Den beste for mange

HP sine Intel-baserte EliteBooks kommer som kjent i en rekke modeller, slik at det er lett for alle å finne PC-en som passer for dem. Den kostnadseffektive 600-serien har rimeligere skjermer i 16:9-format, mens den toppspekkede 1000-serien byr på høy oppløsning i 16:10, touch, og x360-funksjonalitet. Og 800-serien? Ja, den ligger pent i midten.

Her er det også flere valgmuligheter. 860, for eksempel, har en stor 16-tommers skjerm og numerisk tastatur, mens 830 er en liten og lett 13,3-tommer, alle i 16:10-format.

«Jeg tenker EliteBook 840 selger mest fordi det er et perfekt balansert produkt,» sier Forsdahl. «Den er akkurat passe stor, passe lett, og passe rask. I grunn burde vi gjort som Bentley; de er jo kjent for å ikke oppgi antall hestekrefter, men bare skrive ‘nok’,» humrer han.

«Resultatet er i hvert fall at 840 er en PC som passer for de aller fleste bedriftsbrukere, som ønsker seg en maskin de enkelt kan ta med seg, som er stille, solid, har et batteri som varer hele dagen, og har nok kraft til å få jobben gjort, enten alene eller koblet opp til skjerm og tastatur.»

 

Fordelene med EliteBook

Uansett hvilken EliteBook-modell man har i tankene, er det tre ting som må nevnes når man snakker om dem: sikkerhet, samhandling og bærekraft.

Sikkerhet

«Vi liker å si at vi har verdens sikreste PC-portefølje,» sier Forsdahl. «Det er på grunn av sikkerhetsbrikken vi har bygget inn i maskinvaren – HP Endpoint Security Controller. Den passer på at PC-en er sikker, og er hjørnestenen i HP Wolf Security.»

Brikken jobber sammen med Intel vPro, og hjelper blant annet HP Sure Start å forhindre at skadevare gjemmer seg i BIOS. Den lar også HP Sure Run hindre virus i å skru av softwarebaserte sikkerhetsløsninger. «Dersom en virusinfeksjon repeterer forsøket mange ganger, blir enheten isolert fra nettverket, og en melding sendes hjem til IT-avdelingen,» forklarer Forsdahl.

«Vi har tatt sikte på å gjøre sikkerhetsløsningene så sømløse som mulig,» fortsetter produktsjefen. «Jeg tror folk setter pris på at de kan bruke programmene sine som vanlig, uten at de opplever redusert ytelse eller krav om ekstra godkjenninger og klikk.»

 

Samhandling

Den nye normen er å arbeide hybrid, og da er det viktig å ha en PC som ivaretar både lyd og bilde når man er i videomøter.

«Vi har vel alle opplevd støy når vi sitter i en call,» sier Forsdahl. «Derfor har vi utstyrt våre EliteBooks med AI-drevet støyreduksjon, som fjerner alt annet enn tale – både på det du sender ut, og det du får inn.»

I tillegg er han begeistret for det nye 5-megapiksels webkameraet som nå kommer som standard. «HP Auto Frame bruker alle pikslene i kameraet til å holde deg midt i bildet selv om du beveger deg rundt,» forklarer Forsdahl. «Vi har også støtte for et kamera nummer to, som lar deg vise frem ting med bilde-i-bilde, eller bare variere kameravinkelen etter hvor du ser. Kjekt å slippe at folk må se deg i øret når du har kamera på dockingskjermen din i tillegg!»

 

Bærekraft

Det er også viktig å tenke på hva slags materialer PC-ene er laget av, og EliteBook 840 G10 har et chassis i aluminium.

«Vi lager alle våre bedriftsmodeller i magnesium eller aluminium,» forteller Forsdahl. «Det er fordi det er mye lettere å resirkulere metall enn plast blandet med karbonfiber. Mens det kan være nesten umulig å få tak i resirkulert karbonfiber, inneholder våre aluminiumschassier mellom 50 og 75 % resirkulert materiale – og med magnesium snakker vi opptil 90%.»

Der konkurrerende maskiner i karbon kan være enda tynnere og lettere, er utformingen et bevisst miljøvalg fra HP sin side. «Skal man lage bærbare PC-er så tynne som overhodet mulig, må man lodde fast alle komponentene,» forklarer Forsdahl. «Vi mener at det er feil å legge opp til at man må kaste hele hovedkortet dersom det skulle oppstå feil. Ved å sette minne, SSD, 4G/5G, wi-fi osv på sokkel, kan de byttes enkelt av en servicemann. I tillegg er det oppgraderbart, dersom man trenger mer minne eller større disk.»

I tillegg varer batteriene på HPs modeller lenger, og har like lang garanti som maskinen – gjerne 3 år. «Hemmeligheten er at vi ikke lader batteriene helt opp,» røper Forsdahl. «Selv om det står at batteriet er fulladet, har vi kanskje bare ladet det et sted mellom 70 og 95 %, avhengig av hvordan du bruker PC-en.» Det reduserer også muligheten for såkalt Battery Swelling, og gjør at når PC-en avhendes om 3-5 år, er den fortsatt fullt brukbar.

Riktig PC for riktig bruker

Folk er forskjellige. Noen er konstant på farten, og jobber utelukkende fra sin bærbare; andre deler tiden mellom godt utrustede arbeidsplasser hjemme og på kontoret. Noen trenger massevis av kraft, andre klarer seg med noe mer kostnadseffektivt.

Uansett hva slags behov du og dine kolleger har for en HP-PC, finnes det en som passer – men, skal vi gjette, er oddsene gode for at valget ditt lander på en HP EliteBook 840 G10.

 

 

 

 

Produkter som passer sammen med HP EliteBook 840 G10

Buet skjerm HP E45c G5 DQHD
Skjermen HP E27q G5 QHD – Redefinert fokus
HP E27q G5 QHD-skjermen hever komfortstandarden og er hensiktsmessig utformet for å levere krystallklare bilder, tilpasset komfort og ekte fleksibilitet, slik at ingenting står mellom deg og ditt beste. Denne skjermen er stilig designet med tanke på planeten, og passer perfekt både på kontoret og hjemme.

 

 

HP 975 USB+BT
HP 975 trådløst tastatur – Førsteklasses ytelse møter tilpasning

Nå kan du tilpasse tastaturet etter egne ønsker, samtidig som skriveopplevelsen blir mye bedre. Du kan koble til opptil tre enheter enten via Bluetooth® eller USB-A. Vi har også inkludert mange funksjoner som komfortable, stille og myke returtaster, over 20 av disse kan programmeres med snarveier, kontrollerbart smart bakbelysning og langvarig, oppladbart batteri.

 

HP Creator 935 Wireless Mouse
HP Creator 935 trådløs mus – Beveg deg sømløst fra idé til virkelighet på din måte

Opplev sømløs og uavbrutt kreativitet med en mus som er utformet for kreativitet. Vær på ditt mest kreative med programmerbare knapper, ergonomisk design og batteritid som varer i opptil 12 uker[1]. Gjør den kreative prosessen bedre ved å pare med opptil tre enheter og gled deg over friheten til å jobbe på alle overflater med en track-on-glass-sensor.