Alt du trenger å vite om e-postsikkerhet

Vi holder sikkerhetspraten gående, og det er ikke uten grunn. Oktober er nasjonal sikkerhetsmåned nemlig. E-posten din er en av de vanligste inngangsportene for digitale angrep, spesielt phishing-angrep. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan beskytte deg mot phishing-angrep og øke mail-sikkerheten din.

 1. Vær kritisk til e-poster

  Det første grepet i forsvaret mot phishing-angrep er å være kritisk til e-postene du mottar. Aldri åpne vedlegg eller klikk på lenker i e-poster fra ukjente avsendere. Selv om e-posten ser legitim og ekte ut, så kan den være en del av et svindel. Sjekk nøye avsenderens e-postadresse for å se om den samsvarer med organisasjonen den påstås å være fra.

 2. Sjekk lenker før du klikker

  Før du klikker på lenker i e-poster, sveip musen over dem for å se den faktiske URL-adressen de leder til. Hvis det ser mistenkelig ut eller ikke samsvarer med det du forventer, ikke klikk på det. Det kan være en phishing-lenke som prøver å lure deg til en falsk nettside.

 3. Vær forsiktig med din personlige informasjon

  Phishing-angripere ber ofte om personlig informasjon, som passord eller kortdetaljer. Vær ekstremt forsiktig med å gi ut slik informasjon via e-post. Kjente og legitime organisasjoner vil vanligvis ikke be om slike detaljer via e-post. Hvis du er usikker, så anbefaler vi å ta kontakt med organisasjonen direkte ved å bruke kontaktinformasjonen fra deres offisielle nettsted.

 4. Bruk e-postfiltre og sikkerhetsprogramvare

  Aktiver e-postfiltre for å hjelpe deg med å identifisere og blokkere potensielt farlige e-poster. I tillegg, bruk oppdatert sikkerhetsprogramvare som kan oppdage og blokkere phishing-angrep i sanntid. Har du 365 Arbeidsplass fra oss viser vi deg gjerne hvordan.

 5. Sikkerhetsopplæring

  For bedrifter er det svært viktig å gi opplæring til ansatte om hvordan de kan gjenkjenne og håndtere phishing-angrep. Dette kan bidra til å redusere risikoen for at ansatte faller for svindelen. Hvis du har tjenesten vår, Digital Arbeidsplass, så har du et eget sikkerhetsløp inkludert i prisen. Vi aktiverer det gjerne for deg hvis du ønsker at folka dine skal bli bedre på sikkerhet. Ta kontakt med salg@braathe.no, så ser vi på saken.

Phishing er en alvorlig trussel for bedrifter verden rundt, men vi tror at med bevissthet og gode vaner kan du og folka dine beskytte dere mot denne typen angrep. I oktober, og helst hele året rundt, vær proaktiv med din e-postsikkerhet for å holde deg trygg på nettet.