Tenk som en hacker 

En hacker har ett mål: egen vinning. Så selv om du ikke ser verdien av å bli hacket eller lederen din ikke skjønner poenget med å sikre systemene, så kan dere få dere en forferdelig overraskelse. Hackerne vet at hvis de krypterer all dataene deres, så er dere bare uker eller måneder unna å gå konkurs. Desperate tider kan føre til desperate tiltak, og derfor er det store mørketall på hvor mange som betaler hackerne for å få tilbake dataene sine.

Hvis du tenker som en hacker vil du raskt se hvor risikoen ligger hos dere: Hva kan få verdi hos oss? Er det produkttegninger, oppskrifter, penger på konto? Eller er det programvare, appen eller nettsiden?

Hackerne bruker mennesker til å få gjennomført det de ønsker. Tallene sier at 82% av digitale angrep (dessverre) når igjennom, som en følge av menneskelige feil. Menneskelige feil, som at vi klikker på lenker, logger inn med brukernavn og passord på falske nettsider eller på annet vis lar oss lure til å gi fra oss informasjon vi ellers ville holdt tett til brystet. Det gjør at du og kollegaene dine er den største risikofaktoren i virksomheten. Å lære hackernes skitne triks er derfor essensielt for at dere skal forhindre ethvert angrep som sendes deres vei.

For å trene deg opp til å tenke som en hacker bruker vi et opplæringsverktøy som har samlet alle de skitne triksene i boken. Der er det mange triks du har hørt om tidligere, men det kan være flere overraskelser. Pistachio (tidligere CYBR) har nemlig samlet alt av kunnskap om angrepsforsøk i en og samme plattform slik at du kan trene på hvordan å kjenne igjen et angrep. Og ikke bare det, men Pistachio sender også simulerte angrep direkte til innboksen din. Da får du kjenne på kroppen hvordan det faktisk er å få eposter som aldri skulle entret innboksen din.

Simulerte angrep rett i innboks

Vi har veldig troen på effekten av å lære mens du gjør. Eller «learning by doing» som de sier på engelsk. Med Pistachio får du nettopp det. Når du minst venter det kan det ligge en epost i innboksen din. Den er simulert og laget av Pistachio, som betyr at den ikke er farlig. Det den skal teste er om du kjenner igjen ting som en falsk epostadresse, en rar lenke eller om du klikker deg villig inn og hiver inn litt brukernavn og passord i samme slengen.

For hver gang du reagerer på mailen vil Pistachio registrere hvor god du er til å kjenne igjen et angrep. Dette vil de bruke videre for å lage nye angrepsmetoder. De varierer mellom enkel, medium og hard. Det betyr at hvis du kjenner igjen angrep flere ganger, så beveger Pistachio seg videre og du vil få helt nye forsøk å bryne deg på.

 

Lær mens du jobber med Pistachio

Hvis du har tjenesten Digital Arbeidsplass hos oss har du mulighet til å aktivere Pistachio helt kostnadsfritt. Kanskje du har hørt om denne opplæringsplattformen tidligere? Vi har nemlig skrevet en del om dem, men da gikk de under navnet CYBR.

Her kan du lese enda mer om Psitachio: Sikkerhetstrening med Pistachio. CYBR-plattformen er nå blitt Pistachio, der tidligere CYBR Teach kombineres med CYBR Breach. Slik at dine brukere får enda bedre tilpassede treningsløp, fordi ingen brukere er helt like. Noen forstår og tenker på det andre ikke gjør, og omvendt.

Med den nye tjenesten, Pistachio, tilpasses løpet til den enkelte brukers nivå, og strammer til på «vanskelighetsgraden» etter hvert som dine brukere blir flinkere til å avsløre de simulerte angrepene. Alt sammen kommer rett i innboksen, og brukerne trenger ikke besøke en opplæringsportal på egenhånd. Det bidrar til at tidsklemma ikke påvirker hvor mye opplæring folka dine får i uken. Læring og trening blir helt integrert i hverdagslige arbeidsoppgaver. Innholdet er også tekstbasert, og treningsløpet kan raskt tilpasses nye angrepsvarianter, slik at dine brukere får relevant trening for det aktuelle trusselbildet vi har i 2024.

Har du Digital Arbeidsplass og vil aktivere Pistachio for din virksomhet? Fyll ut skjemaet vårt på denne siden: Aktiver Pistachio for din virksomhet. Har du ikke Digital Arbeidsplass, så kan du ta kontakt med kunderådgivere din hos oss, så kan vi se på andre løsninger for deg!