Braathe Gruppen startet opp som en liten familiebedrift i 1989 – (det samme året som World Wide Web ble oppfunnet, og den første GPS-satellitten gikk til værs), og har siden den gang vokst i takt med teknologiens utvikling. Med dette har vi vært en aktiv del av IT-bransjen i hele 30 år – og vi har fått følge utviklingen fra sentrale stormaskiner og dumme terminaler på 80-tallet, til dagens trådløse enheter med enorme kommunikasjons- og teknologimuligheter.

Vi har laget en tidslinje der vi gir deg korte fakta om teknologiutviklingen, og vi starter med det store 1990-tallet.

1990-tallet: Tiåret da alt eksploderte
På 90-tallet utviklet teknologien seg i rakettfart, og dette la grunnlaget for mange av standardene vi har i dag. Om du er på alder med grunnleggerne av Braathe Gruppen, husker du kanskje noen av disse hendelsene som skjedde på 90-tallet?

1991: Det første operativsystemet for avanserte datasystemer ble funnet opp, Linux.
1991: Det første webkameraet ble oppfunnet.
1992: Nettleseren kom for å bli.
1992: Nokia 1011 ble den først GSM-telefonen du kunne bære i hånda.
1993: E-post begynte å bli en effektiv kommunikasjonskanal.
1995: Internet Explorer ble lansert.
1996: USB kom på banen.
1997: WiFi-standarder ble introdusert.
1998: Året der Google kom på banen for første gang – og iMac ble lansert!

For Braathe Gruppen var det tidlige 90-tall spennende, og krevde helt nye måter å tenke på. Inntil da hadde vi kun levert PC-er og programvare til SMB-bedrifter. Når internett først ble kommersielt tilgjengelig for norske bedrifter i 1995, ble det mer vanlig å kommunisere også utenfor kontoret med e-post. Braathe Gruppen kunne nå tilby internettaksess, med oppkobling over telefon (modem). Er du gammel nok til å huske den helt særegne lyden av disse modemene da de koblet seg opp?

2000-tallet: Mobilteknologien når nye høyder
Så kom det gode 2000-tallet. Allerede i 2002 kom Microsoft.NET på banen. Dersom du sammenligner tidslinjen ovenfor med tidslinjen under kan du se noen klare forskjeller:2002: Microsoft.NET kom på banen.
2003: Myspace ble startet opp, og det populære sosiale nettsamfunnet fikk regjere en god stund helt til de ble utfordret. Og utfordreren var Facebook.
2004: Facebook ble lansert – en helt annen måte å kommunisere på enn tidligere.
2007: Den første iPhonen ble lansert.
2009: Android er oppe og går.

Kort oppsummert, en periode som gav oss nye måter å kommunisere på, med de sosiale mediekanalene som kom på løpende bånd, og mobilteknologien i høygir.

Fra 2000 har Braathe Gruppen levert IT-tjenester over internett. I dag leverer vi skytjenester som en totalleveranse – sentrale tjenester som leveres gjennom internett, driftet og supportert av oss. Det skal vi fortsette å gjøre – og mer til! Hvordan vil teknologien utvikle seg fra 2019 og fremover?

Så er jo spørsmålet: Hvor vil det ende? For en spennende utvikling vi har foran oss. Det predikeres at vi i fremtiden kan få førerløse biler (innen 2030) og automatisert transport. Hva vil da skje innenfor data, teknologi og IT? Vi gleder oss til å fortsatt være en del av utviklingen!