En bærekraftig arbeidsmetode

Gjennom Teams kan du jobbe med alle, samarbeide på tvers av landegrenser og unngå reising som ellers ville ført til utslipp. Fly tur/retur Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim kan reise avgårde uten deg. Bilen kan stå i garasjen enda mer enn før. Vi er mange som har fått en annen hverdag etter at digitale møter har blitt standarden.

For selv om digitale møter ikke har erstattet fysiske møter fullstendig, så er det mange som har fått øynene opp for det. Mange som kanskje har hatt en skepsis til bruken av det tidligere. Takket være det, så lønner digitale møter seg for miljøet vårt!

Visste du at Microsoft Teams ble brukt av over 270 millioner mennesker i 2022? Gjennom våre løsninger i Digital arbeidsplass kan du ta Teams i bruk på kort tid.

Gjennom redusert behov for reising sørger du og dine kollegaer for å holde utslippene deres nede. Det gjør vi også. Vi har i dag Braathe-ansatte på hele 10 lokasjoner. For oss er det veldig viktig å holde antall reiser nede og øke andelen digitale møter. Allerede før pandemien var vi gode på det, men nå er vi enda bedre.

44 prosent av norsk innenriks flytrafikk er faktisk forretningsreiser. Da hjelper det å skifte ut flere reiser med digitale møter der det er mulig. Bedrifter i Norge har et stort ansvar for at Norge skal nå klimamålene vi har satt. Vi håper du har tenkt igjennom det også i IT-sammenheng.

Hvis du vil lære mer om hva vi gjør i vårt bærekraftsarbeid, så sjekk ut tiltakene våre her.

Teams bidrar til mer effektivitet

Hvor mange ganger har du sittet i bilen på vei til et møte? Det har nok blitt noen mil med radioen på? Det har det for oss også. Noen møter bør tas fysisk, men svært mange kan tas digitalt.

Vi erfarer at dager som er gjennomtenkte og hvor møtene er satt opp digitalt er mer sømløse. Du rekker å komme inn i flyten din på jobb. Fysiske møter hvor du må reise til og fra skaper en slags forstyrrelse. Da kan det bli mer rykk og napp i når du klarer å holde fokuset ditt oppe.

Det betyr ikke at vi ikke heier på fysiske møter. Vi mener også fysiske møter er helt nødvendig ved flere anledninger. Derfor har vi skissert opp en uoffisiell mal for hva du kan velge når.

Disse møtene mener vi med fordel kan tas fysisk

 • Kreative møter hvor det skal idémyldres
 • Workshops
 • Strategimøter med lav terskel for innspill fra alle
 • Møter i sammenheng med sosiale eventer som bidrar til kulturen i teamet eller gruppa
 • Planlagte allmøter, hvis praktisk gjennomførbart

Disse møtene mener vi med fordel kan tas digitalt

 • Faste statusmøter
 • Mandagsmøter og check-ins
 • Samarbeid i dokument, powerpoint eller annen programvare
 • Oppfølging av kunder, leverandører eller samarbeidspartnere
 • Akutte allmøter

Det er vanskelig å skille hvilken variant man skal velge når. Mange bedrifter har til og med skissert en oversikt som den over til sine ansatte. Så hvis du skal ha møte med andre enn de internt er det helt greit å sjekke hva de foretrekker. Det viktigste er at du er bevisst på om arbeidsmetoden passer inn i uka di.

Hvis du ønsker tips til hvordan gjøre det digitale møtet enda bedre, så anbefaler vi å tenke gjennom agendaen til møtet, hva målet er, hvor mange deltagere bør det maksimalt være, hvilke verktøy vi skal notere i og lengden på møtet. Hvis disse tingene er på plass kan både fysiske og digitale møter bli enda bedre!

Vil du lære mer om Teams og hvordan bruke det best mulig? Sjekk ut bloggen vår for flere tips.

Digitale møter skaper større frihet for deg

Friheten til å planlegge egen arbeidsdag er svært viktig for folk flest. Det øker motivasjonen, fleksibiliteten og logistikken mellom jobb og privat. Mange er lei av at tiden går bort i pendling, trange busser og tog som aldri kommer seg avgårde (Hei Follobanen!)

Mange fikk nok virkelig merke dette på kroppen da det var mest digitale møter på hjemmekontoret. Da kunne du plutselig være lytter til et møte mens du gikk tur med hunden. Middagslagingen kunne settes i gang i det du logget ut av Teams. Og ikke minst, så slapp du pendling i rushtiden.

Undersøkelser som spør dagens studenter om hva som er viktig for dem hos en arbeidsgiver viser at friheten står høyt. De vil ha fleksibilitet til å sette opp et liv de trives med. Så fremover vil muligheten til å velge mer selv og bruke digitale møter bli viktig. Da kan det være like greit for ledere å akseptere at det vil skje.

Og hvis du har glemt det, så har vi liste over hva digitale møter gir deg som ansatt muligheten til:

 • Gå tur mens du lytter til møtet du skal i – folkehelse er aldri feil!
 • Bestemme når det er best for deg å ha det møtet.
 • Kartlegge når du bør legge fokustid for best mulig produktivitet.
 • Spørre deg selv hvilke møter du virkelig må være med på.
 • Legge inn pausene dine.
 • Kutte møter eller erstatte møtene med noe annet.
 • Ha møtet hjemme for å kunne få logistikken til å gå rundt den dagen.
 • Kjøre møtet på hytta for å fly rett ut i skogen etterpå.
 • Ta med deg arbeidsplassen til et annet sted i landet eller i verden. Mange har familie i andre steder i Norge eller utlandet. Da er det godt å kunne besøke dem utenom ferietider også.

Hybride møter er også svært vanlig. Har du lyst til å vite hvordan hybride møter kan gjennomføres best mulig? Vi har satt sammen en sjekkliste til deg. 

De tre største fordelene ved digitale møter kan altså sammenfattes i bærekraft, effektivitet og større frihet.

Vi håper du liker digitale møter like godt som vi gjør! Og som alt annet i verden kan det bare bli bedre. Ikke nøl med å spørre oss hvis du trenger hjelp med teknologien. Hvis du enda ikke har kommet deg på Teams, så er tiden moden. En av våre kunderådgivere står klar til å fortelle deg fordelene med kommunikasjonsplattformen!

Ha en god helg!