Braathe Gruppen fortsetter oppkjøpene og nærmer seg raskt målet om en halv milliard i omsetning etter en rekke oppkjøp de siste årene.
Med oppkjøpet av Johnet AS i Gran på Hadeland tilføres ny kompetanse og økt tilgjengelighet innenfor flere felt, spesielt i SMB segmentet.
Overtakelse av virksomheten ble gjennomført tirsdag 6. april.
Oppkjøpet styrker også den lokale tilstedeværelsen i nordre Viken og Innlandet, et viktig nedslagsfelt for Braathe Gruppen.

Johnet AS har siden 1988 levert tjenester innenfor IT-infrastruktur, IT-drift og skytjenester. Selskapet har spesialisert seg på SMB og har gjennom eget datasenter og med Microsoft sine skytjenester levert samhandling og teknologi med #SmartArbeid. Selskapet har 16 ansatte som er lokaliserte på Gran på Hadeland. I 2020 hadde Johnet en omsetning på 46 millioner med et solid driftsresultat. Johnet har vært i bransjen enda lenger enn Braathe Gruppen og har vist evne til omstilling, forbedring og tilpasning av tjenester til et marked i kontinuerlig forandring, over flere tiår. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre prosessene våre for å levere enda bedre tjenester. Johnet tilfører verdifull kompetanse og erfaring å bygge videre på, hvilket vil bidra til å sikre vår visjon om å levere bekymringsfri IT til våre kunder.

Vi er i dialog med flere andre aktuelle oppkjøpskandidater, og planlegger å fullføre pågående prosesser og gjennomføre minst et oppkjøp til i løpet av 2021. Deretter skal det legges en ny strategiplan for 2022 og fremover, som mest sannsynlig vil innebære en liten pause fra videre oppkjøp, og økt fokus på optimalisering av forretningsprosesser og organisk vekst, sier Tron Braathe, administrerende direktør i Braathe Gruppen

Etter oppkjøpet vil Braathe Gruppen ha 185 ansatte, omsette for nærmere 500 millioner og være lokalisert i Rygge, Oslo, Tromsø, Bodø, Mo i Rana, Harstad, Skien, Kongsberg og nå også i Gran på Hadeland.

For mer informasjon kontakt:
Tron Braathe, Administrerende direktør, Braathe Gruppen AS, telefon 908 48 200
Oscar Engeli, Daglig leder, Johnet AS, telefon 918 94 565