Fra flymekaniker til kunderådgiver

Vi stiller opp på Harstad-kontoret. Harstad er dekket i snø, men sola skinner på fjelltoppene rundt sentrum. Fra kontoret sitt kan Ommund se langt utover fjorden. Her hadde han nok ikke trodd at han skulle ende opp. Som ung mann jobbet han på Sola flyplass som flymekaniker, og det var et helt annet liv. Men mens vi mimrer finner vi et klart fellestrekk mellom landsdelene hans, Rogaland og Troms og Finnmark, det er at begge kan by på mye vind. Veldig mye vind.

Så, hvordan er det mulig å gå fra flymekaniker til senior kunderådgiver? Jo, det skal vi ta deg igjennom. Ommund er nemlig en engasjert mann med mye drivkraft. Han er også over snittet nysgjerrig. Det fører deg inn på flere ulike fagfelt. 

Han har jobbet som flymekaniker, småflyaspirant, bagasjestuer, selger, markedsfører, møtebooker og nå fulltid som senior kunderådgiver hos oss. Det gir han en spennende innsikt i forskjellige organisasjoner. 

Vil du lese hvilke tjenester Ommund jobber med? Ta en titt på Managed Services.

Problemløseren fra Rogaland

– Å være en fremoverlent fyr har lønnet seg til nå, forteller Ommund med et smil. 

Han er ikke sjenert, og har alltid likt å løse problemer og utfordringer folk sitter med. Problemene oppstår som oftest når et behov ikke er dekket. Være seg barn som ikke har fått nok søvn, eller bedrifter som ikke har ryddet opp i de digitale verktøyene sine. Ommund kan mest sannsynlig hjelpe deg med begge deler. Med to barn hjemme og tre voksne barn i Sandnes har han nemlig lang fartstid også på hjemmefronten.

Det Ommund oftest ser er at folk han møter ikke ser selv at det finnes gode løsninger på problemene. Ofte fordi de ikke vet om de gode verktøyene som finnes der ute:

– Der trives jeg best. Når jeg både kan finne løsninger, og spesielt når kunden selv ikke vet hva løsningen kan bli. Mange får seg et aha-øyeblikk når de skjønner hva IT-bransjen faktisk har å by på. 

Å avdekke behov er et eget fag på skolen og en kunst ikke alle klarer å mestre. For rogalendingen ble et dypdykk i behovsanalyse tilbake i 2004 helt essensielt. – Jeg lærte alt jeg kunne om temaet, og mye husker jeg den dag i dag. Det tar jeg med meg inn i alle møter. 

Hvorfor Harstad?

Mens vi snakker med Ommund kommer det frem at han har endt opp i Harstad litt tilfeldig. “Konemor” er nemlig fra området, men han overtalte henne ned til Stavanger i utgangspunktet. Det var tilbake i 2011. Etter mange flotte år i Rogaland, så var det en liten byttehandel som skulle til. Nå var det tid for Ommund å få oppleve Harstad i Troms og Finnmark. 

Hele familien Svendsen pakka bagen og flyttet opp i februar 2022. Næringslivet er veldig variert i Harstad, og byen i seg selv er både vakker og innholdsrik. Så jobben skulle de finne ut av sammen. Tilfeldigvis hadde Ommund søkt jobb i Braathe noen måneder tidligere. Det hadde vår egen, Ole Braathe, fanget opp.

– Ole ringte meg og spurte om jeg fortsatt var på jobbjakt, og det var jeg absolutt. Så da passet det ekstra fint å bli en del av Braathe-gjengen i Harstad. 

Hvordan har det siste året gått, Ommund?

– Det har vært veldig gøy å ta fatt på stillingen min, og spesielt siden jeg sitter som eneste kunderådgiver i Harstad. Folka her er veldig hyggelige og jeg stortrives i Vågfjordens perle. 

Hva gjelder jobben forteller Ommund at nedslagsfeltet hans er bredt og stort, men at det ikke er noe problem. Harstad har mange virksomheter som er klare for å få en bedre IT-hverdag. Svendsen påpeker også at nesten 80% av de han snakker med vet ikke hvilke muligheter IT kan gi og utgjøre. Det er derfor hans jobb å vise dem veien til bekymringsfri IT. 

Vi takker for praten og for titten i Harstad!

Er du eller noen du kjenner på jakt etter noe nytt? 

Vi har alltid en åpen søknad liggende ute for deg som er nysgjerrig på IT, bransjen vår og alt vi har å tilby. 

På karrieresiden vår kan du bli bedre kjent med hva vi gjør, hvem vi er og hva du kan drive med i arbeidstiden. Ta en titt!