Det siste nye

Det er tre ting som skjedde med Teams i sommer som vi syns alle bør få med seg! Både for å skape et bedre digitalt møte, men også en enklere arbeidssituasjon for seg selv.

Teams er en funksjon i Microsoft-pakken som virkelig har fått fart på beina. Til å være et program brukt av 75 millioner mennesker pre-covid er dette nå i bruk hos over 145 millioner brukere over hele verden. Det har også gjort at Microsoft selv virkelig har fokusert på oppdateringer det siste 1,5 året. Noe vi synes hjelper!

Vi er stolt leverandør av Microsoft-funksjoner. Vil du ta del i en samhandlings verden som bare blir bedre og bedre?

Spotlight-funksjon

Vi syns den gøyeste oppdateringen, som dukket opp helt i slutten av juni, er hvordan du kan sette folk i “spotlighten” eller “rampelyset” som Teams så fint kaller det på norsk. I både store og små møter kan det være mange kameraer gående, da er det mye hyggeligere å kunne switche mellom hvem som snakker for å sikre at folk faktisk vet hvor stemmen kommer fra. Det er jo ikke alltid like lett å vite!

For å kunne sette folk i monitor på denne måten må du være møteleder for Teams-møtet ditt. Sørg gjerne for at du er det, eller at møtelederen er bevisst på dette. Det kan endre opplevelsen i veldig stor grad for mange, og til og med hjelpe folk med å holde fokuset. Vinn-vinn med andre ord!

Slik gjør du det: 

 • Beveg musen over navnet til den som snakker og finn de tre prikkene som tilhører deltager.
 • Klikk på de tre prikkene. Da får du opp ett eller flere valg.
 • Velg “spotlight” eller “sett i rampelyset”.
 • Deltager vil nå enten ha full skjerm med sin videodeling eller dele plass med de du har satt i “spotlight” fra før. Kult, eller hva?
Auto-innspilling av møter

Vi er mange som driver med mye forskjellig i det ganske land, og selv om det for noen er helt uaktuelt kan auto-innspilling av møter også være en digg funksjon for andre. Skal du holde webinar, kurs eller kanskje øve på en salgspitch med kollegaer? Da kan denne funksjonen være for deg!

Det viktigste med denne funksjonen er å spørre alle deltagere om det er greit for de at du spiller inn. Du vil inneha både video og lyd av vedkommende, og da er det viktig at alle er enige om at det er greit. Funksjonen er per nå kun tilgjengelig hvis IT-folka dine har gjort den tilgjengelig. Sjekk gjerne med dem før høsten begynner for fullt!

Slik gjør du det: 

 • Før møtet starter velger du “meeting options” eller “alternativer for møter”.
 • Ta på JA-knappen som indikerer innspilling av møte.
 • Når møtet starter skal innspillingen starte automatisk og du vil ha en linje som opplyser om det i din egen Teams.

Ikke fått automatisk innspilling enda? Frykt ikke. Det gjør du slik: 

 • Beveg deg opp til de tre prikkene som dukker opp ved siden av kamera-og lyd-tegnene.
 • Når du klikker på prikkene vil du se mange alternativer dukke opp.
 • Bla deg ned til “Start innspilling” og klikk på knappen.
 • Nå skal du få opp varsel om at du spiller inn møte, og det vil være en aktiv knapp oppe hele tiden mens funksjonen er på.
 • Slå av igjen på samme måte når du er ferdig. Da lagrer videoen seg både i møte-oppsummeringen så vel som på

Mye remote-arbeid på gang? Vi tilbyr desktop i skyen, den ultimate funksjonen for deg som alltid er på farten. Sikre deg tilgang på alle de digitale verktøyene dine!

En ny verden av emojis

Mer emojis! Akkurat som en Apple-oppdatering med masse spennende emojis har også Teams utvidet sine rekker av emojis. Ganske kraftig også, rett og slett! I slutten av mai rullet de ut nesten 800 emojis mot de usle 85 vi hadde tilgang på. Kanskje en emoji sier mer enn 100 ord? Uansett, er emojis en behagelig måte å holde dialogen i gang på.

Teams-chatten er for mange blitt den nye “banke på dør”-metoden. I stedet for den «raske» mailen, den lille avklaringen midt i et møte eller SMSen som aldri fikk skikkelig svar har chatten overtatt. Den sikrer potensielt raske svar, raske avklaringer, bedre dialog og muligheten for å holde en litt mer casual tone uansett hvor du befinner deg. Vi har mange kunder som nevner at Teams-chatten vil nok aldri forsvinne fra den interne dialogen på kontorene der ute post-Covid. Det liker vi!

Det var litt om Teams fra oss. Vi håper du er klar for en høst fylt med mindre Covid-19, mer mennesker i monitor både i virkeligheten og på Teams, og en chat full av emojis. Kos deg!