Vi vil ligge flere steg foran

Einar Sivertsen møter oss med et stort smil og klingende nordlandsdialekt gjennom skjermen på Teams. Han er 55 år, og har jobbet med IT i ikke mindre enn 33 år. – Jeg har sett det meste til nå egentlig. Fra store, tykke maskiner, internett-revolusjonen til datamaskinen jeg holder i hånden i dag, forteller han med stort engasjement. Selv syns Einar IT er så gøy fordi det stadig er i endring. Ikke bare fra år til år, men fra time til time. Slik er det når nye oppdateringer rulles ut døgnet rundt, og nye produkter og versjoner lanseres fortløpende. IT sover ikke.

Vi får lov til å slå hodene sammen hver dag for å forbedre oss og dermed løsningene vi leverer. Det er fantastisk at Braathe Gruppen har et sånn type fokus.  -Einar Sivertsen, Leder for Proaktiv Drift

I Bodø sitter Einar som leder for avdelingen med navnet Proaktiv drift for offentlige sektor og storkunder. Sammen med et dyktig team jobber de proaktivt med å finne ut hvordan eksisterende tjenester og løsninger kan gjøres enda bedre. Det syns han er utrolig gøy: – Vi får lov til å slå hodene sammen hver dag for å forbedre oss og dermed også løsningene vi leverer. Det er fantastisk at Braathe Gruppen har den typen fokus.

Vil du lære mer om tjenestene våre? Ta en titt hitover. 

Hils på Einar Sivertsen, leder for Proaktiv utvikling hos oss. 

Fra iTet til Braathe Gruppen

Opprinnelig jobbet Einar for den lokale IT-leverandøren iTet i Bodø sammen med flere andre. iTet fikk så nytt navn gjennom oppkjøpet til Braathe Gruppen i 2020. Det førte til noe endringer i struktur og organisering, og kompetansen ble flyttet og tilpasset. Dermed endte Einar opp som proaktiv tjenesteutvikler i en helt ny avdeling.

– Kort og godt så jobber vi jo med tjenesteutvikling. Som vil si at vi utvikler eksisterende tjenester som selskapet tilbyr. Som avdeling driver vi med forbedring av løsninger basert enten på tidligere problemstillinger eller feil som har dukket opp eller mangler vi oppdager selv. Det ligger jo gjerne i ordet proaktiv, nevner Bodøværingen raskt.

Også må vi ikke glemme sikkerhetsaspektet. Det er noe Einar bryr seg mye om: – Et annet viktig område som vi har stort fokus på er sikkerhet og sårbarheter. Her jobbes det aktivt i alle ledd, også vi i min avdeling som blant annet er med i Braathe Gruppens «Major Incident Team». I tillegg er fokuset på sikkerhet og integritet veldig viktig for oss. Derfor har vi flere fora som jobber mot våre store leverandører og sikkerhetsmiljøene «der ute», for å være på ballen raskt når en sårbarhet blir kjent. Og de kommer – Ofte!

Med nytekning som jobb

Sudoku og slike ting slår ikke dette her, forteller Einar oss mens han smiler lurt. – Det er litt av et hjernebry å utvikle tjenester på denne måten. Det er mange forhold man må ta stilling til, forteller han også. Som selskap er vi opptatt av å drive bærekraftig samtidig som vi leverer tjenester av ypperste kvalitet. Teknologien må også være realistisk å få til – og heldigvis er vi blitt et kompetansemiljø som strekker seg fra Oslo til Tromsø. Med et klikk på «møte»-knappen på Teams, så er vi der.

Som selskap er vårt mål å levere bekymringsfri IT fra A til Å. Ikke bare utvikler vi og skreddersyr nye løsninger, vi tar også for oss tjenestene igjen og igjen for å avdekke mindre feil eller mangler lenge før du opplever dem. På den måten vil tjenestene du får være testet både 10 og 30 ganger før du tar dem i bruk.

Det vi virkelig forventer, det er å ligge forut… Sånn jobber vi i leveransekjeden sammen. Hver dag er vi avhengige av at vi jobber mot samme mål. Det er Braathe Gruppen i et nøtteskall..
Einar Sivertsen, Leder for Proaktiv Drift
Braathe

Dette forventer vi av oss selv

Målet mitt, forteller Einar, er å gjøre avdelingen for Reaktiv drift, altså dem som må håndtere ting når feilen allerede har skjedd, «arbeidsledige». Han ler det bort mens han vinker mot skjermen. -Bare tøyser, de blir nok aldri uten arbeid den gjengen der. Men det er lov å håpe, sier han med et glimt i øyet.

-Det vi virkelig forventer, det er å ligge forut. Alle svakheter ved en tjeneste, ikke at det er så mange, skal avdekkes og fjernes gjennom oss. Og jeg er så fornøyd med et team som skjønner viktigheten av det. Sånn jobber vi i leveransekjeden sammen. Hver dag er vi avhengige av at vi jobber mot samme mål. Det er Braathe Gruppen i et nøtteskall, forteller Einar til slutt.

Om ikke så lenge skal vi ut i ferie som resten av den norske befolkningen, og det ser vi frem til! Einar og gjengen tar også en velfortjent ferie, men gleder seg til høstens mange ukjente utfordringer. Sivertsen har ingen planer om å gi seg med IT enda.