Rett på Braathe-toget

Vi snakker med Ane Aasen Tømmerås på Teams. Hun smiler stort gjennom skjermen. I dag, på grunn av mange møter, valgte hun hjemmekontoret i Fredrikstad. En by hun ikke hadde trodd hun skulle bo i med det første. 

– Det er jo litt tilfeldigheter som gjorde at jeg flyttet hit. En av dem var kjærligheten, og så ble jobben i Braathe en herlig bonus, forteller hun med et lurt smil. 

Vi syns kjærlighet er en god grunn til å flytte på seg. At det skulle bli Østfold var en stor bonus for oss også, for da kunne Ane starte på Braathe-gården vår på Rygge. Der sitter hun i kjelleren sammen med flere andre IT-folk. 

På tross av sine første arbeidsdager midt i pandemien er det heldigvis blitt mer tid på kontoret siden oppstart. Ane har også rukket å henge på Support-avdelingen vår i noen uker. Hun skal nemlig videreutvikle våre interne systemer. En svært viktig jobb!

Fra bøkene til praksis 

Nå har Ane snart hatt ett år i jobben, og overraskelsene har vært mange. For det man leser i bøkene på skolen ligner ikke alltid på praksis i arbeidslivet. Det kan vi selv skrive under på. For den unge utvikleren har overgangen vært både artig og uvant. 

– Jeg kjente nok litt på det da det var tykkeste pandemien, men Braathe er gode på de digitale samtalene, så det har gått bedre enn jeg hadde trodd.

Bacheloren hennes, som er tatt på UiO, heter Programmering og systemarkitektur, og tar for seg nettopp programmering og systemarkitektur. En svært dagsaktuell utdannelse med andre ord. Underveis i studieløpet fikk Ane testet ekte cases og hadde flere problemstillinger som hun kjenner igjen i Braathe. 

Teamarbeid, daglige møtepunkter og nye ting som dukker opp har hun blitt vant til. På samme tid vet hun hva de store linjene vil bety for oss fremover. 

– Vi skal jo hele tiden forbedre oss. Det vil jeg bidra til. Både å gjøre prosesser mer effektive, men også mer brukervennlige. Så det er viktig å gå inn i prosjekter med åpne øyne. Også må man alltid innhente andre perspektiver. Da er det gjerne fordelaktig med folk som ikke jobber med IT i det hele tatt. 

Derfor ville hun henge seg på supportavdelingen en stund. Hun ville se hvordan interne systemer faktisk brukes. Der lærte hun mye som tas med i prosjektet. 

Braathe + Ane = <3

Når vi spør Ane hvordan hun syns opplevelsen har vært er det bare gode ord som blir sagt.

– Jeg har blitt tatt så godt imot. Fra start har alle vært så hyggelige og interessert i hvem jeg er. Det betyr mye når du skal ut i din første jobb etter endt studie. 

Ane trekker frem kompetansen folk sitter på som det mest spennende med Braathe. 

– Her sitter jeg jo med ekspertene, med kjernen av IT-universet. Her er det jo folk som har jobba med IT siden lenge før jeg ble født. Det er så mye kunnskap i veggene som jeg håper å lære av på sikt. Allerede har jeg lært mye, og jeg kan ikke vente med å videreutvikle meg selv så vel som prosjektene jeg jobber på. 

Vi er så glade for at vi fikk tak i deg, Ane! Du er en sann glede å jobbe med og vi gleder oss til å se magien du kan gjøre med de interne systemene våre. 

Er du nysgjerrig på Braathe? Vi håper du vil ta en titt på karrieresiden vår for å lære mer: https://braathe.no/om-oss/karriere/