CYBR har skiftet navn og heter Pistachio. Denne artikkelen ble skrevet før navneendringen. Sammen med nytt navn har flere spennende opplæringsmetoder blitt lagt til tjenesten deres. Les mer om det her.

Hva er CYBR?

Først og fremst, la oss ønske velkommen til CYBR. Selskapet som virkelig setter sikkerhet for folk flest på agendaen. Selskapet ble stiftet i 2019, og siden den gang har de skapt et sikkerhetsunivers for deg og meg. 

De er altså en innovativ teknologileverandør du kommer til å høre mer om fremover. Det er fordi vi denne høsten vil rulle ut sikkerhetsportalen deres som del av vår Digital Arbeidplass-portefølje. Men hvorfor henter vi inn en ekstern samarbeidspartner?

Det er fordi: 

  1. Vi vil du at du skal bli bedre rustet i møtet med farer og trusler i din digitale hverdag. 
  2. Vi vil, sammen med deg, skape sikkerhetsambassadører i alle kriker og kroker slik at vi kan forhindre kostbare og ressurskrevende angrep på norske virksomheter. 
  3. Vi vil, gjennom å bruke CYBR sin portal, få ned de røde tallene på menneskelige feil i møtet med digitale trusler.

Vil du vite enda mer? Les mer om vårt samarbeid med CYBR her.

Her kan du også høre noen utdrag fra intervju vår direktør for Forretningsutvikling, Lillian Mathisen, har gjort med Mohammed Awais Aziz, fra CYBR:

CYBR-portalen + Braathe = <3

Sammen med CYBR leverer vi en portal til deg hvor du kan lære mer om lumske angrepsmetoder. Jevnt og trutt vil du også kunne teste deg i å forhindre angrep. Vår egen sikkerhetssjef, Bård, følger deg på reisen.

Gjennom korte og effektive moduler kan du bli kjent med alt fra mail-svindel til hva man bør se etter i en link før du klikker på den. Du vil bli dreven i å se hva som er en potensiell fare og ikke. Noe som gjør at du kan føle deg tryggere i din digitale hverdag. Portalen er altså en fantastisk læringsarena for alle som oppholder seg på nettet. 

Når tall og statistikk viser at menneskelige feil står på topp som årsak til suksessfulle angrep, må vi åpenbart jobbe med den menneskelige faktoren. Det er flott at Braathe, sammen med CYBR, kan bidra til å skape tryggere brukere og øke bevisstheten rundt egen rolle som del av virksomhetens forsvarsverk.
Bård Eirik Lyche
Sikkerhetssjef, Braathe

Engasjerende læring

Portalen har et oppdrag. Det er å lære deg alt om digital sikkerhet. Innholdet vil være engasjerende og lett forståelig.  Kombinert med spillbasert tilnærming, også kalt “gamifisert læring», håper vi informasjonen er lett å konsumere. Du trenger altså ikke å bekymre deg for 100 powerpointslides eller en lite engasjerende foreleser på skjermen. 

Hør noen utdrag fra intervju med Awais fra CYBR. Det er vår forretningsutvikler Lillian Mathisen som kjører intervjuet.

Hele poenget med portalen er at du skal tenke litt sikkerhet hver dag. Derfor er den optimalisert for både PC og mobil, er oppdatert på trusselbildet innenfor digital sikkerhet og tilgjengelig på flere språk. 

Er du nysgjerrig på portalen? Vi tilbyr den til alle Braathe-kunder med Digital Arbeidsplass. Ta kontakt med din kunderådgiver for å komme i gang!

Minimer den menneskelige cyberrisikoen 

90% av alle vellykkede angrep på virksomheter verden over skjer fordi en person var uheldig og ikke visste bedre. Det vil vi gjøre noe med. Vårt mål er at du skal kunne mest mulig om hvordan oppdage et angrep, forhindre det og varsle om det. Vi vil at du skal motivere dine kollegaer til å gjøre det samme. For i møtet med hackere og mennesker med onde hensikter er ingen trygge. 

Vi har hørt om noen få digitale angrep i Norge så langt. Men det er mange dataangrep som aldri når avisene. Det vi vet om vellykkede angrep er at de koster mye penger, krever vanvittig med ressurser å rydde opp i, samtidig som virksomheter kan miste flere dager, måneder og års arbeid i et jafs. 

La oss forhindre flere røde tall og en dyster statistikk. Sett digital sikkerhet på agendaen på din arbeidsplass og lær opp folka i gangene. Vi lover deg, du vil ikke angre.