En lang og god relasjon

Bridge Technologies er et selskap som har eksistert siden 2004. Vi har snakket med Simen, et av hodene som står bak. Nå har han rollen som styreleder i det innovative kringkastingsselskapet. Vi forteller at Jørn, som er kunderådgiver hos oss, tipset oss om å ta en prat med nettopp Simen. Mer skulle det ikke til for å sette ham i gang:

– Jørn har jeg kjent i en hel massiv rekke år, sier han med en liten latter på telefonen. Han legger til at Jørn og Braathe har vært en av de viktigste leverandørene til selskapet opp igjennom.

Hvorfor det? Spør vi raskt.

Det er fordi han bryr seg om det vi faktisk er interessert i å anskaffe, begynner Simen. Han beskriver relasjonen med oss som verdifull. Og forteller engasjert at Jørn er en fyr som ikke gir seg. Han finner ting ut. Han leter. Også pitcher han inn hvis han ser at dette kan by på en enklere eller mer effektiv hverdag. Til og med hvis utstyret han finner ikke er tilgjengelig, så gjør han det han kan for å finne erstattere, forklarer Simen oss.

Han bryr seg om det vi faktisk er interessert i å anskaffe.
Bridge Technologies

Bridge Technologies

Simen, en av gründerne bak Bridge Technologies, har drevet med kringkasting i alle år. Selskapet har hatt en vanvittig utvikling siden 2004, og det har ikke stoppet opp. TV-titting holder seg stabilt, også i verden. Den største endringen, er at seere nå forventer høyere kvalitet på både bilde og lyd. Det er noe av det Bridge Technologies tar seg av.

Nå holder selskapet til i Nydalen i Oslo, og har hovedkontor der. For å kunne være en leverandør til 94 land har de både landlige representanter og systemoperatører i hvert land. Men utviklingen av teknologien, den skjer hovedsaklig på norsk jord.

– Det vi gjør, er at vi bygger ny teknologi og forbedrer den som allerede finnes for alt innen kringkasting. Vi utvikler egne produkter og løsninger. Per nå er vår teknologi tilstede hos alle de ledende fjernsynsselskapene i verden, deler Simen. Vi hører at dette kan han inn og ut.

Simen K. Frostad, Styreleder i Bridge Technologies.

Simen selv har alltid hatt en kjærlighet for teknologi. Han startet veldig tidlig i sin karriere, og har jobbet med alt fra produksjon til etterarbeid og live-fjernsyn og film. Det er derfor ikke rart at han og Jørn samarbeider så godt som de gjør. Begge falt pladask for teknologien.

Simen forteller selv at hverdagen er veldig fin i samarbeid med Braathe og Jørn. – Det er en enkelhet ved å ha med en så kunnskapsrik sjel å gjøre. Vi tenker det er en del av definisjonen på bekymringsfri IT.

Hils på vår kunderådgiver, Jørn Richter, for å bli bedre kjent med hvordan han jobber.

Testing av verdens kraftigste PC

Med prosjekter i 94 land er det lite teknologi selskapet ikke har sett før. Men Bridge Technologies har likevel vært avhengig av å vite om og få tilgang på det siste nye, og det raskt. Der kommer ofte Braathe inn. Selv har Jørn delt et eksempel på hvordan han introduserer kunder for ny tech. Blant annet til Bridge Technologies. For da Lenovo lanserte verdens kraftigste PC var veien kort til telefonen. Han slo på tråden til Simen i Bridge Technologies raskt:

– Jeg ringte Simen så fort jeg fikk nyss om hva vi kunne få til. Så spurte jeg om han var interessert i å kjøre en test i deres lokaler i Nydalen. Det var han med på!

Jørn stakk selv til det norske Lenovo-kontoret, hentet verdens kraftigste pc, og kjørte til Nydalen. Det skulle testes. Testene gikk som smurt, og alt fra ukomprimert video via IP, megabyte i minuttet (Mb/min) og signaler i 4K UHD ble nevnt og utnevnt, trolig med store smil, i studio denne dagen.

Jørn har faktisk deltatt i sendinger før. Hvis du vil ta en titt kan det sees her: Jørn, Simen and Dag about Lenovo AMD THREADRIPPER & VB440

Det er en enkelhet ved å ha med en så kunnskapsrik sjel å gjøre.
Bridge Technologies

Kraft under panseret

Bridge Technologies er avhengig av å ha «kraft under panseret» for å levere det de gjør. Vi syns selv det er et godt utrykk, for det gjelder like mye PC-utstyr som bilen din. Så hva leverer vi egentlig til Bridge Tech akkurat nå?

Jørn forteller oss litt om det: -Det å bli utfordret på dette nivået har vært mye av drivkraften min, ikke minst det å kunne levere utstyr og teknologi på et ukjent nivå som for forensics og science slik de som disse elite-folkene krever. Og etter hvert som vi og kundene våre endrer seg, så er det tider der fokus for Bridge Technologies har rettet seg mot å være mye på messer og i kundeaktiviteter.

Våre leveranser bærer preg av det. Så samtidig som vi leverer på testing av verdens kraftigste PC har display-utstyret vårt vært viktig den siste tiden. Det går innunder digtal skilting, eller digital signage som vi kaller det. Det har derfor gått ut containere med Samsung-skjermer på ulike tidspunkt. Blant annet til et av verdens største messer innenfor bransjen i Las Vegas. Det er ganske kult!

Bridge Tech har også hatt behov for mer tilpasningsdyktige løsninger for datalagring. Som vi alle vet er ofte informasjon i stor grad en del av verdiene i et selskap. Derfor anbefalte vi Next Generation datasenter. Enkelt forklart flytter man i neste generasjons datasentre mye av logikken over fra fysisk infrastruktur og over i et lag av software. Slik får man en betydelig «ryddigere» fysisk infrastruktur. Mer og mer flyttes over til virtuelle servere, og softwarestyrte virtuelle enheter, hvilket gir økt responsivitet, tilpasningsdyktighet og forenklet fysisk infrastruktur. Med slike innovative forretningsløsninger, elimineres store deler av vedlikeholdsbehovet og dette passer helt perfekt inn i vår visjon om bekymringsfri IT.

I tillegg legger vi mye tid i levering av førsteklasses nettverksutstyr. Er det noe broadcasting og TV-bransjen trenger så er det gode nettverksløsninger. Der har Jørn gått i front for å teste helt nytt utstyr som verden enda ikke har fått se. Men det får vi snakke mer om i en annen artikkel. Stay tuned!

Jørn avslutter med at det hele har vært et eventyr: – Bridgetech og Simen har vært et eventyr å følge på veien og relasjonene våre varer livet ut.

Så hvis du trenger utstyr som trenger mye «kraft» eller bare ting som funker, da kan vi hjelpe deg. Vårt mål er å forenkle og forbedre arbeidshverdagen din. Uansett hva du driver med!

Vi takker veldig for praten, Simen og Bridge Technologies! Og takk igjen til Jørn som bidrar på denne måten til kunder.