Årets risikobilde

De viktigste punktene i årets rapport er selvsagt sterkt preget av en pandemi og at mange nordmenn ble tvangsflyttet over til hjemmekontorer i alle varianter, noen mindre sikre enn andre. Covid-19 gjorde at mange av oss måtte snu på flisa og dermed flytte PC-en hjem. Med det forsvant dessverre også , for mange, store deler av det digitale sikkerhetsnettet i samme slengen. Krypterte nettverk tilpasset arbeidsplassen, sikre printere og sømløse løsninger ble plutselig utfordrende å opprettholde. Erstatningen ble alternative og midlertidige løsninger som måtte tas i bruk for å få jobben gjort.

Har dere fått kontroll på det hybride kontoret?

For noen fikk nok det konsekvenser, men som NSM selv nevner ble det i løpet av året scannet IP-adresser i forbindelse med Microsoft Exchange sine sikkerhetshull. Det forebygget potensielt mange angrep takket være en høyere grad av oversikt fra NSM sin side. Også vi varslet om sikkerhetshullene til Microsoft Exchange i mars. Les om det her.

Hold deg oppdatert, eller?

Vi mener at for de fleste bransjer er det svært viktig å holde seg oppdatert på sitt risikobilde i sin bransje. Mange undervurderer hvor attraktive de er i møte med aktører som står bak angrep, gjerne med svært avanserte metoder for å komme seg inn nettopp hos dem de har som yndet mål. En måte å holde seg oppdatert på er å kartlegge sitt eget risikobilde. Enten alene eller sammen med eksperter. Usikker på hvordan det gjøres? Vi kan hjelpe deg.

Vi heier på Nasjonal Sikkerhetsmyndighet sitt arbeid og vil fortsette å ha stort fokus på digital sikkerhet fremover. Husk at digital sikkerhet bør stå høyt på agendaen absolutt hele året, 24/7/365. Selv om oktober er måneden da vi som samfunn setter fokus på sikkerhetsbildet, så betyr ikke det at noen med onde hensikter lar være å kjøre i gang sine angrep i noen av de 11 andre månedene i året. Og, de beste sikringstiltakene er de som løpende følges opp, tilpasser seg trusler i evig endring og dermed forbereder deg som best vi kan få til. Vil du lese rapporten selv? Ta en titt her.