BLOGG
 / Hold deg oppdatert på det digitale risikobildet

Hold deg oppdatert på det digitale risikobildet

Årlig får vi en rapport fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) om hvordan det digital risikobildet ser ut i vårt langstrakte land. Forrige uke kom de ut med rapporten for 2021. Vi har tatt en titt!

Årets risikobilde

De viktigste punktene i årets rapport er selvsagt sterkt preget av en pandemi og at mange nordmenn ble tvangsflyttet over til hjemmekontorer i alle varianter, noen mindre sikre enn andre. Covid-19 gjorde at mange av oss måtte snu på flisa og dermed flytte PC-en hjem. Med det forsvant dessverre også , for mange, store deler av det digitale sikkerhetsnettet i samme slengen. Krypterte nettverk tilpasset arbeidsplassen, sikre printere og sømløse løsninger ble plutselig utfordrende å opprettholde. Erstatningen ble alternative og midlertidige løsninger som måtte tas i bruk for å få jobben gjort.


Har dere fått kontroll på det hybride-kontoret? Et desktop i skyen kan gjøre jobben enda enklere.

For noen fikk nok det konsekvenser, men som NSM selv nevner ble det i løpet av året scannet IP-adresser i forbindelse med Microsoft Exchange sine sikkerhetshull. Det forebygget potensielt mange angrep takket være en høyere grad av oversikt fra NSM sin side. Også vi varslet om sikkerhetshullene til Microsoft Exchange i mars. Les om det her.

Hold deg oppdatert, eller?

Vi mener at for de fleste bransjer er det svært viktig å holde seg oppdatert på sitt risikobilde i sin bransje. Mange undervurderer hvor attraktive de er i møte med aktører som står bak angrep, gjerne med svært avanserte metoder for å komme seg inn nettopp hos dem de har som yndet mål. En måte å holde seg oppdatert på er å kartlegge sitt eget risikobilde. Enten alene eller sammen med eksperter. Usikker på hvordan det gjøres? Vi kan hjelpe deg.

Et annet viktig tiltak, er å faktisk oppdatere seg. Og da mener vi ikke klesstilen. Vi mener ting som passordene dine, programvaren din og utstyret ditt. Dette har vi snakket en del om allerede, og vi anbefaler artikler som:

Vi heier på Nasjonal Sikkerhetsmyndighet sitt arbeid og vil fortsette å ha stort fokus på digital sikkerhet fremover. Husk at digital sikkerhet bør stå høyt på agendaen absolutt hele året, 24/7/365. Selv om oktober er måneden da vi som samfunn setter fokus på sikkerhetsbildet, så betyr ikke det at noen med onde hensikter lar være å kjøre i gang sine angrep i noen av de 11 andre månedene i året. Og, de beste sikringstiltakene er de som løpende følges opp, tilpasser seg trusler i evig endring og dermed forbereder deg som best vi kan få til. Vil du lese rapporten selv? Ta en titt her.

Vil du vite mer? Fyll ut skjemaet.