Bærekraft i praksis

Bærekraft kan raskt oppfattes som et loddent ord uten så veldig mye handling knyttet til seg. Det er vi litt lei av. Derfor satte vi oss endelig ned for å vise frem hva vi gjør for å være en av de få bærekraftige IT-leverandørene i Norge. Et eget punkt på nettsiden vår ble nødvendig. Vi er stolte av det vi har fått til, og vi vil alltid ha bærekraft i bakhodet når vi som selskap utvikler oss i takt med tiden.

Les mer om hvordan Braathe Gruppen jobber med bærekraft. La oss ta deg igjennom våre konkrete tiltak som er aktive året rundt.  

Braathe Gruppen har fra starten av vært lokalisert på fantastiske Nærum gård på Rygge. Som siden midten av 1700-tallet har blitt driftet av Braathe-slekten på tradisjonelt vis. Den er fortsatt i full aktivitet, men fungerer nå også som en server-farm, men på en bærekraftig måte. Er ikke det kult?

Et kreativt verktøy

Vårt største verktøy for å bli mer bærekraftig befinner seg altså på gården i seg selv. Vi har nemlig gravd ned 15 kilometer kjølesløyfer under jordene på eiendommen. Det er fordi servere og lagre med servere genererer store mengder med varme. Noe som er naturlig med tanke på både energien og aktiviteten i en server alene.

Derfor tok vi gården aktivt i bruk. Den fungerer nå som en nedkjøler av våre servere. Hvor mer enn 10 000 brukere og 3000 servere betjenes. Dette sparer jorden for mye varme, samtidig som vi på arbeidsplassen kan benytte oss av varmen når termometeret viser minusgrader. Det gir oss en vinn-vinn-situasjon, og sparer miljøet for unødvendig klimagassutslipp.

Dette gjør også at vi i større grad kan regulere vårt energiforbruk gjennom hele året. Som igjen har ført til helt egne energiforbruksmål. Faktisk så kan vi skryte på oss at de siste fem årene så har vi redusert vårt totale forbruk i kWh relativt til vår omsetning av tjenester produsert i datasentrene. Det har vi tenkt å fortsette med!

Visste du at skytjenester er bærekraftige? Les mer om skyen her.

Vi gir oss ikke der

Vi har flere forskjellige tiltak i gang på hele vår tjenestereise. Og med hver ny tjeneste som skapes av oss vil også bærekraftige og miljøvennlige tiltak følge med. Nå er vi opptatt av at alt av vårt utstyr som vi enten selger eller leier ut gjennom vårt SaaS-system gjenvinnes, selges eller omstruktureres på en fornuftig måte. Gjennom vår samarbeidspartner 3stepIT jobber vi med resirkulering av EE-avfall på en miljøvennlig måte som sparer miljøet for både store mengder CO2 i tillegg til at det reduserer jakten på råmaterialer. Dette gjør også at når våre kunder skal føre klimaregnskapet sitt kan de på kjøpet med våre tjenester være bærekraftige.

For det er det vi vil. Vi vil skape en bekymringsfri IT-hverdag for deg og for arbeidsplassen din. Med det følger også ansvar for de som kommer etter oss. Da er bærekraft en fantastisk samlebetegnelse på både ansvar for jordens miljø og levetid, og fremtidens barn og teknologer. VI håper det blir ekstra mange av dem …

Derfor har vi også utviklet helt egne miljømål. Som du kan finne igjen i tiltakslisten vår på vår nye side om bærekraftig IT. Vi håper våre kunder følger samme eksempel i sin jakt etter en mer bærekraftig hverdag. Selv ser vi frem til å nå målene vi har nådd og stadig jakte nye målsetninger i bærekrafts sammenheng så vel som andre.