Bærekraftsreisen

Å finne de beste løsningene for fremtiden tar tid, derfor mener vi at vi er på en reise. Bærekaftsreisen, om du vil. Som mye annet så tar denne reisen tid, og ikke alle løsninger er enda funnet opp. Derfor samarbeider vi med mennesker som gjør alt de kan med dagens kunnskap. 3StepIT er en av dem. 

Sammen med 3StepIT resirkulerer vi utstyret som våre kunder ikke trenger lengre, og som har fullført sitt livsløp. Det meste av IT-utstyr som produseres i dag er ikke skapt for å leve i 20+ år. Kanskje med unntatt av Nokia, men det er en helt annen blogghistorie. Derfor er resirkulering, omfordeling og til og med utstyr som kan bli dele-PCer utrolig viktig i vår historie. 

3StepIT har vi samarbeidet med i over 10 år. Siden 2012 har vi jobbet tett sammen for å sikre at utstyret vårt kan brukes til nyttige ting etter de har forlatt kundene våre. Målet er at IT-utstyret skal få leve videre på en grønnere måte. Det betyr ikke at alle steg er perfekte, men som sagt, vi er på en reise. Og heldige er vi som har dyktige samarbeidspartnere med på laget. 

Hva skjer egentlig med utstyret?

Gjennom dette samarbeidet bidrar vi til en sirkulær bruks- og gjenbruksmodell. Det betyr at IT-produktene som er foreldet i en profesjonell sammenheng kan få utvidet sin livsyklus med litt hjelp. Målet er at mye skal få en ny eier som kan bruke utstyret i noen år til eller at utstyret gjenbrukes i deler og slik kan redde annet utstyr fra å havne i avfallet. 

3StepIT sørger for at IT-utstyr ikke forsvinner på dynga før det har levd så lenge det kan. Sammen ønsker vi å redusere både svinn og forurensing av utstyret. Og hvis det dessverre blir avfall, da vet vi at det håndteres korrekt som EE-avfall. Så når du bruker utstyr fra oss eller gjennom partneren vår, Lenovo, kan du være sikker på at vi jobber med å gjøre utstyrets livssyklus grønnere. 

Vi er forresten ISO-sertifisert innenfor flere områder, blant dem miljø. Les mer om sertifiseringene våre her. 

Tjenester som kan holde forbruket nede

Vi har også valgt å gjøre noen grep for å få ned forbruket allerede før folk kjøper utstyr. Derfor har vi tjenesten Device as a Service. Du, som nyansatt eller virksomheter som har variabel arbeidsstokk skal ikke måtte kjøpe nye PC-er ved hver endring i behov. Gjennom å leie hos oss, trenger du ikke å kjøpe inn nytt utstyr. Tjenesten går ut på at du kan leie så mange PC-er du trenger og om behovet plutselig blir mindre igjen, så nedskalere du bare leieavtalen. På den måten kan PC-en du ikke trenger gå til gjenbruk. Selvsagt etter vi har vaska utstyret, rensa den for data og gjort den god som ny. Enkelt og greit!

En annen fordel med denne tjenesten er også at mange bedrifter har fått reduserte kostnader knyttet til utstyret sitt. Ei heller må de vedlikeholde det selv. Det ordner vi i Braathe. Vi vil alltid gjøre mer på bærekraftsreisen vår, og vi lærer mens vi går.  Les mer om andre grep vi har innført for bærekraft, på vår side om dette: Bærekraftig IT

Hva kan du gjøre? 

Det er mye du kan gjøre – og det viktigste du starter med er å akseptere at ingen blir bærekraftige over natten. Å bli bærekraftig tar tid. Folka dine må være med på prosessen. Reisen er ei heller aldri over og jobben med å bevare kloden for kommende generasjoner kan vi ikke legge til side, vi skal bare sammen søke å jobbe smartere mot målet.

Vi anbefaler deg å hente inspirasjon fra andre, les deg opp på temaet, kanskje sertifiser deg slik som vi har gjort eller spør dine ansatte. De sitter sikkert på mange kule idéer! Hvis du vil ha litt inspirasjon før du gjør dine neste IT-innkjøp så vil vi tipse om vårt fagseminar i Oslo eller digitalt 29. november. Der tar vi for oss både sikkerhet og bærekraft. For joda, de to har også en sammenheng. Et cyberangrep ekan skape et stort tilbakeslag i bærekraftsarbeidet. Seminaret skal forberede deg før du inntar det nye året!