CYBR har skiftet navn og heter Pistachio. Sammen med nytt navn har flere spennende opplæringsmetoder blitt lagt til tjenesten deres. Les mer om det her.

Trene opp folk flest

Vi har inngått et veldig spennende samarbeid med selskapet CYBR. Du har nok allerede lest litt her og der om dem på bloggen vår, men i dag vil vi gi deg litt mer innblikk i hva selskapet driver med. 

CYBR er et selskap som utvikler programvare som skal gjøre folk flest, på tvers av alle bransjer, bedre rustet i møte med cyberangrep. Gjennom samarbeidet vil du som kunde få tilgang på programvaren deres og kan starte å trene opp dine ansatte. Det betyr at potensielt tusenvis av brukere kan bli rågode på sikkerhet! 

Det er gjennom CYBR vi lærte at av alle vellykkede cyberangrep, skyldes 90% menneskelige feil. Det er tall de vil gjøre noe med, og det vil vi også. Derfor er det ekstra gøy at samarbeidet har kommet skikkelig i gang og flere kunder har fått tilgang til programvaren. 

Hvem passer plattformen for? 

Dette har CYBR tenkt nøye igjennom. De fleste tar i digitale verktøy på en eller annen måte i løpet av arbeidsdagen. Derfor er et grunnleggende nivå av kompetanse viktig, også innen sikkerhet. Så programvaren er laget for å passe til folka på golvet, så vel som dem i ledelsen. 

Utviklerne i selskapet har derfor satt opp ulike trinn avhengig av hvordan jobben din er og hvilken risiko du utgjør. Det handler altså om mengden informasjon eller verdier i selskapet du håndterer i løpet av en arbeidsdag. Bli kjent med trinnene her: 

  1. Generell tilgang: For en kontormedarbeider
  2. Leder og mellomleder tilgang: For mellomledere og tilsvarende
  3. Super level tilgang: For ledelsen og styret 

Programvaren har over 60 ulike scenarioer basert på ekte forsøk på cyberangrep. Alle skal ikke igjennom hele 60 stykker, men det viser hvor tilpasningsdyktig programvaren er. 

For å lære litt mer har vi snakket med daglig leder i selskapet, Awais Mohammed Aziz. Han forteller at løpene er lagt opp litt forskjellig:

– Trinn 1, generell tilgang, har et språk som alle skal forstå, mens vi endrer litt etterhvert som du beveger deg oppover i trinnene. Det handler om at brukerne mest sannsynlig sitter på større mengder verdifull informasjon og derfor må vi utfordre dem i større grad underveis i læringsløpet. 

Hils på daglig leder i CYBR, Awais Mohammed Aziz.

Når alle ansatte har vært igjennom CYBR-løpet da, hvorfor skal de bruke det videre?

Awais forteller: – Jeg skulle ønske at jeg kunne si at en fredfull verden er på vei. Men dessverre så er trusselbildet stort og det vil bare øke. Det vi ser nå er egentlig bare starten på dette. Vi tror det vil komme nye måter å utsette folk for hacking på. Derfor er det ekstra viktig at ansatte lærer seg og er oppdatert på de mest moderne truslene. 

Vi gir CYBR til våre Braathe-kunder

Som en del av vår strategi skal sikkerhet være lett tilgjengelig. Derfor har vi bestemt oss for å gi programvaren til kundene våre som allerede bruker 365 Arbeidsplass-løsningene våre. Rundt lunsjbordet hos oss blir sikkerhet og risiko hyppig diskutert, og vi har lenge tenkt på hvordan vi kan minske risikoen for at en eller flere av våre kunder skal oppleve det verste. Det er ingen som ønsker full stopp i virksomheten. 

Derfor er dette samarbeidet så verdifullt. Awais mener vi er proaktive: – Dere er en proaktiv partner for deres kunder og dere ser fremtidige behov allerede nå. I tillegg så sikrer dere at kundene deres har det de trenger for å kunne imøtekomme morgendagens trusselbilde. 

Usikker på hvordan du får tatt den i bruk? Du finner mer informasjon på vår side om CYBR.