IT i praksis og skolebenken

Petter (17), som til vanlig sitter på skolebenken på Kirkeparken Videregående Skole, har nå fått praksisplass hos oss. Han hadde sin første dag forrige uke, og vi syns det er utrolig artig å få ha en praktikant med på laget denne høsten.

Det blir gøy å lære mer om hvordan Braathe Gruppen jobber. Jeg gleder meg spesielt til delen som innebærer alt av utstyr, hvordan gjøre det klart til mannen i gata og ikke minst forståelig for folk flest.
Petter, Praktikant
Braathe

Til vanlig studerer Petter Informasjonsteknologi-og informatikk som innebærer alt fra softwareutvikling og koding til hvordan sette sammen utstyret og gjøre det best mulig. Sistnevnte har Petter drevet med en stund som hobby allerede. For når vi snakker med han kan han fortelle at interessen for IT, den kom tidlig.

Potensiell teknolog i magen?

Har du vurdert en karriere innenfor IT?

Interesse for IT fra ung alder

Fra så tidlig som 14 år begynte Petter å interessere seg for IT, og har vært familiens ekspert i noen år allerede. Det tror han kommer godt med i en jobb som denne. – Det blir gøy å lære mer om hvordan Braathe Gruppen jobber. Jeg gleder meg spesielt til delen som innebærer alt av utstyr, hvordan gjøre det klart til mannen i gata og ikke minst forståelig for folk flest, forteller Petter med et smil.

Petter skal gå på skole fire av fem dager, og bruker ene dagen i uka sammen med oss. Hos oss skal han få innblikk i de ulike delene av IT, og det ser han frem til. Han håper også å ta med noen lure triks hjem til kompisene sine. Sammen bygger de pcer og er sosiale rundt IT-duppedingser og annet sprell. Vi får se om noen av våre eksperter kan by på hemmelige triks. Vi vet i hvert fall hvordan du best mulig kan være sikker på nett!

Vi håper Petter får en lærerik tid hos oss, og ønsker han hjertelig velkommen til teamet. Det er utrolig hyggelig å bli bedre kjent med fremtidens eksperter innenfor faget vårt. Har du en ungdom som er interessert i IT og vurderer en utdanning eller skoleløp innenfor temaet? Det liker vi! IT er et felt som det ikke blir mindre av fremover, og vi har alltid behov for dyktige fagfolk i fremtiden.