Rollene er snudd

Oles navn dukket plutselig opp i mailboksen vår i forrige uke. Lederen hans, Heidi, nevnte at han hadde fått skryt av en kunde. Hun snakket også varmt om ham. I tillegg nevnte hun at Ole var kunde av Braathe gjennom sin forrige arbeidsgiver. Det syns vi var artig. Rollene er altså snudd. 

Vi får raskt kontakt med Ole og bare noen dager senere sitter vi sammen på Teams. Han i Tromsø, vi på Østlandet. Vi spør ham hva som tok han til Braathe. På en herlig Sør-Troms dialekt forteller han: 

– Helt siden jeg begynte i kommunal sektor har jeg vært nysgjerrig på den private sektoren. Og da kontrakten min løp ut i jobben jeg hadde, så spurte jeg litt rundt om jobb hos folka jeg hadde blitt kjent med i Braathe. 

Noen dager senere ringte telefonen, og etter en intervjurunde var jobben klar. Ole jobber derfor nå i vår Leveranseavdeling. Det er avdelingen som skal sørge for at alt kunden har bestilt skal leveres til tida og med høy standard. Det sørger Ole for. 

God innsikt i kommunal sektor

Ole har jobbet i kommunal sektor helt siden 2017. Da startet han som lærling i nabokommunen sin, Salangen. Deretter ble det nesten to år i Målselv kommune som ligger rundt 2 timer unna Tromsø. 

Digitalisering ble et nøkkelord i arbeidshverdagen, men også supporttjenester. Som IT-fyr i en kommune er det deg folk kommer til når utstyret svikter. Ole fikk også bidra til at den første kommunen i Norge flyttet hele lagringa si opp i skyen. Det ble kalt Polarsky-prosjektet. Nå får vi benytte oss av erfaringene hans, og vi er spente på hvordan de første seks månedene har gått. 

– Det er ikke annet å si enn at jeg stortrives. Det er spennende å bo i en by for første gang som faktisk har kollektivtilbud, sier han med en liten latter. 

Ole nevner også det gode miljøet på Tromsø-kontoret. – Jeg får sitte med folk jeg kan kose meg med. Det er veldig godt miljø her, og vi følger hverandre godt opp i løpet av arbeidsdagen. 

Tett på fagmiljøet

Det Ole trekker frem som den største forskjellen på offentlig og privat sektor er fagmiljøet. Han forteller at i kommuner er det vanskelig å sparre med folk som kan faget fordi det ofte er en liten IT-avdeling, og du kan ende opp med å bli en potet som må bidra der det brenner. 

– Jeg syns derfor at å bli koblet på et så stort fagmiljø som Braathe er utrolig gøy. Eksperter er tilgjengelig hele arbeidsdagen. I tillegg er det en høy standard på det vi gjør. Noe som passer veldig godt med hvordan jeg vil jobbe. 

For Leveranseavdelingen er rutiner viktig. Kundene skal følges tett opp for å sikre god leveranse og fornøyde kunder. Vi vil jo at den skal være bekymringsfri. Det vil Ole også. 

– Jeg er en rutine-kar. Helt siden barndommen har jeg likt rutiner. Og målet mitt er å levere det beste vi klarer. 

Det høres ut som en god innstilling til en sånn jobb. Vi er så glade for å ha deg på laget og gleder oss til å lære mer om hvordan du jobber. Takk for praten, Ole!