Folkehelseinstituttet gir følgende råd til arbeidsplasser:

Arbeidsplasser og studiesteder bør så langt det er mulig tilrettelegge for videokonferanser og mulighet for fjernarbeid/fjernundervisning, for å sikre drift og unngå unødige reiser. I den grad det er mulig, bør det oppfordres til bruk av hjemmekontor og fleksible arbeidstider for å redusere tetthet mellom ansatte.

Det finnes mange ulike måter å jobbe hjemmefra på. Vi har utarbeidet noen tips som det kan være lurt å følge dersom du har hjemmekontor.

1. Sett opp en liste over hva du skal ha gjort i løpet av dagen
Når du har en plan for hva du skal gjøre vil det være lettere å holde seg til den og jobbe strukturert. Forhold deg til de arbeidstidene du har og ikke gjør ekstra forefallende arbeid på kveldstid.

2. Ha et ryddig arbeidsmiljø
Ha det rent og ryddig på og rundt pulten. Som regel rydder man pulten sin på kontoret, så hvorfor skal du ikke gjøre det hjemme? Med en ryddig flate er det færre ting som kan distrahere deg fra jobben. Det betyr ikke at du skal gjøre en masse husarbeid i arbeidstiden, det må du ta på fritiden.

3. Ensomhet
Om du er vant til å kunne slå av en prat med kollegaer og anser dette som din sosiale plattform i løpet av dagen, anbefaler vi deg å legge flere planer på kveldene. Det er mer ensomt å sitte på hjemmekontor.

4. Sett opp en god arbeidsplass
På kontoret har du gjerne flere skjermer, en god stol og en pult som kan tilpasses din høyde. Hvorfor skal du ikke ha dette hjemme? Sett opp en god skjerm, tastatur og PC-mus. For å kunne samhandle med kollegaene og kundene dine kan det også være lurt å ha et godt webkamera. Og for all del, ikke arbeid fra senga.

5. Sett på alarmen
Det er lett å stå opp senere når du vet du skal ha hjemmekontor. Ikke trenger du å komme deg til kontoret eller stresse med å lage matpakke til lunsj. For å ha en struktur i dagen vil det være lurt å sette på en alarm som får deg opp om morgenen. Jo tidligere du setter i gang, jo tidligere er du ferdig.

6. Ta pauser!
Det kan fort bli slik at man glemmer å ta pauser. Det er ingen kollegaer som forstyrrer og vil ha deg med på en 15 minutters kaffepause, da er det fort gjort å bli sittende litt for lenge med arbeidet uten avbrekk. Det kan være godt for både hode og øyne med noen korte pauser.

7. Kle deg som om du skal på jobb
Alle har vel en eller annen gang drømt om å gå i slåbrok eller pysj på jobb. Ikke gjør det, selv om du sitter hjemme. Ta på et antrekk som får deg opp og i gang med dagen.

I våre løsninger 365 Arbeidsplass og Desktop i Skyen ligger det mange muligheter for effektiv samhandling og mulighetene for å jobbe like godt hjemme som på kontoret. Hvis du trenger råd og innspill til hvilke løsninger som kan gjøre det mer effektivt å jobbe hjemmefra, kan du ta kontakt med oss – vi hjelper deg i gang.