• Publisert 29.09.2023

  Beredskapsplan for IT: Hva er det og hvorfor du bør ha det

  I en stadig mer digitalisert verden er IT ofte hjertet av mange bedrifters drift. Fra økonomiske transaksjoner til kundedata og kommunikasjon, er IT-infrastrukturen avgjørende for daglig virksomhet. Men hva skjer hvis noe går galt? Det er der en beredskapsplan for IT kommer inn i bildet. Denne artikkelen vil se på hva en beredskapsplan for IT er og hvorfor norske bedrifter bør ha en. Kan du sjekke av alle punktene?
 • Publisert 22.09.2023

  Lenovo ThinkPad – En pålitelig PC til en forutsigbar pris

  Uansett om du allerede driver en bedrift med titalls ansatte eller er i ferd med å starte en, så vet du sikkert hvor viktig det er å ha pålitelige og gode verktøy for å drive dere fremover. Vi tror at å investere i riktig teknologi er nøkkelen til suksess. La oss vise deg noen av nøklene vi anbefaler!
 • Publisert 18.09.2023

  5 grunner til at Lenovo ThinkPad-serien er en gamechanger på jobb

  I dagens travle arbeidshverdag er det ekstra viktig at ikke PC-en din blir valgt i et stresset øyeblikk. Da sitter du plutselig der med utstyr som hverken håndterer antall filer du bruker, for mange faner oppe på internett på en og samme tid eller som krasjlander hver gang du åpner et tungt program. Å velge PC er litt som å velge bil. Størrelse, fart, kapasitet og fleksibilitet teller. La oss derfor gi deg fem grunner til at Lenovo skal bli med hjem.
 • Publisert 08.09.2023

  Hva koster det å ha en IT-leverandør?

  Å drive med innkjøp av utstyr kan være en stor tidstyv. Spesielt hvis du er usikker på hva du trenger. Siden kostnader er en stor del av bedriftens økonomi vil vi ta deg igjennom hva det koster å ha en IT-leverandør i ryggen.
 • Publisert 01.09.2023

  Møt Peter fra support

  IT skal være lekende lett og bekymringsfritt, men også her kan det dukke opp rare grunner til at utstyret eller programvaren ikke vil samarbeide. Da kommer support hos oss inn. Peter Austad Kjær er en av våre superhelter på support. Nå kan du bli bedre kjent med han og arbeidet han gjør!
 • Publisert 18.08.2023

  Vårt første klimaregnskap

  Et stort høydepunkt denne våren var da vi satte opp vårt aller første klimaregnskap. For selv om vi har målt miljøarbeidet vårt i mange år allerede gjennom vår ISO-sertifisering 14001, så er det noe eget å se tallene for hver enkelt av oss. Da innser man hvor mye hvert enkelt menneske har muligheten til å påvirke i positiv retning i årene som kommer.
 • Publisert 11.08.2023

  På utkikk etter en ny IT-leverandør?

  Det skjer mye i det digitale samfunnet vårt om dagen og vi som jobber med IT hver dag ser det veldig godt. Nye digitale angrep skjer, mange er usikre på hva de skal foreta seg og folk forsøker å finne egne løsninger. Problemet er bare at IT beveger seg i enorm fart. Klarer du å henge med på egenhånd?
 • Publisert 03.08.2023

  Er du redd for å bli hacket? La oss fjerne litt av frykten

  Frykten vår for ting bunner ofte i at vi ikke helt vet hva det går i eller hvordan ting fungerer. Derfor har vi tenkt å bli ekstra godt kjent med hackerne i denne artikkelen. Hvem er de, hvorfor velger de akkurat deg som offer og hvordan skal vi jobbe for at de ikke får tak i deg og dine verdier?
 • Publisert 28.07.2023

  Slik holder du mobilen din sikker året rundt

  Mobilen din gjør mye mer enn bare å ringe og sende SMS. Den har også førerkortet ditt, nettbanken og alle pengene dine, jobbmailen din og sikkert apper som gir deg oversikt over barna dine, bestemors helse og mye mer. Derfor er det viktigere enn noen gang at du holder den sikker. Her er 7 tips til hvordan.
 • Publisert 21.07.2023

  Skap en bekymringsfri sommer

  På tross av at piloter streiket og kaostilstandene på flypasser over hele Europa, så ble det faktisk sommer i fjor også. Ble du klar for det? Uansett, så håper vi du rakk å lese dette innlegget i fjor. Hvis ikke kan du lese det nå. Her kommer noen tips til hvordan skape en bekymringsfri sommer mens du strekker på beina. God lesning!
 • Publisert 14.07.2023

  Dette trenger du av IT hvis bedriften er under 50 ansatte

  Hva trenger dere? Alle er klar over at noe å skrive på, noe å lagre på og litt internett er det minste kravet du kan stille. Nå skal vi gå litt mer i dybden. Vi skal også utfordre dere som jobber på samme måte som da dere startet opp.
 • Publisert 07.07.2023

  Når jobben er full match

  Elise Dalane Mellegård har fått oppleve Braathe ganske lenge allerede, men først i 2021 ble hun fast ansatt. Nå har det gått en stund siden hun tok steget fra studie til jobb. Vi lurer på hvordan det går og hvordan det faktisk er å være «ung» i Braathe?
 • Publisert 28.06.2023

  Vi sverger til Lenovo – det kan du også!

  Lenovo er fast inventar i vår organisasjon. Uansett hvor du møter oss vil du bli møtt med en Lenovo-PC i veska. Det er det mange grunner til, og her får du flere av dem. Det kan du også teste for en fast sum i måneden. Er Lenovo noe for deg?
 • Publisert 23.06.2023

  Bredbåndsnettet er den digitale grunnmuren i Nordland fylkeskommune

  Hvordan sikrer du raske, driftssikre og fremtidsrettede datakommunikasjonstjenester til en fylkeskommune med over 10 000 brukere? Vi har hjulpet Nordland fylke med dette i over 20 år. Bli kjent med hvordan vi har jobbet og hvorfor nettet er så viktig for innbyggerne i det langstrakte fylket.
 • Publisert 16.06.2023

  Hvorfor leie fremfor å eie?

  Igjen og igjen ser vi at å binde kapital i utstyret du trenger kan oppleves som surt. Derfor fant vi en løsning på det. For vi mener at du skal eie det som stiger i verdi og leie det som synker i verdi. Er du ikke enig?
 • Publisert 09.06.2023

  Husk pass, solkrem og en dose digital sikkerhet

  Sommeren er rett rundt hjørnet og vi er sikkert ikke alene i å forberede oss på noen uker ferie. Vi har likevel litt igjen før feriesvar kan aktiveres. Er du klar for en dose sikkerhet før det?
 • Publisert 02.06.2023

  Hva er teknisk gjeld og hvordan unngå det?

  Gjeld er muligens et fy-ord i noens øyne, men de aller fleste har det, i et eller annet format. Flesteparten lever fint med det også. Vi vet at rentene går opp og ned. Hver måned betaler vi ned det vi klarer, og på sikt er gjelden borte. Teknisk gjeld er det derimot litt verre med. La oss forklare!
 • Publisert 26.05.2023

  Å løse problemer er en fulltidsjobb

  La oss presentere deg for Ommund. Kult navn, ikke sant? Ommund Svendsen er en problemløser på fulltid. Han er også rådgivende brannslukker, reddende engel og løsningsorientert kunderådgiver. Det har han vært hos oss siden mai 2022. Et år har gått siden han flyttet inn på vårt Harstad-kontor. Hvordan står det til nå?
 • Publisert 16.05.2023

  Slik kickstarter du din nye IT-hverdag

  I dag vil vi vise noen enkle huskeregler til deg som skal ta i bruk et nytt IT-verktøy. Det er nemlig lettere sagt enn gjort. Å introdusere mennesker for noe nytt kan slå flere veier, og i jobbsammenheng kan det føre til alt fra ny iver til frustrasjon og tap av motivasjon. Derfor vil vi vise deg våre tre huskeregler. De kaller vi F-ene.
 • Publisert 08.05.2023

  Bli bestevenn med Microsoft Viva

  Får du også en mail hvor det står "Your digest email" i emnefeltet hver uke? Vi også. Nå er vi lei av å slette den hver gang. Derfor bestemte vi oss denne uka for å ta en titt på hvordan Microsoft Viva faktisk brukes og hvorfor vi får denne mailen. Vi fikk oss en real øyeåpner. Det viser seg at den ene mailen kan hjelpe deg til å røske opp i dårlige jobbvaner. Bare se her👇
 • Publisert 02.05.2023

  Det lønner seg å være nysgjerrig

  Christian Pedersen (22) fra Ramfjord har rukket å gjøre mye i sitt korte liv. Å bygge karriere har nok ikke stått på toppen av lista, men her sitter han allerede med mye erfaring og ny jobb i hovedstaden. Hvordan skjedde det?
 • Publisert 21.04.2023

  Hvorfor digitalisering er vinn-vinn for deg

  Innen IT trenger du slett ikke å finne opp kruttet på nytt. Du må derimot være åpen for å ta i bruk nye løsninger. Det må du for å være tryggere på nettet, bedre rustet i møte med kriser og for å få ansatte som tåler endringer i sine digitale vaner. Her er 7 grunner til at du blir en vinner hvis du digitaliserer organisasjonen din!
 • Publisert 31.03.2023

  “Vi er så små – det vil aldri skje med oss”

  Hei du! Du som sier at “vi er så små - det vil aldri skje med oss”. Hvis du refererer til hendelser hvor norske virksomheter hackes og noen tar alle dine data, så kan vi fortelle deg at du tar feil. La oss vise deg hvorfor.
 • Publisert 24.03.2023

  De tre største fordelene med digitale møter

  Digitale møter har vi alle blitt godt kjent med. De fleste bruker det fortsatt, og det har åpnet manges øyne for hvordan vi kan samarbeide. Kanskje spesielt i selskaper som ikke har innarbeidede vaner for dette enda. I dag vil vi vektlegge de tre største fordelene med digitale møter. Stay tuned!
 • Publisert 17.03.2023

  Hils på en som gjør arbeidshverdagen lettere for deg

  Vi har egne systemutviklere i Braathe som jobber med å gjøre din og min dag lettere. Ikke som i antall kilo lettere, men som i mer sømløs, effektiv og motiverende. I dag skal vi få hilse på en av dem. Bli kjent med Kim-André!
 • Publisert 10.03.2023

  Dine digitale vaner: Når blir de farlige?

  En vane er det hjernen din gjør på autopilot. Vi har alle noen dårlige vaner. Men hva skjer hvis dine digitale vaner er dårlige? Kan det bli farlig? Det gir vi deg svar på i ukens artikkel. I samme slengen får du flere tips til hvordan du kan unngå at vanene dine åpner sikkerhetshull i fremtiden.
 • Publisert 03.03.2023

  Visste du at nettverksboksen kan hjelpe deg mot hackerne?

  Vi anbefaler alltid å gjøre flere tiltak når det kommer til virksomheters sikkerhet. Det enkleste er å oppgradere utstyr du allerede har tatt i bruk. Omtrent alle trenger nettverk i en eller annen form, og har du tenkt på at også nettverksboksen kan spille en rolle i sikkerhetsarbeidet?
 • Publisert 26.02.2023

  Ny påloggingsplattform for kunder som bruker Citrix

  22. mars oppdaterer vi vår påloggingsplattform for kunder som bruker Citrix. Dette er for å skape en mer bekymringsfri IT-hverdag for deg som bruker tjenestene våre. Her forklarer vi mer.
 • Publisert 17.02.2023

  Nå blir MFA enda sikrere: Bli bedre kjent med nummermatching

  Microsoft følger med i timen og øker sikkerheten på sine verktøy. Derfor vil det bli enda tryggere hver gang du skal logge inn. Vi svarer på det du trenger å vite, hvorfor dette skjer nå og hvordan du kan være en sikkerhetsambassadør på din arbeidsplass.
 • Publisert 15.02.2023

  Valutajustering på Microsoft sine skytjenester

  Det globale selskapet Microsoft har annonsert at fra 1. april 2023 vil alle deres skytjenester bli valutajustert med +11%. Slik kan denne prisjusteringen påvirke deg som er kunde hos oss eller som vurderer å bli det.
 • Publisert 10.02.2023

  Dedikerte systemer eller standardiserte, hva passer best for min virksomhet?

  Å bygge egne systemer er litt som å bygge et hus fra bunn. Det krever mer innsats enn hvis du velger et ferdig hus fra katalogen, men gevinsten kan bli stor. Vi forklarer hvorfor flere og flere bygger egne systemer!
 • Publisert 03.02.2023

  Er folka dine modne for endringen du vil innføre?

  Endringer skjer hver eneste dag i de fleste virksomheter. Noen endringer er så små at de er enkle å ta i bruk, mens andre krever mer innsats og tid. Mye mer. Har du tenkt på hvordan du skal gjøre folka dine klare for de større endringene?
 • Publisert 27.01.2023

  Sett sikkerhetsstandarden for 2023 i dag

  EU-parlamentet har satt kravene, og nå er det opp til deg å sette standarden. Vi anbefaler å gjøre det raskt. Målet er å sikre europeiske arbeidsplasser best mulig.
 • Publisert 20.01.2023

  Fra Mario Kart til systemkonsulent på nettverk

  Sondre falt tidlig for digitale spill. For konfirmasjonspengene kjøpte han sin første PC, og nå sitter han som systemkonsulent hos oss med ansvar for kunders nettverksløsninger, brannmur og sikkerhet.
 • Publisert 16.01.2023

  3 grunner til å droppe en egen IT-avdeling

  IT er komplisert. Ikke for komplisert til at alle ikke kan drive med det, men komplisert nok til at du ikke bør la Jens nede i gangen være IT-ansvarlig uten riktig bakgrunn. La oss gjøre IT-greiene skikkelig.
 • Publisert 06.01.2023

  Hvorfor skal du følge NSMs sikkerhetsråd?

  I oktober var det rekordmange som delte diplomet sitt på plattformen Linkedin etter å ha tatt kurset til Nasjonal Sikkerhetsmyndighet i IKT-sikkerhet. Det gledet våre hjerter. Nå skal vi svare på hvorfor du bør følge deres sikkerhetsråd resten av året også.
 • Publisert 30.12.2022

  Spådommene våre for 2022: Var vi inne på noe?

  I januar 2022 spådde vi hele fem store ting for det kommende året. Alle spådommene gjaldt vår egen bransje. Fikk vi rett på noen av dem? La oss ta en titt.
 • Publisert 23.12.2022

  God jul og godt nyttår!

  Endelig er det vår tur til å ønske deg en riktig god jul og et godt nytt år. For et år vi legger bak oss! Det har bydd på mye spennende, og vi ser allerede frem til enda mer sammen med deg i 2023.
 • Publisert 16.12.2022

  Bli bedre kjent med vår nye samarbeidspartner: CYBR

  Hvordan kan vi trene folk flest i digital sikkerhet? Det er nok et av spørsmålene folka bak CYBR stilte seg. Fra 2019 til nå har de utviklet en programvare som gjør at hvem som helst kan bli tryggere i sin digitale hverdag. 
 • Publisert 09.12.2022

  Skap en høyere grad av sikkerhet i usikre tider

  90% av vellykkede angrep skjer fordi vi, mennesker, har trykket på noe vi ikke skulle. Antall digitale angrep eksploderer. Derfor vil vi at du skal skape en høyere grad av sikkerhet internt hos deg. Ikke vent til det er for sent. Lær mer om hvordan komme i gang.
 • Publisert 02.12.2022

  Vi er Godthaabs stolte IKT-avdeling

  Hva gjør du når systemene dine må rulle og gå 24/7? Når alle må kunne bruke det, og noen må stå klare hvis noe skulle gå galt? Da kan du leie oss inn som din helt egne IKT-avdeling. Det har Godthaab gjort, og slik har det gått det siste året.
 • Publisert 25.11.2022

  Samspill i perfekt harmoni med Braathe og Cisco

  24. november var det kåring og prisutdeling på Cisco Awards 2022! Vi ble årets Cisco Managed Service Partner. Dette er en bragd vi tar med oss inn i 2023, og som vi er veldig stolte av. Les mer om hva det betyr.
 • Publisert 18.11.2022

  Bærekraftig IT: Hvordan resirkulerer vi?

  Vi vil snakke litt om bærekraft. Et ord de aller fleste har fått et forhold til. Bærekraft er et spennende tema, spesielt innen vårt eget fagfelt. IT-bransjen er kjent for å være lite hensynsfull i møtet med kloden vår. Derfor har vi som leverandør et ekstra stort ansvar.
 • Publisert 11.11.2022

  Fresh fra studiet og rett til Braathe

  Hvordan er det egentlig å starte i jobb rett fra studiet? Det har vi spurt Ane om. Hun ferdigstilte utdannelsen ved Universitetet i Oslo i fjor sommer, og har jobbet hos oss siden januar. Vi vil grave litt i hvordan hun har hatt det!
 • Publisert 04.11.2022

  Det har aldri vært enklere å kontakte oss

  Vi ønsker å fortelle om og reklamere litt for chatten vår, her på braathe.no. Den betyr at du kan spare både tid og krefter de gangene du trenger oss. Lær mer om chatten her!
 • Publisert 28.10.2022

  Hvilke konsekvenser kan et dataangrep få for deg?

  Flere norske virksomheter har opplevd å miste mye av sitt digitale virke, men det er få tilfeller vi faktisk vet om. Vi vil fortelle om hvilke konsekvenser det kan få for deg hvis et cyberangrep blir vellykket.
 • Publisert 21.10.2022

  Sammen kan vi ta de gode avgjørelsene

  Vårt største mål er at du skal ha en bekymringsfri IT-hverdag. Derfor ønsker vi å dele av vår kunnskap slik at du blir enda bedre rustet i møte med den moderne verden. Vi inviterer til fagdager!
 • Publisert 14.10.2022

  Bli den beste på sikkerhet med oss fremover

  Denne høsten får kunder med Digital Arbeidsplass muligheten til å ta i bruk sikkerhetsportalen CYBR. Det betyr at du kan bli rågod på digital sikkerhet. La oss forklare!
 • Publisert 04.10.2022

  Vi etablerer oss i Midt-Norge, kjøper DOGI IKT AS

  Vi kjøper DOGI IKT AS. Et spennende IT-selskap som har et godt fotfeste på Fosen og i Trondheimsregionen. 
 • Publisert 27.09.2022

  Braathe støtter Barnekreftforeningen

  Barna våre er fremtiden, og vi vil bidra der vi kan. Vi er glade vi kan bidra sammen med en av våre viktigste partner, Lenovo Norge. Les mer om det her.