Mange begynner å bli svært drevne på å holde en presentasjon på Teams, ta intervjuene digitalt eller kanskje ha muntlig eksamen på Teams? Uansett, vil vi dele våre beste tips til deg som ikke har gjort det så ofte, eller som trenger en oppdatering på det siste nye i den digitale møte-plattformen.

Før møtet starter

La oss først ta for oss noen gode kjøreregler før presentasjonen skal holdes. Først ut er kameravinkelen din. Er den som hos mange andre litt lavere og mer tilbakelent enn den kan være? Vi liker, spesielt under en presentasjon, å ta oss godt ut. Derfor bygger vi opp pc-en litt. Du har kanskje sett det før? Ta en titt nederst i artikkelen så viser vi deg hvordan.

Vil du ta i bruk Teams i din bedrift? Vi kan hjelpe deg med det! Les mer om hvordan du kan skape en digital arbeidsplass med oss her.

Deretter er det lyden. Det er ikke til å stikke under en kontorstol at lyden er noe av det viktigste på Teams. Her er vår klareste anbefaling å ta i bruk ørepropper i ulikt format, eller hodetelefoner med eller uten mikrofon. Har du det ikke? Kanskje et rimelig innkjøp av noen klassiske ørepropper er aktuelt? Det løfter lyden i svært stor grad og fjerner bakgrunnsstøy som Teams ikke alltid klarer. Vi anbefaler også en test med en kollega eller Teams-venn før du skal ha den store generalprøven.

Nå er du ikke så langt unna før presentasjonen kan starte. Så da er spørsmålet: Hvilken powerpoint-fil var det igjen? Det anbefaler vi å dobbeltsjekke før du trer inn i Teams og presentasjonen skal starte. Finn filen frem, åpne den eller legg den på skrivebordet på pc-en klar for visning.

Slik legger du inn presentasjonen din for at publikum kan bla fritt underveis.

Våre favorittverktøy i Teams

Det er mange funksjoner i Teams som du kan bruke aktivt i presentasjonen din. Vi liker best funksjonen som gjør at publikummet ditt kan bla seg rundt i presentasjonen din mens du holder den. Det gjør at de kan notere i sitt eget tempo og er perfekt hvis temaet er av det tyngre formatet.

I tillegg er en av favorittene våre, hvis du ikke bruker powerpoint under deler av presentasjonen, å sette publikummet ditt i “sammen-modus” eller som Microsoft selv kaller det, “together mode”. Da får du alle som deler video opp i en sal. Det kan øke følelsen av at man jobber sammen og gjøre det enklere for deg å lese kroppsspråk og reaksjoner mens du snakker.

En annen favoritt hos oss er bakgrunnsverktøyet til Teams. Mange sitter litt forskjellige steder og det er ikke alltid gøy å dele av det som finnes bak deg. Det løser Teams ved å gi deg flere alternative bakgrunner med alt fra klassisk kontor til bilde du legger inn selv. Også “blurring” av bakgrunnen din kan brukes. Det viktigste her er at bakgrunnen din ikke stjeler oppmerksomheten bort fra deg!

Slik setter du publikum inn i «together mode».

Slik presenterer du best mulig

La oss sette i gang! Les deg opp på våre beste tips. Vi håper de vil gjøre din opplevelse i Teams best mulig. Våre beste tips er:

Se inn i kamera når du presenterer! Ikke følg med på ditt eget bilde. Se gjerne på din egen presentasjon eller på publikum for å skape en opplevelse av at man ikke er så langt unna hverandre.

Glad i å bruke kroppen underveis i presentasjoner? Hva med å stille skjermen din litt lenger unna? Da kan du bevege deg friere samtidig som kameraet fanger det opp. Kjekkere for publikum og kjekkere for deg. Husk også at mange er mer komfortable med å stå under presentasjoner. Det kan du også gjøre. Bare ta «bygg opp pc-en» til nye høyder!

Engasjer publikum! Har du problemstillinger eller spennende tanker som du skal presentere? Kan man utfordre, aktivere og engasjere publikum underveis takket være det? Det er fort gjort å falle i fellen og bli en passiv tilskuer for andre. Dette kan være et viktig grep for å unngå det!

Utfordre alle tilskuerne dine til å ha kameraet på! Da føles møtet mer levende, du kan få feedback underveis og husk at mange klarer sjelden å bli en passiv tilskuer med kameraet på.

Vær deg selv! Mange kan føle på at i Teams-møter må vi være mer “corporate” og seriøse. Møtet skal kun inneholde det møteplanen tilsier. Det trenger ikke være slik. Vær deg selv oppi det hele, dra en vits og inviter til samtaler. De beste ideene kommer gjerne når folk slapper mer av. Du kan skape en slik arena og følelse ved å være deg selv.

Vi i Braathe Gruppen ønsker deg lykke til! Har du lyst å ta i bruk Teams i din bedrift? Det kan vi hjelpe deg med da en av våre største samarbeidspartnere er Microsoft. Send oss en melding i skjemaet under så tar vi kontakt!

Har du lyst på en litt annen kameravinkel? Kanskje du kan bygge opp pc-en litt? Se hvordan her:

Bygg opp med bøker, plater eller hva enn du har liggende hjemme:

Tilpass til den vinkelen du vil ha. Test gjerne i Teams på forhånd slik som vi har gjort her:

Lykke til!