Naviger i IT-jungelen

I den digitale verdenen vi lever i, er det å forstå digitale sikkerhetsbegreper avgjørende for best mulig kunne beskytte personlige data og digitale eiendeler. Fra trusler om phishing og malware til hva som er god sikkerhetspraksis som to-faktor autentisering og snakk om VPN-er. Ja, i jungelen av IT-begreper kan det til og med hende at Tarzan kunne kommet i skade for å velge feil liane å svinge seg i.

Denne artikkelen tar deg gjennom flere nøkkelbegreper innen digital sikkerhet, og vi forsøker å forklare på en enkel og forståelig måte. Enten du er en teknologientusiast, en vanlig internettbruker eller en bedriftseier, er denne kunnskapen svært viktig å ha for å holde deg trygg i den digitale sfæren. Kanskje oppdager du noen ord du ikke har hørt før? Eller en ny betegnelse på noe du faktisk kjenner til fra før?

Savner du et ord?

Savner du et ord eller begrep? Gi gjerne beskjed til marked@braathe.no, så vil vi se om vi kan få utvidet ordlisten, med forklaring på hva det er. Husk at listen ikke er uttømmende, men kun et utvalg av begreper som ofte dukker opp, spesielt i forbindelse med sikkerhetsmåneden, oktober. Takk for at du tar en titt på ordboken vår. Ha en trygg sikkerhetsmåned!

Vil du lese enda mer om sikkerhet, ta en kikk på vårt sikkerhetssenter.