Hils på Kim-André

I den flotte byen Harstad, med kontorer ut mot havna, sitter Kim André Flygel. Han er ung og lovende, familiens IT-ansvarlig og ansatt hos oss som systemutvikler. Hans nr. 1 oppgave er enkel, men samtidig så vanskelig. Han skal gjøre dagen til folka våre lettere. 

Det innebærer forenkling, forbedring og forandring. Helst i positiv retning hver eneste gang. En slik jobb er krevende. På samme tid som Kim-André skal gjennomføre endringer til det bedre, så skal også du, brukeren, sitte igjen med opplevelsen av at dette var faktisk det du trengte. 

Systemutvikleren selv er engasjert og samtidig realistisk når han snakker om det: 

– Jeg har erfart at ofte er det flere små endringer som skal til for å gjøre arbeidshverdagen lettere. De store blir ofte for store. Vi skal jo ha folka våre til å henge med på lasset underveis. Hvis ikke blir det mot sin hensikt å drive med det her. 

Han har jo helt rett. Små forbedringer som innføres gradvis er lett å svelge. Så skal det sies at store endringer gjort riktig, kan føre til fantastiske resultater. Vi anbefaler alltid å bruke mye tid på opplæring når det kommer til IT. Folk flest har så ulike grunnlag i både fysiske og digitale IT-verktøy fra før. Hvis du vil lære litt mer om prosessene våre og brukeradopsjon kan du se her. 

IT gjennom flere generasjoner

I forsøket på å bli bedre kjent med Kim-André dukker det opp mye artig informasjon. Faren hans har nemlig jobbet i gamle iTet. De ble kjøpt opp av oss i 2021. Det er altså ikke bare Kim-André med  IT-interesse i familien. 

Via iTet og andre Harstadværinger ble Kim-André oppmerksomme på oss. Og da sommeren 2022 kom var han på plass på kontorene våre. Oppstarten ble rolig og midt i sommerferien. Det viste seg å lønne seg, så han rakk å få god oversikt før en travel høst satte i gang.

Hvordan er opplevelsen din så langt hos oss?

– Det er utrolig flotte folk her i Harstad. Jeg har blitt tatt veldig godt imot, og jeg føler allerede at jeg er med i gjengen. Tidligere har jeg jobbet et sted hvor vi var veldig mange, og det gjør at det sosiale stopper litt opp på tvers av avdelinger. Det gjør det virkelig ikke her i Braathe!

Hva er den største forskjellen fra oss og tidligere arbeidsgivere?

– Tidligere har jeg opplevd at jeg har blitt en liten brikke i et stort prosjekt, mens her får jeg være en stor brikke. Det er utrolig givende, og det gjør noe med motivasjonen din. I tillegg er det god spredning i arbeidsoppgavene dere tar i. Det gjør jo at vi får nøkkelroller fra start til slutt i prosjekter. 

Systemutviklerne våre sitter med flere spennende prosjekter, og det varierer hva de jobber med. Her kan du lese mer om tjenestene vi tilbyr som konsulenter er involvert i. 

Familiens IT-fyr 

En gjenganger hos oss er at folka våre ofte blir ringt av familie når IT-greier svikter. Det stemmer også i Kim-André sitt tilfelle. Så da må vi jo spørre: Har IT-interessen alltid vært der?

– Ja, det har den. Og generelt så har jeg alltid likt å grave meg ned i et problem hvor du må jobbe litt for å finne svaret. Så jeg passer jo perfekt inn i IT-verdenen, kan du si. 

Som systemutvikler er problemløsning en stor del av jobben. Du skal kunne avdekke behovet folk sitter med, hvorfor programvaren ikke tilfredsstiller i dag og hvordan den kan gjøre det. Prosjektene kan derfor bli både lange og kompliserte. Det liker Kim-André:  

– Jeg er skrudd sammen sånn at hvis vi får det til, så er det veldig fint. Og hvis det ikke går, så er det ingen problem å spørre en kollega. Derfor er det så kjekt å kjenne kollegaene så godt som vi gjør her. Veien til svaret kan bli kortere. 

Avdelingen til Kim-André er på åtte personer fordelt på flere ulike lokasjoner. De er tre stykker basert i Harstad. Fremover skal vi få bli enda bedre kjent med avdelingen som heter Digital Utvikling.

Takk for den fine praten, Kim-André!