Her er våre tre grunner til å droppe en egen IT–avdeling, og heller lage en hybrid en med oss:

Grunn 1: Alene om avgjørelsene

Den IT-ansvarlige (eller de få) sitter ofte mye alene med avgjørelser og er ansvarlig for store prosesser som kan gjøre selskapet sårbart hvis noe eller noen i selskapet skulle gjøre en feil. Risikoen i det kan bli veldig stor hvis ikke dere har god kontroll på hvor filene deres ligger, hvem som har tilgang på dem og hvilke programvare som er trygge å bruke. 

Grunn 2: IT-folka blir kundeservice

Ansatte med IT-ansvar har mange ansvarsområder, samtidig som de er kundeservice for selskapets ansatte. Når vi sier “kundeservice”, så mener vi at disse ansatte er kontaktperson for ting som: 

  • Glemt passord
  • Ingen tilgang på mail
  • Nye ansatte som trenger tilgang på intranett
  • Software-problemer
  • Og mye annet!

Det stjeler tiden til fagfolka som skal skape sikre løsninger og sørge for at alt er oppdatert. I tillegg blir fokuset lagt over på brukerne fremfor selskapets sikkerhet. I disse tider er det feil bruk av kompetanse. Vi har en helt egen support-avdeling som tar seg av sånt. De er superhelter! Hver dag løser de både ukompliserte og mer kompliserte utfordringer som ansatte sitter med. Support-avdelingen er alltid klare for å svare på spørsmål, og kan spare dine egne ansatte fror mye tid.

Vi har en support-avdelingen klare for å svare på spørsmål. Les mer om dem her.

Grunn 3: IT utvikler seg i rekordfart

Hvert eneste minutt kan du se at mobiltelefonen din har fått en oppdatering i en av appene dine. Klarer du å sette av tid til at dine IT-folk får utviklet seg i samme fart? At de henger med? Har de oversikt hver gang det dukker opp en sårbarhet? Har dere ressursene hvis noen hacker selskapet?

For hvis de sitter fast med ansatte som ikke klarer å logge seg på mailen, mens det skjer alvorlige ting i IT-Norge. Da kan det bli dyrt. Det har vi flere eksempler på. Bare se på hvilke konsekvenser det kan få her.

Kjenner du deg igjen?

Alle disse tre grunnene finner vi igjen i alt fra en-persons IT-avdelinger til større avdelinger hvor selskapet har vektlagt IT-satsingen i sine budsjetter. Likevel, så finner vi store sårbare områder. Det er fordi de IT-ansatte sitter fast med arbeidsoppgaver som er adhoc og ofte involverer å hjelpe sine kolleger uten IT–kunnskaper. Derfor anbefaler vi å ha med andre på laget. La eksperter få være eksperter, og bruk kapasiteten riktig!

Lag en hybrid avdeling sammen med oss

Vi har gode erfaringer med å samarbeide om IT-arbeidet. At oppgavene fordeles på en måte som gjør at hver og en kan gjøre den jobben de virkelig er gode på. Bedre blir det ikke!

Vårt siste eksempel på en slik løsning er sammen med Godthaab. Der er vi IT-avdelingen deres. Les om suksesshistorien her. 

Hvis du kjenner på en eller flere av disse tre grunnene, så anbefaler vi å ta en tur i tenkeboksen. Vurder hva som er riktig for dere!