I vår interne undersøkelse, tyder mye på at andelen som ønsker å benytte seg av hjemmekontor fremover kommer til å øke. Og da er det viktig at man har riktig utstyr. Å ligge på sofaen med sin bærbare PC på fanget, er nok verken godt for din kropp, sjel eller arbeidsmetodikk. Om bedrifter i stadig økende grad godkjenner bruk av hjemmekontor, er det også viktig at man har en dialog om hva slags utstyr som er nødvendig.

Vi har tatt en prat med Joachim Bremseth, varesalgsjef i Braathe Gruppen, om hva som er viktig å tenke på når du skal velge utstyr som kan passe både på kontoret og på hjemmekontoret.

Velg en PC som passer dine behov
Når en kunde kommer til meg og spør hvilken PC de skal velge, er det først og fremst viktig å høre hva de skal bruke den til. Er du mye på farten, sier det seg selv at det kan være kjekt med en bærbar PC. Bruker du tyngre program, vil du trenge kraftigere innmat enn om du kun jobber med mail, dokumentbehandling og surfing. For en kunde som trenger en god maskin som kan holde styr på arbeidsoppgavene og behovene til bedriften, kan jeg anbefale Dell Latitude 5400. Den byr på mange funksjoner for produktivitet og bedriftssikkerhet, og den har også overlegen batterilevetid, kompakte dimensjoner, og lav vekt som egner seg for reising.

Hvor stor skal skjermen være?
Med 14 tommer egner Dell Latitude 5400 seg godt til arbeid når man er på reise. Til bruk på kontor eller hjemmekontor, vil jeg absolutt anbefale en ekstern skjem i tillegg. Her avhenger det av hvor mye man har plass til, men personlig foretrekker jeg én stor skjerm, kontra flere små. En god skjerm jeg kan anbefale til kontoret, er Dell sin UltraSharp 34 buet USB-C-skjerm. Dette en meget populær skjerm. Idag fins det også gode programvarer som gjør at man enkelt kan organisere innholdet på skjermen, for eksempel Dell Display Manager. Om du har begrenset med plass, for eksempel på hjemmekontoret kan denne 27 tommer skjerm være et godt alternativ.

Tilkoblingen spiller en stor rolle
Til slutt vil jeg nevne at tilkobling mellom PC og skjerm spiller en stor rolle for opplevelsen. Å komme på kontoret eller hjemmekontor, og kun trenge å plugge i én kabel, er en stor fordel. Mange skjermer kommer i dag med innebygd usb-c power delivery, men om skjermen din ikke har dette, vil jeg sterkt anbefale en docking. Det fungerer slik at du kobler alt av kabler til dockingen, så når du kommer på kontoret, trenger du kun koble i den ene kabelen. Via dockingen får du da tilkobling til alt ekstrautstyr og nødvendigheter, som webkamera, nettverk, headset, tasturat, skjerm og strøm.

Ønsker du å få hjelp til valg av riktig utstyr, fyll ut skjema i bunn – så vil en kunderådgiver ta kontakt.