Skytjenester er en samlebetegnelse for datalagring til programvare som ligger på servere som er tilgjengelig via internett. I et intervju med NRK forteller Nasjonal sikkerhetsmyndighet at de er urolig for at offentlige og private virksomheter er avhengig av skytjenester som er driftet i utlandet. Problemet med dette er at det kan være uoversiktlig og vanskelig å ha kontroll over hvor sikkert dataene er lagret.

Datasentrene som lagrer og prosesserer dataene er grunnmuren i det digitale samfunnet. Du kan verken ta eller føle på skyen, noe som gjør at mange har vanskelig med å stole på at det er tryggere enn å ha en egen server eller låse inn papirdokumenter i en safe. Når du lagrer data i nettskyen passer tusenvis av sikkerhetseksperter på dine data, døgnet rundt. Generelt er lagring i skyen veldig sikkert, uavhengig av hvilket land datasenteret er lagret i. Med skylagring har du tilgang til data når og hvor som helst, selv når det skjer uforutsette ting som brann, strømbrudd eller naturkatastrofer.

Med oss som partner på ditt IT-miljø hjelper vi deg med vurdering  (ROS-analyse) av hvor du skal lagre data, basert på hva slags tjeneste og sensitivitet på data tjenesten prosesserer. Vi har lang erfaring med å levere IaaS-tjenester på eget datasenter, samtidig som vi har fulgt Microsoft sin utvikling på deres datasenter. De fleste av tjenestene vi leverer er fordelt på eget datasenter og Microsoft sine datasentre i Norge.

Våre datasentre er i Norge
Vi har drevet våre datasentre i Norge i mange år, med fokus på stabilitet og høy sikkerhet. Våre datasentre befinner seg i Oslo- og Vikenregionen, som gjør at de er lett tilgjengelig slik at vi raskt kan ta grep om noe skulle skje.

Microsoft sine datasentre i Norge
Høsten 2019 åpner Microsoft to nye datasenterregioner i Norge som gir kunder mulighet til å få bl.a Microsoft 365-data lagret på norsk jord. Microsoft sine datasentre befinner seg i Oslo- og Stavangerregionen.

Synes du tema er interessant? Send oss en mail. Videre kan du også lese mer i NSM sin rapport for det digitale risikobildet i 2020.