BLOGG
 / Slik blir vi best på bekymringsfri IT

Slik blir vi best på bekymringsfri IT

Daglig jobber vi for å øke kompetansen vår, og en av de viktigste måtene å gjøre det på er kompetanseheving gjennom videreutdanning, sertifiseringer og kurs. Eivind  er en av dem som nylig har løftet kompetansen sin.

Vi har tatt en kaffekopp med Eivind Seip Haugsnes. Han holder til på Nærum Gård i Rygge, er 48 år og er alltid sulten på å lære nye ting. For kort tid tilbake gjennomførte han en omfattende sertifisering innenfor CISSP, som står for Certified Information Systems Security Professional. Sertifiseringen skjedde gjennom mange antall timer arbeid og lesing, som til slutt endte i en eksamen som ble bestått med glans.

Hvordan kan man la være å elske en slik sertifisering, når man både kan kombinere den brennende lysten til å lære mer om sikkerhet, samtidig som jeg kan bli enda bedre i møtet med våre kunder? – Eivind Seip Haugsnes, Senior rådgiver, Braathe Gruppen

Hva gjorde deg så interessert i nettopp denne sertifiseringen?

Sikkerhet har alltid stått mitt hjerte nært, helt fra min første jobb i forsvaret i sin tid. – Hvordan kan man la være å elske en slik sertifisering, når man både kan kombinere den brennende lysten til å lære mer om sikkerhet, samtidig som jeg kan bli enda bedre i møtet med våre kunder? Spør Eivind oss tilbake. Vi kunne ikke vært mer enig.

Lær mer om CISSP: 

  1. CISSP er en personlig sertifisering i henhold til ISO 17024:2012.
  2. CISSP står for Certified Information Systems Security Professionals. 
  3. Sertifiseringen er tiltenkt ledere, og dekker mange spennende kunnskapsområder innenfor sikkerhet.
  4. Sertifiseringen revideres hvert 3 år, med krav om kontinuerlig faglig oppdatering.
  5. Det er over 142 000 sikkerhetskollegaer over hele verden som har en gyldig CISSP akkreditering. 

Les mer om sertifiseringen her: CISSP

Sikkerhet på hjemmekontoret

Med hjemmekontor-boom i Norge kan man ikke se bort ifra at det må stilles spørsmål til arbeidsplassens sikkerhet. For alle er det ikke bare å logge seg på. Mange bedrifter sitter med noe av sitt mest verdifulle, nemlig informasjon, på hjemmekontoret. Er det sikret for angrep når ansatte sitter på nett hjemme hos seg selv? Kan man garantere at den digitale arbeidsplassen er trygg å operere i? Dette er problemstillinger Eivind liker å tilby løsninger på. Nå også med enda et kvalitetsstempel i form av CISSP-sertifiseringen.

Med hjemmekontor øker også graden av sårbarhet. For med alle utenfor bedriftens fire vegger er det vanskeligere å garantere full sikkerhet av bedrifters interne informasjon. Her kommer derfor vi i Braathe Gruppen inn. Vår jobb som kunderådgivere går ut på å bistå kunder med risiko-og sikkerhetsvurderinger, i tillegg til at vi bistår med løsninger som skaper en sikker arbeidshverdag og arbeidsplass, uansett hvor den befinner seg. 

Vil du ha en risiko-og-sikkerhetsanalyse av oss? Send oss en forespørsel her så tar vi kontakt. 

Jeg anbefaler alle våre kunder å ta steget opp i skyen. Mange føler på usikkerhet rundt arbeidsplassens sikkerhet, trygghet på hjemmekontoret, og forutsigbarhet i en uforutsigbar hverdag. Da har sky-løsninger mange av svarene. – Eivind Seip Haugsnes, Senior Kunderådgiver, Braathe Gruppen

Eivind Haugsnes: Han syns sikkerhet på nett er et svært spennende felt å ta del i.

Vi i Braathe Gruppen gjorde også flere kompetanseløft i 2020. Les mer om det: 14 hektiske dager, 5 beståtte sertifiseringer

Ta steget opp i skyen

Vi i Braathe Gruppen jobber for å vise hvordan det å løftes opp i skyen vår kan løse mange problemstillinger man kanskje syns er vanskelig å ta tak i. Å ta arbeidsplassen opp i skyen og gjøre den heldigital sikrer alle verdiene dine, gjør deg mer fleksibel og skaper en arbeidsplass som du kan ta med deg hvor som helst. Dette er også noe Eivind kan hjelpe deg med. 

– Jeg anbefaler alle våre kunder å ta steget opp i skyen. Mange føler på usikkerhet rundt arbeidsplassens sikkerhet, trygghet på hjemmekontoret, og forutsigbarhet i en uforutsigbar hverdag. Da har sky-løsninger mange av svarene, kan han dele. 

Hva er første steg i en slik prosess da? 

– Det er en kaffekopp med meg det, sier Eivind med et stort smil på Teams-skjermen. Vil du ta en kaffekopp med oss? Vi tar gjerne en gjennomgang av hvordan det står til i din bedrift. Deretter kan vi ta for oss mulige veier videre, enten det er dypere analyser eller konkrete tiltak. Mange bedrifter ser etter løsninger som ikke bare er sikre, men også enkle. Slik at hjemmekontoret kan flyte uten problemer. Skyen er et fantastisk verktøy til det. 

Er du interessert i en kaffekopp med oss? Da anbefaler vi at du sender inn litt om deg og din bedrift i skjemaet nedenfor. Så tar vi kontakt med deg! 

Vil du vite mer? Fyll ut skjemaet.