Dystre tall 

Tall lyver ikke. De viser at 90% av alle sikkerhetsuhell skjer på grunn av menneskelige feil. Ikke nok med det, men 45% av ansatte innrømmer at de har klikket på lenker i phishing e-post. Jeg har sikkert gjort det, Mohammed borti gangen har nok gjort det og stakkars Katrine i 5. etasje har også gjort det.

Vi er mange. Og vi befinner oss over alt. I alle bransjer og i alle Norges hjørner. Det skal vi ikke skamme oss over. For disse feilene har ofte skjedd på grunn av kunnskapsmangel. Kunnskap kommer gjennom læring og terping. Derfor legger vi ekstra vekt på det fremover. Slik kan vi i større grad avverge cyberangrep.

Alt kan læres, også digital sikkerhet

En sunn sikkerhetskultur er essensiell for å forhindre angrep. Tallene ovenfor er et tydelig tegn på at vi, som ansatte, kan være en vesentlig del av bedriftens førstelinjeforsvar. Men det skjer ikke over natten. Vi må begynne et sted. 

Sikkerhet starter med forebygging. Derfor vil vi at du skal spørre deg selv: Kan du kjennetegnene på svindel gjennom e-post eller SMS? Hvis svaret er et rungende JA, da er du allerede på god vei. Men hvis svaret er NEI, da er det på tide med opplæring. 

Les flere av våre sikkerhetstips på bloggen vår!

Hvor starter du? 

Vel, vi har et svar til deg som allerede er kunde hos oss og et annet til deg som har klikket deg inn her av nysgjerrighet. 

Til deg som er kunde hos oss: I løpet av høsten ble opplæringsportalen CYBR Teach AI integrert i våre tjenester. Denne portalen er perfekt for deg som ikke kan så mye fra før, men også for deg som allerede kjenner til mange av angrepsmetodene som finnes. Den vil lære deg opp og teste deg i det du trenger å vite.

Portalen er:

 • En læringsarena for alle som ønsker og trenger å forhindre dataangrep
 • En portal laget for helt vanlige brukere
 • Korte og effektive moduler
 • Engasjerende innhold med spillbasert tilnærming
 • Optimalisert for mobil og pc
 • Oppdatert innhold i tråd med trusselbildet
 • Tilgjengelig på flere språk

Les mer om CYBR og Braathe her. På denne infosiden kan du også gi aksept slik at din virksomhet kan komme i gang med CYBR, har du ellers spørsmål om CYBR, ta kontakt med din kunderådgiver hos oss.

Vi leverer det du trenger for å sikre deg. Vil du lære mer om hvordan vi jobber? Ta en titt her.

Til deg som ikke er kunde hos oss: 

 • Start med å kartlegge kunnskapen hos dine ansatte. Vet de hva de skal se etter før de trykker eller gir fra seg informasjon?
 • Samarbeid tett med noen som er gode på sikkerhet og IT. Hva er must haves i første runde?
 • Sett opp et opplæringsløp som er enkelt å følge og tilpasset språket som folka dine bruker. Dine ansatte kan være ditt beste forsvar!
 • Inkluder sikkerhet i onboardingen, i mandagsmøtene og i alle utviklingssamtaler. La digital sikkerhet bli en del av dagligdagse ting, ikke noe dere snakker om en gang i halvåret. 
 • Ikke nøl med å spørre oss om hjelp. Vi har mange dyktige folk som jobber med dette hver dag. Ta kontakt på med oss på kontaktsiden vår

Vi håper tipsene kan komme godt på veien mot en mer sikker hverdag! La oss ikke gjøre de røde tallene enda rødere.