Hva kan Copilot gjøre nå som det er på norsk?

At Copilot for Microsoft 365 endelig er på norsk betyr mye for måten vi kan bruke det på. Copilot har mange fantastiske funksjoner som vi til nå ikke har kunnet bruke på grunn av språket, men som endelig kan testes de neste månedene.

Copilot kan hjelpe deg å lage presentasjoner basert på notatene dine, sette opp budsjettanalyser, rapporter og mye, mye mer. Du kan sparre med den, dele idéer og finne svaret sammen med den. I tillegg, siden AI-verktøyet er kjøpt og betalt, så kan du være trygg på at all informasjonen er sikret. Det vil aldri finne veien ut, uansett hvor mye du bruker Copilot.

Vår dyktige Microsoft-ekspert har satt sammen alt du trenger å vite om Copilot (gratisversjonen) og Copilot for Microsoft 365 (betalt versjon) i et on-demand webinar. Det er gratis og gir deg alle svarene du trenger på bare 20 minutter. Se det nå!

Hva MÅ du gjøre før Copilot aktiveres?

Siden Copilot får tilgang til all data som brukeren din har tilgang på, så er det svært viktig at alle brukere har riktige tilganger. Er dere usikker på hvilke tilganger som trengs til hvilke brukere anbefaler vi å legge dere på mindre tilgang, heller enn mer. Hvis ikke kan det bli både rotete for brukerne som er involvert og ulovlig datahåndtering på samme tid.

Det aller verste som kan skje er at brukere som ikke skal ha tilgang får tilgang på sensitiv informasjon og oppdager det ved tilfeldige søk i Copilot. Da kan det bli både sure miner og få store konsekvenser for menneskene involverte. Sørg for at tilgangene er i orden før du begynner.

Vi anbefaler alltid å rydde i dataene dine før verktøy som Copilot tas i bruk. Derfor har vi satt sammen en guide til hvordan du kan forberede deg før du aktiverer Copilot. Les mer om den her.

Slik anbefaler vi å rulle ut Copilot for Microsoft 365 til organisasjonen

Vår klare anbefaling er å starte i det små. Det er fordi vi ser at kostnaden ved å gå hardt ut kan bli ganske store. Både økonomisk, men også for brukernes tålmodighet og motivasjon. Derfor anbefaler vi å ta en fot i bakken, sjekke hvem som kan ha nytte av AI-verktøyet og aktivere Copilot for Microsoft 365 deretter.

Vi anbefaler å:

  • Aktivere Copilot for en begrenset, intern test-gruppe
  • Gjøre tester og evalueringer fortløpende i forskjellige verktøy (Word, Powerpoint, Excel, m.fler)
  • Kartlegge hvilket behovsgrunnlag dere har ute i organisasjonen
  • Rulle ut Copilot for Microsoft 365 basert på funnene i evalueringen
  • Ha opplæring i fornuftig og kildekritisk AI-bruk

Vi tilbyr en mal for en slik prosess, og kan også bistå dere i gjennomføring av en slik prosess. Å få tak i Copilot kan ta noe lengre tid, men det er definitivt verdt det. Å rulle ut AI-verktøy til «alle» vil skape både frustrasjon og forvirring hos brukerne. Vi har selv testet metoden skrevet over her, og har funnet mye verdifull informasjon på tvers av avdelingene vi ikke ville vært foruten.

Vil du ha hjelp til å finne ut om Copilot for Microsoft 365 er noe for deg og dine brukere? Da anbefaler vi å ta kontakt med kunderådgiveren din hos oss eller sende en mail til salg@braathe.no, så skal vi hjelpe deg så snart vi klarer. Masse lykke til i AI-verdenen!