Hils på Kristin

Denne sprudlende og herlige dama startet hos oss for et drøyt år siden. Da var vi på jakt etter noen til vår økonomiavdeling. Team Billing trengte et hode som var glad i rutiner og effektivitet og med et ivrig øye for detaljer.

Kristin, som er født og oppvokst bare en liten halvtime fra Hovedkontoret vårt i Rygge, og i dag bor et kvarters tid unna, søkte på den ledige stillingen hos oss – og det ble en perfekt match! Nå sitter hun på kontor med utsikt over åkeren på gården her i Rygge, og hun koser seg.

Hva er det beste med å jobbe med økonomi og billing?

– Jeg er veldig glad i rutiner i livet generelt, så det er jo ingen overraskelse at også rutiner på jobb funker godt for meg, forteller Kristin via Teams.

Fra handel til IT

Kristin har tidligere jobbet i ASKO, og har lang erfaring fra handelsbransjen. IT er ikke så annerledes, men mye av det vi driver med er digitale produkter fremfor mer håndfaste varer. At Kristin skulle ende opp her var litt tilfeldig. Uansett bransje, så jobber hun med å ta økonomispråket hun jobber med hver dag ned på jorden igjen:

– Ikke alle forstår fakturaspråket eller økonomiens ord og betydning, så der kommer jeg inn. Målet mitt er å få enda flere til å forstå de vanskelige ordene sånn at det ikke føles så fremmed til neste gang.

Økonomi har hun tatt i siden studietiden. På gamle landbruksskolen i Ås, men som nå kalles NMBU (Norges miljø-og biovitenskapelige universitet), studerte hun Økonomi og Administrasjon. Det endte med en bachelor i faget, og siden har hun ikke sett seg tilbake.

– Jeg har jobbet med forskjellige ting underveis, men det jeg har gjort mest av er fakturakontroller og kundeservice. I Braathe fungerer jeg også som en slags kundeservice for folka våre på salg. De trenger svar fordi kunden trenger svar. Så da blir jeg et viktig ledd i forståelse og kommunikasjonen ut mot kundene.

En av Kristins viktigste oppgaver her hos oss, er å skape tverrfaglig og gjensidig forståelse internt – og å bidra til å få våre systemer til å spille sammen på best mulig måte. I tillegg skal hun bygge og styrke sitt team på Billing slik at de sammen kan levere best mulig, både internt og ut mot kundene.

Visste du at det var økonomi du ville jobbe med?

– På ingen måte. Jeg tok danselinjen på VGS, og hadde sett for meg en helt annen retning. Det var nok drømmeren i meg som valgte linje den gangen, sier Kristin med et lurt smil.

Fornuften vant, og det var jakten på noe trygt og stabilt som fikk Kristin til å velge bachelor i Økonomi og Administrasjon. Det er en bachelor som er generell og som kan funke mange ulike steder i en organisasjon. Vi syns det var et klokt valg, spesielt når vi kan dra nytte av det hos oss!

Ingen spørsmål er dumme i Braathe

Et mantra vi har internt er at alle skal kunne stille spørsmål om stort og smått. Det fikk Kristin benytte seg av fra start.

– Jeg liker når det er lav terskel for å spørre om ting, og i IT-verdenen bør det virkelig være det. I Braathe er det akkurat sånn. Jeg har stilt så mange spørsmål dette året.

Å forstå alt er umulig, men å forstå sammenhenger er det folka på økonomi er avhengig av. På den måten kan de forklare det videre med sitt perspektiv i bakhånd. For Kristin har det betydd mye å kunne spørre og dermed få utvikle seg.

Hva er inntrykket ditt av folka her?

– Det er en veldig åpen gjeng i Braathe, og jeg jobber sammen med utrolig flinke folk. Vi koser oss hver eneste dag!

Årets Medarbeider 2023

Det må nevnes at Kristin også har gjort inntrykk på oss. Det fikk vi markere da Braathe Unite gikk av stabelen i august. Sammen med alle folka våre samlet til en helg full av faglig innhold og sosiale dager. Det ble også tiden for å kåre Årets Medarbeider. Det ble Kristin som gikk av med seieren. Gratulerer igjen, Kristin!