Som IT-selskap er vi opptatt av å tilby tjenester og utstyr som skal gjøre arbeidsdagen din enda bedre, mer effektiv og mer tilgjengelig. Både i form av ny pc, digital-og skybasert desktop eller nok Wifi til alle. Det vi ser at kanskje blir glemt i prosessen er brukeradopsjon eller også kalt opplæring. Det vil vi snakke litt om! 

Endring krever omstilling og ny læring

Hver dag tar vi i bruk nye tekniske duppedingser som skal hjelpe oss og være et verktøy i arbeidshverdagen. Disse er gjerne blitt avgjort for en tid tilbake at skal integreres på arbeidsplassen – og siden det ligner på så mye annet tar vi det kanskje for gitt at alle forstår seg på det. Nytt utstyr, ny programvare eller ny noe som helst kan faktisk gi folk frustrasjons-hodepine.

Derfor må vi ikke droppe opplæringen når slike ting trer i kraft, og alltid ha god brukeradopsjon i bakhodet. Men hvorfor er det så viktig? Det har vi flere grunner til, og noen av dem skal vi snakke mer om i senere artikler, men i dag skal vi skissere kort og godt hvorfor det er så viktig.

Unngå frustrasjon, begynn med brukeradopsjon

Frustrasjon hos en ansatt kan føre til mye rart, det har du kanskje merket selv? Når den word-fila som til vanlig lå på skrivebordet nå ligger i OneNote på nettet? Eller var det Sharepoint? Eller vent, hæ? Ja, da er det plutselig litt skummelt. Da kan flere ting oppstå, men de dyreste og kjipeste feilene er mindre effektivitet og tapt tid til både frustrasjon og bruk som ikke tilsvarer det resten av arbeidsplassen gjør. Samarbeidet kan derfor også bli svekket!

Den andre potensielt dyre feilen er Skygge-IT. Altså når dine kollegaer eller du selv ikke har fått god nok opplæring i, eller ikke forstår hvordan noe skal brukes. Da kan Skygge-IT oppstå. Et eksempel er når du jobber med noe viktig i Sharepoint på jobben, men programmet er ikke helt som du er vant med, så du laster ned filen du jobber med. Sender den til din private mail og jobber heller fra din private pc fordi du er mer komfortabel med egne programmer. Da har vi en vanlig Skygge-IT-situasjon.

Skygge-IT trenger ikke nødvendigvis å være farlig, men for din bedrift er informasjonen dere besitter svært verdifull. Det er derfor viktig at den ikke kommer på avveie. Skygge-IT gjør dere mer eksponert og kan føre til tap av verdifull informasjon.

Få full effekt av det nye verktøyet

Vi i Braathe vet hvor viktig det er å gi ansatte tid til å bli kjent med de nye verktøyene de har fått, få dem til å funke for seg, og få dem til å funke inn i helheten. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at når tjenester som Desktop i skyen, 365 Arbeidsplass eller til og med Digital Avstemming rulles ut – at du og dine tar deg tid til å bli skikkelig kjent!

Vi er også her for å bistå, og har flere gode videoer for opplæring av ansatte i mange ulike programmer. I tillegg til at vi har flere eksperter på alle våre tjenester som kan bistå både på opplæring, oppsett og mye mer hvis det er behov for det.

Bare spør oss så hjelper vi dere i gang!