Suksesshistorie

Nordland Fylkeskommune

Samfunnet vårt i dag er lagt opp slik at vi jobber digitalt fra hvor som helst. Derfor må vi ha et trygt og robust nettverk for å gjøre jobben vår. Ikke bare må det være internettlinjer, men det må være raskt og av høy kvalitet.

Andreas Krogstad
Konsulent ved Fagteam Nettverk, Nordland Fylkeskommune
 • BLOGGARTIKKEL

  Bredbåndsnettet er den digitale grunnmuren i Nordland fylkeskommune

  Hvordan sikrer du raske, driftssikre og fremtidsrettede datakommunikasjonstjenester til en fylkeskommune med over 10 000 brukere? Vi har hjulpet Nordland fylke med dette i over 20 år. Bli kjent med hvordan vi har jobbet, hva bredbåndsnettet betyr, og hvorfor nettet er så viktig for innbyggerne i dette langstrakte fylke.

 • 2001

  Vi vinner første anbud hos Nordland fylkeskommune

  I 2001 var DSL-teknologien med bredbånd over eksisterende telefonlinjer, altså kobber, på full fart inn i det norske markedet. Den gangen vant vi sammen med underleverandøren vår Catch Communication, senere kjent som Ventelo, en anbudsutlyst 6-årig rammeavtale med Nordland Fylkeskommune.

  Leveransen skulle være kosteffektive xDSL linjer som erstatning for leide linjer og radiolinje til de 150 lokasjonene fylkeskommunen hadde ansvaret for. Som en konsekvens av dette sørget fylket dermed med sine utbyggingsavtaler for å få utbygd bredbånd også til bedrifter og private i bygd og by, fra sør til nord i hele Nordland fylke.

  2021

  Fra kobber til lynrask fiber til alle lokasjoner

  I 2021 konverterte Braathe og underleverandør Altibox den aller siste lokasjonen fra kobber til fiber, da den offentlige tannhelsetjenesten, Konsvikosen, som ligger i Rødøy kommune sikret høyhastighets bredbånd til bygda.

  2023

  Et langt og godt samarbeid

  Braathe har gjennom fire anbudsperioder og 22 suksessfulle avtaleår levert høyhastighets bredbåndsnett og tilhørende tjenester til Nordland Fylkeskommunes 123 lokasjoner i det langstrakte fylket. Det er gjennom årene blitt enda viktigere med sikre datakommunikasjonstjenester og en god selvbetjeningsportal for fylkeskommunen. Som kunde og offentlig forvalter stiller de naturlig nok strenge kvalitetskrav til både bredbåndsnett, oss som tjenesteleverandør og netteieren deres Altibox.

  TJENESTER FRA BRAATHE

  Bekymringsfri IT

  Fordi IT bare skal virke, 24/7/365