Når er jobben en match?

Elise tilhører en generasjon som har andre forventninger til arbeidsgiveren sin enn tidligere generasjoner. I en stabil økonomi hvor vi får større og større fokus på psykisk helse og work-life balanse, så er det ingen overraskelse. Vi ønsker oss friheten til å velge selv hvordan livet skal legges opp. 

Universum Norge spør årlig IT-studenter hva de forventer av en arbeidsgiver. I 2022 sto både personlig utvikling, sosialt miljø og høy grad av fleksibilitet på lista. For Elise var det flere ting som var viktig, spesielt arbeidsoppgavene. Hun ville teste forskjellige oppgaver for å se hvor hun trivdes best og hva hun følte hun fikk mest igjen for. For henne var også opplæring og rammen rundt det viktig, spesielt fordi læringskurven er så bratt for nyutdannede i næringslivet. 

-Jeg mener det er skikkelig viktig med god opplæring. Det er både førsteinntrykket ditt og starten din i arbeidslivet. For meg ble det en myk start gjennom sommerjobben, og det er jeg veldig glad for, forteller Elise med et smil. 

Å matche på jobben er noe vi syns er viktig. Ikke bare for det faglige miljøet og samtalene, men også for det sosiale miljøet. Vi oppfordrer til å spise lunsj sammen, løse caser på tvers av avdelinger og trene sammen i 15-tiden. Det er et sunnhetstegn for oss. Derfor jobber vi aktivt med hvordan vi onboarder nye mennesker, offboarder ansatte vi er blitt glade i og hvordan hverdagstrivselen kan være mest mulig på plass.

Fra sommerintern og praksisplass til fast stilling

Elise har rukket å bli kjent med oss siden 2020 allerede. Da var hun nemlig ansatt som sommerintern. Den gangen kunne hun fortelle om en lærerik tid og at det var mye nytt hun fikk sette seg inn i. Hun rakk også å bli kjent med organiseringen av selskapet vårt. Det tar gjerne litt ekstra tid siden vi er 10 lokasjoner spredd over hele Norge, men takket være digitale verktøy får vi det til på en god måte. 

Å jobbe digitalt var ikke nytt for Elise heller. Hun fikk erfare det både på studie og underveis i sommerjobben.

Som student fikk Elise oppleve mye praktisk gjennom studie, og mye kjente hun igjen på sommerjobben. Hun trekker også frem at å bli kjent med kundene var veldig gøy – og selvsagt å få bli med inn i systemene vi brukte den gangen.

Nå har hun kjent oss noen år, men inntrykket består: – Da jeg startet i Braathe ble jeg godt tatt imot og gjennom opplegget jeg fulgte fikk jeg god veiledning. Det hun påpeker enda sterkere denne gangen, er hvor lav terskel det er til å vise og dele internt. – Alle vil bidra med kompetansen sin. Jeg føler jeg ble med i gjengen veldig fort – og det er skikkelig fint, forteller hun. 

Hva synes du er den største forskjellen fra studenttilværelsen til fast jobb?

-Det jeg må trekke frem er nok arbeidstidene. Selv om Braathe har fleksitider og mye hjemmekontor, så er det skikkelig digg å forholde seg til faste arbeidstider. Som student må du ta alle avgjørelser selv og slite deg igjennom eksamensperioden. Nå slipper jeg dårlig samvittighet i helgene eller hvis jeg ser Netflix på kveldstid.

Hvilke arbeidsoppgaver trives du best med?

– Alltid gøy når man klarer å løse et problem for en kunde, uavhengig hvor stort eller lite det er. Jeg synes også det er morsomt å lære nye ting og å bli utfordret.

Hvis du vil hilse på Elise i 2020, så kan du lese artikkelen hennes fra den gangen. Vi syns det er et hyggelig tilbakeblikk: Les her.

Vi utvikler oss stadig

Opplæring er noe vi legger stor vekt på. Vi jobber stadig med kompetanseheving hos våre ansatte, gjennom kompetanseoverføring, kurs,  sertifiseringsløp og andre aktiviteter. Alle våre ledere, fra gruppe- og teamledere og opp til ledergruppa, har gjennom et år jobbet seg gjennom et tilpasset lederutviklingsprogram med opplæring, veiledning og videreutvikling for dem alle sammen. Gode ledere ser og lytter til sine medarbeidere, og vi jobber med dette hver eneste dag, i alle sjikt i organisasjonen.

Mange lurer også på om alder har noe å si i IT-bransjen. Vi mener at nei, det har det ikke. Det finnes mange grader av «ung» i vår gjeng. Noen er kanskje grå i håret, men har energien til en 20-åring. Mens noen andre er alt annet enn grå i håret, men elsker å plante i hagen og leve et saktegående liv.

Derfor er ikke vi så opptatt av alder her hos oss – det eneste vi er opptatt av er viljen din til å bidra og lære nye ting. Så lenge du ønsker å bidra til å skape en bekymringsfri IT-hverdag for kundene våre passer vi nok godt sammen. Hvis du er nysgjerrig på jobb hos oss, så anbefaler vi en titt på karrieresiden vår.