Ung og lovende i bransjen

Å komme inn i arbeidslivet som nyutdannet er spennende, men også vanskelig. Fra å ha vært student i 4 år hvor du har fått bestemme mye selv, så skal du nå følge strategier, visjoner og målsetninger. For Herman derimot, så har det vært akkurat det han trengte. Som en fyr med mye energi, så har det lønnet seg å rette energien mot noe veldig konkret. På den måten kan han skape resultater.

Å gå fra det teoretiske på skolen til å endelig få ekte caser i fanget er noe Herman har trivdes med fra start. Han syns salgsfaget er en spennende del av bransjen. – Vi er jo bindeleddet mellom IT-tekniker og det tunge faglige innen IT til kundene der ute som har variert kunnskap om IT. Det gjør at jeg må virkelig sette meg inn i hver enkelt og dykke ned i hva de faktisk trenger av IT-tjenester.

Hvordan syns du det er å jobbe med salg?
– Min innstilling er at å jobbe med salg er litt som å kjøre bil. Du blir bare bedre og bedre jo lengre du har kjørt. Så skal det sies at jeg er glad i folk, og at ethvert møte er gøy å gå inn i.

Bli bedre kjent med Herman

  • 27 år gammel
  • Født og oppvokst på Langhus, like utenfor Oslo
  • Jobbet med IT i 2 år
  • Har double degree fra BI (Global Management)
  • Alltid vært interessert i teknologi og digitalisering, siden fremtiden er avhengig av innovasjon og nytenkning.
  • Brenner for å ta vare på kunder. Herman syns det er viktig å fokusere på god kommunikasjon, rask respons, og personlig tilnærming. De fleste er svært opptatte med seg og sitt og dermed er det svært viktig å være tilgjengelig og lytte aktivt til kundens behov og eventuelle utfordringer når man først har avtalt et møte.

Herman Andresen tilhører kontoret vårt i Oslo.

Å ta til seg kunnskap lønner seg

Braathe har eksistert siden 1989, og med det har det blitt til en god del kunnskap om IT og bransjen generelt på veien. Vi har folk i alle aldre, og med svært forskjellige interesser og fagfelt innenfor IT. Herman har vært nysgjerrig på alle fra dag 1. For han er det viktig å ta til seg kunnskapen og drive med kompetanseoverføring så ofte som mulig. – Som ung må man lytte for folk sitter på så utrolig mye kunnskap. Det har vært og er veldig verdifullt for meg.

Å få inn Herman har også vært svært viktig for oss som selskap. Som nyutdannet, uredd og med friske tanker utfordrer han vante arbeidsmetoder og spør hvorfor ting gjøres som de gjør. Det bidrar til at vi ser på prosesser med nye øyne. Så her går verdifull kompetanseoverføring begge veier!

Spisser seg på transport og logistikk

Å rette fokus og energi et sted har lønnet seg hele veien, derfor er Herman ivrig på å spisse seg på andre måter også. Det siste året har han derfor dykket ned i bransjen transport og logistikk. Det er for å vite nøyaktig hvilke utfordringer de sitter på 24/7, slik at han kan være en enda bedre rådgiver og IT-ekspert i møte med bransjen. IT er en kritisk del av infrastrukturen til transport-og logistikk bransjen. Et feiltrinn eller svarte skjermer kan føre til dyre forsinkelser som påvirker kunder over hele verden.

For Herman er nøyaktighet og forutsigbarhet essensielt når han jobber med bransjen: – Jeg må vite at systemene jeg selger inn leverer også når jeg sover, for denne bransjen sover ikke. De er på hjul 24/7 året rundt.

Sammen med Herman har vi laget en bransjeside som dykker ned i hva Transport-og logistikk selskaper trenger for å yte best mulig. Les mer her.

Livet i Braathe

Livet er mer enn bare jobben og arbeidsoppgaver, og for Herman har tilhørigheten mellom folka på kontoret vært viktig. Han setter mest pris på at det er kort vei til svaret, og at tonen alltid er lett og ledig mellom pultene. Å ta vare på hverandre i hverdagen og spille hverandre gode er noe Herman jobber for hver eneste dag. Uten gode lagkamerater vil ikke resultatene bli like gode.

Han mener også at det som skjer utenfor jobben er minst like viktig som det på jobben. Alt påvirker alt, også helsen. Som aktiv håndballspiller er han en fyr som er lidenskapelig opptatt av helse. Han trekker frem problemet med at mange opplever stress i arbeidshverdagen.

Med en jobb kan det følge med en del stress. Noe kan være ekte haste-oppgaver som faktisk får hjertepumpa i gang, men generelt stress er også noe som forekommer for mange. Det er Herman svært opptatt av å forebygge: – Jeg tror at vi som er unge i arbeidsmarkedet i dag må sørge for mindre stress. Da må helsa være god og den mentale kapasiteten på plass. Når hodet fungerer, så fungerer også jobben.

Hermans viktigste måte å forebygge stress på er fysisk aktivitet. Derfor setter han pris på at Braathe har både løpe, sykkel og ski-grupper internt. I tillegg har vi 1 time trening inkludert i arbeidstiden per uke, som setter litt ekstra fokus på helse. Det Herman setter fokus på her er så viktig, ikke bare hos oss, men hos alle selskaper.

Takk for den fine praten, Herman!