Hva ville du valgt?

Hvis du fikk velge helt fritt hvilken løsning du ville hatt på ditt arbeidssted – hva ville du ha valgt? Allerede er det kommet flere rapporter på banen med undersøkelser om hvem som vil bruke hjemmekontoret også etter pandemien har sagt takk og farvel. Ifølge data fra McKinsey & Company er det stor forskjell på svarene fra arbeidere pre-covid og “post”-covid.

I korte trekk deler McKinsey & Co at ansatte er mer opptatt av balanse, friheten til å velge selv og tilpasse hverdagen selv. I tillegg er ansatte opptatt av tydelige retningslinjer for bruk av kontor og hjemmekontor, samt gode rutiner for samarbeid og remote-arbeid i grupper.

Interessen for en god hybrid løsningen mellom kontor og hjemmekontor er altså blitt viktigere enn før på verdensbasis. Og vi ser også tendenser til de samme tankene i det norske næringslivet. Dette tror vi blir mer og mer diskutert utover høsten.

Hva er beste løsning? Vi tror den ligger hos våre ansatte. Vi tror og håper at mange arbeidsgivere fremover tar tempen på hva ansatte ønsker i tiden som kommer for å sikre en god arbeidsflyt og trivsel. – Braathe Gruppen

Usikker på kostnadene ved å kjøpe inn nytt utstyr? Med Device as a Service slipper du den usikkerheten. La oss hjelpe deg!

En ny type rekruttering

For noen har det ikke bare blitt viktigere, men mer et krav til nye arbeidsgivere der ute. Det er, takket være pandemien, bevist at du ikke nødvendigvis trenger å flytte på deg for å starte i drømmejobben. Forventningene til arbeidsgivere har altså endret seg. Mange søker mer fleksibilitet når det kommer til geografisk tilhørighet. Det vil vente seg å se om arbeidsgivere klarer å innfri de forventningene.

Selv er vi stolte av at vi allerede før pandemien jobbet remote. Med lokasjoner som Rygge, Oslo, Kongsberg, Skien, Gran, Mo i Rana, Tromsø og Bodø har vi sikret oss gode punkter langs vårt langstrakte land som vi har jobbet på tvers av en god stund. Vi ser at hvor du sitter ikke har noe å si for det arbeidet vi gjør. Men vi ser at geografi er ikke det eneste som har blitt oppdaget under pandemien, mange jakter noe mer.

Livet i Braathe Gruppen. Les mer om hvordan det er å jobbe hos oss. 

Balansen i hverdagen

Det er ingen hemmelighet at mange jakter etter en måte å finne balansen mellom jobb og fritid på. I vårt århundre er det ingen tid å miste, og balansen kan bli noe flyktig vi alle ønsker oss, men som få av oss får til. Dette har også pandemien vist oss litt av – at noen ganger må man roe ned og bare akseptere et lavere tempo.

Med nedstengte byer, restauranter og fritidsaktiviteter har vi måttet omfavne en litt mer saktegående hverdag. Jobben har vært noe man måtte oppsøke på kjøkkenet, i stua på en nyinnkjøpt pult eller kanskje et gjesterom som plutselig ble brukt mer enn før. Reisevei til og fra jobb har blitt kuttet, mye mas og kjas har blitt kuttet, og hverdagen har vist seg å fungere helmaks likevel. Derfor ser vi at hvordan vi velger å løse kontor-debatten også kan ha innvirkning på denne balansen.

Så hva er beste løsning?

Vi tror den ligger hos våre ansatte. Vi tror og håper at mange arbeidsgivere fremover tar tempen på hva ansatte ønsker i tiden som kommer for å sikre en god arbeidsflyt og trivsel.

Vil du lese mer om McKinsey & Company sine undersøkelser? Klikk deg inn her.