Dette er den moderne måten å drifte din infrastruktur på. AVDC følger anbefalingene fra Microsoft Cloud Adoption Framework.

Infrastructure as Code, og tilleggsvalg til AVDC

Vi tilpasser kodebasen til dine behov, og koden blir din eiendom. Vi kan utvikle koden sammen med deg, i takt med endrede behov i din virksomhet. AVDC har også en rekke mulige tilleggsvalg.

Infrastructure as Code (IaC)

Braathe benytter Infrastructure as Code som plattform for å levere og vedlikeholde kundens konfigurasjoner i Azure.

Koden leveres normalt i form av Azure Bicep Templates, Azure Resource Manager Templates og Powershell Scripts. Microsoft lanserte teknologien «Azure Verified Modules» i februar 2024. Vi vil benytte AVM der det er hensiktsmessig, dette sikrer levedyktig kode over tid.

Opsjoner og spesialtilpasninger

Noen typiske opsjoner og spesialtilpasninger som kan velges inn i AVDC:

 • Azure Bastion
 • Tilgang til Server konsoll v.h.a. Azure Portal
 • Decommissioned og Sandbox Landing Zones og tilhørende er til spesielle formål og leveres på forespørsel
 • Azure DDos
 • Azure Private DNS klargjort
 • Sentinel konfigurasjon
 • Georedundans og replikering av tjenester

Opsjoner og spesialtilpasninger kan medføre både faste og forbruksbaserte kostnader.

Data og strukturer du ikke ønsker å flytte til skyen?

Braathe Hybrid Plattform (BHP) tilbyr sømløs integrasjon mellom AVDC og tradisjonelt AD eller andre data/strukturer du ikke ønsker å legge i skyen. Ved å kombinere lokal infrastruktur med AVDC, får du konsistent og sikker identitetsadministrasjon på tvers av lokale og skybaserte ressurser.

Braathe Hybrid Plattform

Vi bygger din løsning sammen med deg

Friheten og fleksibiliteten den moderne arbeidsplassen krever.

Det er fristende å si «Ja takk, begge deler?«. Noen ganger er det også det mest riktige. Sammen med våre erfarne kunderådgivere, finner du den beste løsningen for din virksomhet. Dine behov kartlegges og forstås, og hvorvidt de best dekkes av AVDC eller BHP, eller begge deler – ja, det hjelper vi deg å finne ut av. Disse byggeklossene gir oss muligheten til å tilby deg riktig grad av selvstyring, sikkerhet og den nødvendige graden av tilrettelegging.

Konseptskisse